Urmatoarea sedinta AIPsA va avea loc vineri, 20 ianuarie, de la ora 15.00, cand vom interpreta filmul Melancholia de Lars von Trier (2011). Prezinta psihologul Flori Moldoveanu, candidat al Societatii Romane de Psihanaliza. Discutiile vor fi precedate de vizionarea filmului.
Intalnirea va avea loc la Biblioteca Metropolitana din Bucuresti (Str. Tache Ionescu 4, intre Piata Amzei si Bd. Magheru), sala „Mircea Eliade” (parter).
Clic pe imagine pentru marire
Intrarea este libera.
Cei care doresc detalii despre sedinta ori referitoare la asociatie si la intrunirile noastre lunare ne pot scrie la adresa e_psihanaliza@yahoo.com.
...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.
Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua. Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim!
Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.
scuze pentru out-posting dar nu m-am descurcat sa gasesc articolul in care anuntati infiintarea bibliotecii AIPSA pt a putea scrie acolo. Am trimis acum cateva zile un email pe adresa indicata pentru a imprumuta carti de la biblioteca dar nu am primit nici un raspuns. As avea nevoie de aceste carti saptamana viitoare si as vrea sa stiu daca le pot imprumuta sau nu. multumesc.
Un film fain. A fost totusi mai bun Antichristul, dar cred ca e chestie de gust:) Oricum, ca si Antichristul, a fost primit destul de prost din ce am inteles.
"Şi totuşi, von Trier reia Sacrificiul tarkovskian de acolo de unde l-a lăsat marele rus şi îl rescrie, nici mai mult, nici mai puţin, în cheie nazistă absolută."
… mulţumesc lui adolfo pentru trimitere la articol. Filmul poate fi interpretat în multiple chei, pe un ton neutru sau mai implicat, în funcţie cu ce corzi sensibile a rezonat în fiecare din noi. Cheia lui CTP este cea a unui Trier răzbunător pe o omenire a Răului, „răsucită” de către atitudinea critic-agresivă pe care o are de obicei CTP asupra societăţii în care trăim, bine dozată, de altfel, în articole incisive. Comentariul lui asupra filmului este excelent şi chiar surprinde o notă „optimistă”, despre un posibil al omenirii fără cusururi: „Finalul transformă Apocalipsa necreştinului nazist absolut Lars von Trier într-o Apocatastază, viziune creştină a revenirii tuturor lucrurilor şi fiinţelor, bune sau rele, la formele lor originare, din care prea multă vreme au fost tulburate.” Oricât l-ar face şi cita „nazist” pe Trier se vede prea bine că o face admirativ pentru vocaţia de trăitor la limită a lui Trier, care a reuşit să prezinte atât de sugestiv sfârşitul tuturor iluziilor. Aştept cu viu interes cheia psihanalitică de interpretare la prima şedinţă AIPSA de anul acesta.
scuze pentru out-posting dar nu m-am descurcat sa gasesc articolul in care anuntati infiintarea bibliotecii AIPSA pt a putea scrie acolo. Am trimis acum cateva zile un email pe adresa indicata pentru a imprumuta carti de la biblioteca dar nu am primit nici un raspuns. As avea nevoie de aceste carti saptamana viitoare si as vrea sa stiu daca le pot imprumuta sau nu. multumesc.
Sigur ca se poate. Va raspund indata pe email in ce conditii.
adolfo:
Un film fain.
A fost totusi mai bun Antichristul, dar cred ca e chestie de gust:)
Oricum, ca si Antichristul, a fost primit destul de prost din ce am inteles.
adolfo:
Ce ziceti de interpretarea asta:
"Şi totuşi, von Trier reia Sacrificiul tarkovskian de acolo de unde l-a lăsat marele rus şi îl rescrie, nici mai mult, nici mai puţin, în cheie nazistă absolută."
http://www.mediafax.ro/life-inedit/editorial-cristian-tudor-popescu-man-is-the-jew-of-the-world-8839154
Poate il invitati si pe CTP-u:)
… mulţumesc lui adolfo pentru trimitere la articol.
Filmul poate fi interpretat în multiple chei, pe un ton neutru sau mai implicat, în funcţie cu ce corzi sensibile a rezonat în fiecare din noi. Cheia lui CTP este cea a unui Trier răzbunător pe o omenire a Răului, „răsucită” de către atitudinea critic-agresivă pe care o are de obicei CTP asupra societăţii în care trăim, bine dozată, de altfel, în articole incisive. Comentariul lui asupra filmului este excelent şi chiar surprinde o notă „optimistă”, despre un posibil al omenirii fără cusururi: „Finalul transformă Apocalipsa necreştinului nazist absolut Lars von Trier într-o Apocatastază, viziune creştină a revenirii tuturor lucrurilor şi fiinţelor, bune sau rele, la formele lor originare, din care prea multă vreme au fost tulburate.” Oricât l-ar face şi cita „nazist” pe Trier se vede prea bine că o face admirativ pentru vocaţia de trăitor la limită a lui Trier, care a reuşit să prezinte atât de sugestiv sfârşitul tuturor iluziilor.
Aştept cu viu interes cheia psihanalitică de interpretare la prima şedinţă AIPSA de anul acesta.
mirela adriana