Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică - ÎNSCRIERI 2022

  • Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
 
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică
– înscrieri 2022 >>>
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut | Promovează-ţi evenimentul
Home Cafe Gradiva

Boris Cyrulnik, „Mai bine mor decat sa spun!”, Editura Trei, 2012

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
0
Boris Cyrulnik, „Mai bine mor decat sa spun!”, Editura Trei, 2012
Share

Citeştedespre

Thomas Joiner, Mituri despre sinucidere, Editura Trei, 2013

Thomas Joiner, Mituri despre sinucidere, Editura Trei, 2013

8 octombrie 2020
Isabel Briggs Myers, Peter B. Myers, Oameni si vocatii, Editura Trei, 2013

Isabel Briggs Myers, Peter B. Myers, Oameni si vocatii, Editura Trei, 2013

8 octombrie 2020
Harold H. Mosak, Ha, ha si Aha – rolul umorului in terapie, Editura Espresso, 2013

Harold H. Mosak, Ha, ha si Aha – rolul umorului in terapie, Editura Espresso, 2013

8 octombrie 2020

Stimati psihologi,

In colectia Psihologia pentru toti a aparut un nou titlu: Mai bine mor decat sa spun! scris de psihologul francez Boris Cyrulnik.

Autor: Boris Cyrulnik
Traducere din franceza de Valentin Protopopescu
Nr. de pagini: 240
Pret: 29.00 Ron
Colectia: Psihologia pentru toti
Blog: http://edituratrei.wordpress.com/
Editura Trei

Rusinea

„Teatrul intim” al rusinii – rusinea de a fi un rasfatat al vietii sau de a fi prea sarac, rusinea de ceea ce am facut sau de ceea ce nu am avut curajul sa facem, rusinea care ascunde deseori un secret – este explorat cu atentie de Boris Cyrulnik.

Autorul explica mecanismul rusinii pornind de la manifestarile sale biologice, trecand prin neurostiinte si ajungand la psihologia rusinii, parcurgand drumul din copilarie pana la adolescenta, de la rusinea legata de propria sexualitate sau propria familie, pana la rusinea supravietuitorilor crimelor in masa. Tuturor ne-a fost rusine cel putin o data in viata: rusine de anumite cuvinte si gesturi, rusine de corpul nostru.

In fundal, exista mereu intrebarea: cum sa faci sa nu te inchizi in rusine ca intr-o vizuina? Cum sa nu cazi prada tuturor reactiilor emotionale pe care le provoaca rusinea? Si cum sa-ti regasesti libertatea si demnitatea, fara sa cazi in capcana lipsei de rusine, care este totodata indiferenta fata de ceilalti?

Cum sa te eliberezi de rusine? Sa traiesti pentru tine, indiferent de ce spun ceilalti, sa stii sa iti accepti slabiciunile si diferentele, toate aceste lucruri iti permit sa te detasezi de sentimentul de rusine pe care il porti in tine. Autorul propune solutia ruperii pactului tacerii si iesirea din izolare. Pentru ca a vorbi este sinonim cu a trai.

Rusinea nu este asociata cu necesitate sentimentului de vinovatie. Rusinea, plina de amaraciune, umple universul devalorizarii personale, in vreme ce culpabilitatea, in lumea greselii, este plina de suferinte. Aceste universuri diferite organizeaza stiluri relationale distincte. Sentimentul de a fi facut rau provoaca strategii ale mantuirii, expierii sau autopedepsirii, in timp ce sentimentul de a fi fost devalorizat organizeaza relatii de evitare, de ascundere si crize disperate de furie. Atunci cand o persoana apropiata se simte vinovata, simtim bunavointa sa coplesitoare, ii auzim cuvintele, ii observam comportamentul de mortificare izbavitoare, ba uneori ne simtim angoasati de dorinta sa de sacrificiu. Insa atunci cand intram in contact cu cineva suferind de rusine, este lesne sa observam ca acesta se indeparteaza de noi, ne evita privirile, ne ascunde nu se stie ce, se teme de noi si ne reproseaza ca-l inspaimantam.

