Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică - ÎNSCRIERI 2022

  • Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
 
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică
– înscrieri 2022 >>>
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut | Promovează-ţi evenimentul
Home Cafe Gradiva

1 din 3 pacienti care se prezinta la medicul de familie are o problema psihica sau emotionala

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
1
1 din 3 pacienti care se prezinta la medicul de familie are o problema psihica sau emotionala
Share


…a declarat dr. Cristian Oana, membru al Comitetului Local de Organizare al WPA 2013 Bucharest Congress, eveniment istoric, inovativ si fara precedent in Romania, care se va desfasura in perioada 10-13 aprilie, la Palatul Parlamentului, Bucuresti.

Prof. dr. Dan Prelipceanu, Co-Chair Comitet de Organizare WPA 2013 Bucharest Congress, a afirmat ca in conditiile in care planul si strategia nationala de sanatate mintala, cerute obligatoriu inainte de aderarea la Uniunea Europeana, au fost date uitarii imediat dupa aderare, o solutie ar fi atragerea medicinei primare pe langa serviciile de sanatate mintala, pentru a asigura, astfel, o continuitate intre principiile de baza ale asistentei comunitare.

Reforma ar fi insemnat aplicarea unei strategii nationale de sanatate mintala, o redirectionare a accentului dinspre ingrijirile din institutiile spitalicesti catre serviciile comunitare, mult mai eficiente, mai flexibile si mai ieftine, doar ca, pentru a le utiliza, trebuiau pentru inceput infiintate si facute sa functioneze, ceea ce ar fi insemnat si un efort financiar si mai ales unul de formare a unei resurse umane,

a explicat acesta, adaugand ca 

Din pacate, psihiatrii, dupa rezidentiat, in buna masura peste jumatate din ei, aleg sa plece in alte tari, ceea ce se intampla si cu asistentele de specialitate, dar si cu alte meserii implicate in terapeutica psihiatrica. Deoarece toate acestea acum sunt mai greu de realizat, implicarea integrata a medicilor de familie ar fi o solutie.


In acest context, primul Congres sistemic, sistematic si integrativ al WPA (Asociatia Mondiala de Psihiatrie) in lume si in Romania, WPA 2013 Bucharest Congress, cu tema „Ingrijirea medicala primara, sanatatea mintala si integrarea sanatatii publice: rolul catalitic al informatiei si tehnologiei comunicatiei (ITC)” pentru Europa de Sud-Est si Eurasia, ofera, in premiera, psihiatriei si medicinei de familie din Romania, o oportunitate si o platforma unice de a aborda atat un dialog profesional de beneficiu reciproc, cat si un beneficiu potential enorm pentru pacientii care sufera in special de bolile netransmisibile si comorbiditatea lor. Evidentiem ca actualmente exista doar o colaborare minima in acest domeniu, nu numai in Romania, dar si in zona si in lume.

Citeştedespre

terapeuţi psihoterapia farmaceutice

Terapeuţi şi pacienţi: Cum au schimbat companiile farmaceutice şi de asigurări relaţia terapeutică

7 februarie 2022
Ce ne invata Fanon si azi despre sanatatea mintala din societatile postcoloniale

Ce ne invata Fanon si azi despre sanatatea mintala din societatile postcoloniale

22 noiembrie 2020
McMindfulness: In magazia cu himere sau cum ne imbolnaveste mindfulnessul

McMindfulness: In magazia cu himere sau cum ne imbolnaveste mindfulnessul

22 noiembrie 2020
Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022 Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022 Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022

Congresul nostru prezinta in ansamblu atat o noua misiune si viziune, cat si o provocare pentru secolul 21, plecand de la modelul secolului trecut, al specialitatilor si specialistilor, catre un nou model colaborativ si integrativ intre medicii de familie, psihiatrie si sanatate publica. Tinta este de a raspunde in mod creativ, provocarii bolilor netransmisibile care domină povara bolilor globale in toate tarile lumii, fie ele dezvoltate sau in curs de dezvoltare; de a elabora si perfectiona metode noi de cercetare stiintifica integrativa, nu doar a organelor – creier, inima etc. – ci si a sistemelor sanitare; de a-i implica pe cei mai buni si talentaţi tineri nu numai in cercetarile medicale stiintifice de baza la nivelul individului, ci si in cele axate pe aspectele sanatatii populatiei, sistemelor sanitare si politicii sanatatii, la nivel local, national si mondial, 

a subliniat prof. dr. Eliot Sorel, Co-Chair Comitet Stiintific WPA 2013 Bucharest Congress.

