„Ura” este tema numărului care apare azi al săptămânalului Dilema veche. Un număr centrat pe impresiile de la Colocviul Internaţional de Psihanaliză din toamnă şi pe reflecţiile despre ură şi violenţă.
Semnează în dosarul alcătuit de Simona Sora următorii autori: Vera Şandor – „Ură şi distructivitate”, Bogdan Ghiu – „Despre pasiunea politicului”, Daniela Luca – „De ce atâta ură în cultură?”, Irena Talaban – „Theodor Lessing şi ura de sine”, Gheorghe Schwartz – „Ura naţională de sine”, Vladimir Marinov – „Ura lui Brâncuşi” şi Dorin-Liviu Bîtfoi – „De la «psihanalizabil» la psihanaliză”.
Sunt citaţi, în general cu extrase din lucrările prezentate la Colocviu: Vera Şandor – „O listă a răului”, Corneliu Irimia – „Emigrare în ţara urii”, Ştefan Borbély – „Violentul Lenin” şi Vasile Dem. Zamfirescu – „Ura de sine la români”.
Şi pentru că tot sunteţi aici…
...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.
Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua. Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim!
Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.