A marturisi cauza rusinii inseamna a ne deschide catre celalalt, a ne supune puterii lui de a ne judeca. Nu este ceva exceptional ca un individ suferind de rusine, care se confeseaza, sa provoace o reactie critica partenerilor sai de dialog. Pentru ca tacerea stabileste o functie defensiva, dezvaluirea secretului il pune in pericol pe cel care vorbeste. Destinul rusinii sale depinde de reactia confidentului, de miturile culturii din care face parte si de prejudecatile acestuia. Si pentru ca exista o victima, inseamna ca a existat si o proximitate fizica intre cel agresat si agresor. Deci va fi vorba si despre o complicitate deloc surprinzatoare.

Boris Cyrulnik este neurolog, psihiatru, etolog si psihanalist. Este cunoscut mai ales pentru dezvoltarea conceptului de rezilienta, preluat din teoria atasamentului. In anii 1990 a lucrat cu copii abandonati in orfelinatele din Romania. Autor prolific, in anul 2008 primeste Premiul Renaudot pentru eseu, pentru volumul Autobiographie d’un epouvantail.

Cuprins

O amintire din copilarie
Sa iesim din rusine ca dintr-o vizuina
Moartea din suflet. Psihologia rusinii
Nedreapta rusine
Biologia rusinii
Rosu de rusine
Un cuplu potrivit: rusinea si mandria

Puterea ciorapilor

Viorel Vrabie
PR Psihologie – Editura Trei
viorel.vrabie@edituratrei.ro
Mobil: 0726 345 872
Tel./Fax: (021) 300 60 90
www.edituratrei.ro

Foto: http://www.20minutes.fr/societe/664466-societe-boris-cyrulnik-c-vers-8-10-ans-mot-mort-prend-tout-sens

www.cafegradiva.ro

Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022 Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022 Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022
Tags: semnal

  Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.

Citeşte şi

Dave Mann, Terapia Gestalt, Editura Trei, 2013
Cafe Gradiva

Dave Mann, Terapia Gestalt, Editura Trei, 2013

by Cafe Gradiva
8 octombrie 2020
Michel Forne, L’Inconscient, ça (nous) parle ! Un parcours entre théorie et clinique psychanalytique, L’Harmattan, juillet 2013
Cafe Gradiva

Michel Forne, L’Inconscient, ça (nous) parle ! Un parcours entre théorie et clinique psychanalytique, L’Harmattan, juillet 2013

by Cafe Gradiva
8 octombrie 2020
Edward Luttwak, Lovitura de stat, Editura Compania, 2013
Cafe Gradiva

Edward Luttwak, Lovitura de stat, Editura Compania, 2013

by Cafe Gradiva
8 octombrie 2020
Load More
Next Post
„Fără sprijin” – un proiect de educaţie creativă şi artă activă pentru spaţii comunitare şi culturale @ Teatrul LUNI de la Green Hours

"Fără sprijin" – un proiect de educaţie creativă şi artă activă pentru spaţii comunitare şi culturale @ Teatrul LUNI de la Green Hours

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică

Primeşte Cafe Gradiva pe email

Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

Familia cu nevroza de angoasa
Cafe Gradiva

Familia cu nevroza de angoasa

8 octombrie 2020
Copil de inlocuire, repetitii si doliuri patologice de-a lungul generatiilor
Cafe Gradiva

Copil de inlocuire, repetitii si doliuri patologice de-a lungul generatiilor

24 noiembrie 2020
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Terapeuţi

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti, sector 3

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa, Traian 70

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti, sector 4

13 aprilie 2022
psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov

Psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov, Carpaţilor 13

13 aprilie 2022
Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalişti | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa

Psihologi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihologi la telefon | Psihoterapeuţi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi la telefon | Psihoterapeuţi psihanalişti online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi psihanalişti la telefon

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Utilizăm module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.