Urmand aceeasi linie, dr. Rodica Tanasescu, presedinte Societatea Nationala de Medicina Familiei, a continuat: 

Cred ca participarea medicilor de familie la acest extraordinar Congres Mondial Regional va fi un punct de referinta in viitor, ca un moment de rascruce in ingrijirea pacientilor cu probleme din domeniul sanatatii mintale, dar si in dezvoltarea programelor clinice colaborative si integrative solide ale secolului 21, o initiativa noua a medicinei de familie, a psihiatriei si a sanatatii publice, precum si a managementului sanitar.


Acreditarea jurnaliștilor:

Pentru a fi permanent la curent cu cele mai noi informatii privind evenimentul WPA 2013 Bucharest Congress, jurnalistii sunt invitati sa completeze Formularul de acreditare pus la dispozitie in format .pdf pe site-ul Congresului (sectiunea Biroul Presa). 
Dupa primirea Formularului de acreditare completat, semnat si stampilat la numărul de fax 021-212-27-02 sau e-mail media@wpa2013bucharest.org, veti fi contactati pentru confirmarea acreditarii dumneavoastra.

Contact presa: Andreea Grigoroscuta, media@wpa2013bucharest.org, 0722 329 183


Va invitam sa vizitati website-ul oficial al Congresului wpa2013bucharest.org.

Tags: rubrică: În atenţiesănătate mintală

  Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.

Citeşte şi

Tulburarea mintala, stigmatizarea si inadecvarea culturala
Cafe Gradiva

Tulburarea mintala, stigmatizarea si inadecvarea culturala

by Alexandra Frîncu
8 octombrie 2020
Gandirea pozitiva dauneaza grav sanatatii mintale
Cafe Gradiva

Gandirea pozitiva dauneaza grav sanatatii mintale

by Cafe Gradiva
8 octombrie 2020
Copiii cu tulburari psihice merg de obicei la pediatri
Cafe Gradiva

Copiii cu tulburari psihice merg de obicei la pediatri

by Cafe Gradiva
8 octombrie 2020
Load More
Next Post
Despre primari si gangsteri la One World Romania

Despre primari si gangsteri la One World Romania

Comments 1

  1. Anonim says:
    9 ani ago

    solutii, reale, ar putea fi.
    asa, doar sa enumeri constatari ale situatiei sanatatii psiho-emotionale reliefate de medicina de familie, doar sa constati ca "exista o colaborare minimia", asta stie orice…ziarist. daca se vine cu ceva realmente de folos, cu implicare, e sens. altfel, doar pierdere de timp.

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică

Primeşte Cafe Gradiva pe email

Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

„Întâlnirea cu visele” de Ruth Berry
Cafe Gradiva

„Întâlnirea cu visele” de Ruth Berry

8 octombrie 2020
„Tratat de psihanaliză contemporană” de Helmuth Thomä şi Horst Kächele (ed. a II-a)
Cafe Gradiva

„Tratat de psihanaliză contemporană” de Helmuth Thomä şi Horst Kächele (ed. a II-a)

8 octombrie 2020
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Terapeuţi

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa, Traian 70

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti, sector 3

13 aprilie 2022
psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov

Psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov, Carpaţilor 13

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti, sector 4

13 aprilie 2022
Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalişti | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa

Psihologi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihologi la telefon | Psihoterapeuţi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi la telefon | Psihoterapeuţi psihanalişti online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi psihanalişti la telefon

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Utilizăm module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.