Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică - ÎNSCRIERI 2022

  • Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
 
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică
– înscrieri 2022 >>>
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut | Promovează-ţi evenimentul
Home Cafe Gradiva

One World Romania – o deschidere

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
0
One World Romania – o deschidere
Share

Citeştedespre

Auguste Derer boala Alzheimer

Boala Alzheimer în România şi un dosar medical crezut pierdut (al primei paciente din lume cu Alzheimer)

1 aprilie 2022
Filmul Sticletele Sigmund Freud

Filmul Sticletele (sau o amintire din postumitate a lui Sigmund Freud)

15 iunie 2021
Scriitorul Andrew Solomon

Scriitorul Andrew Solomon despre povestea de viaţă, nevoia de sens și politica identității

9 iunie 2021
Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022 Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022 Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022

Evenimentul de deschidere al festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului, One World Romania, aflat la a 6-a editie, a avut loc aseara, 11 martie, ora 19.30, la Cinema Patria.

Anul acesta festivalul se va desfasura, asa cum ati aflat deja de pe Cafe Gradiva, intre 11-17 martie si va avea sase sectiuni principale: „Ura dauneaza grav sanatatii”, „Diz / Abilitati”, „Cine pe cine manipuleaza?!”, „Dreptul si strambul”, „Revolutie zi de zi” si „Romanul adolescentei”. Mai exact, 60 de filme, proiectate in 6 cinematografe. Fiind vorba de filme documentare, care presupun o oglindire a realitatii, eu ma astept la mult material fantasmatic cat mai putin elaborat.

„Ura dauneaza grav sanatatii” este sectiunea principala a editiei de anul acesta. De ce tocmai ura?

Urasc Romania: aici se intampla toate relele, 

a spus un copil, si a adaugat:

am vazut asta la televizor.

Asa incepe programul scris al festivalului. Agresati – afirma organizatorii festivalului – de cresterea exponentiala a cantitatii de ura si intoleranta pe cap de locuitor si centimetru de ecran de la ultima editie a festivalului, programul acestei editii se vrea un antidot contra urii si a maniei. Tema urii a fost prezentata publicului inca de la intrarea in sala, prin proiectia pe ecran a unor citate din diferite site-uri, bloguri si forumuri de pe internet. Iata cateva asemenea citate:

Tara asta e locuita in proportie de 80% de cretini si retardati care se vand pe un kg de faina.
In loc de sterilizare, gazare. Da-i dracu, sa moara toti, de la puradelu’ la bulibasa.
Ba, baiatule, incepand cu Sfanta Scriptura, ce-ti explica ca la oligofreni, ca pe copil trebuie sa-l bati pana este prunc ca sa nu ti se suie in cap.
Cum sa te nasti cu asa ceva (homosexual), cand pe la 14-15 ani te apuca hormonii. Asta e boala traiului bun. Ia puneti-i la post, la munca, sa vedeti cum le trece.

Nu stiu daca sub influenta acestor citate, tanarul de langa mine refuza invitatia mea sa-si puna haina grea, de motociclist pe care o tinea in brate, pe scaunul liber de langa mine si pe care mai erau puse alte haine. Nu, imi spune tanarul, e intuneric, romanii (toti?) sunt hoti…

Odata publicul introdus in tema pricipala a festivalului, a inceput si deschiderea, anuntata muzical de formatia „La Bomba”, alcatuita din copii care au fost evacuati din casele lor. Rand pe rand au luat cuvantul reprezentantii organizatorilor – One World Romania si Centrul Ceh, ca si al partenerului principal, Fundatia Konrad Adenauer.

Ce mi-a retinut atentia au fost trailere din filmele ce vor fi proiectate in festival, care, alaturi de scurtele comentarii ale organizatorilor, au reusit sa-mi deschida dorinta de a vedea toate filmele festivalului, lucru pe care, din pacate nu voi putea sa-l fac.

Din discursul reprezentantului Centrului Ceh, am sa mentionez o relatare despre Vaclav Havel, in memoria caruia se desfasoara aceasta editie a festivalului. La o intalnire cu copiii, Vaclav Havel a fost intrebat daca a facut ceva bun si cum e sa faci ceva bun. Fericit ca a primit ceea ce el considera a fi o intrebare usoara pusa de copii, el a raspuns ca, atunci cand era in inchisoare a ajutat mult pe ceilalti detinuti. Si ca aceasta ii dadea o stare grozava,

stiti, copii, e ca atunci cand bei un paharel de tuica.

Dupa „tuica” am fost introdusi in lumea persoanelor cu dizabilitati. Am vizionat un film in care ambasadori, personalitati cultural-artistice din Bucuresti au acceptat invitatia de a se aseza intr-un scaun cu rotile, pentru a ne arata cat de neprietenos este Bucurestiul cu persoanele cu dizabilitati. Mai convingator, legat de atitudinea noastra fata de persoanele cu dizabilitati, a fost precizarea organizatorilor ca din cele şase cinematografe ale festivalului, numai in doua exista rampe pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii. Ceea ce mi-a adus aminte de o invitatie primita cu timp in urma de la o fundatie din Romania ce se ocupa de persoanele cu dizabilitati locomotorii, la un eveniment organizat pentru acestea, dar in care se preciza ca localul in care era organizat nu era prevazut cu rampa. Neprietenie, numele tau sa fie legat de narcisism?

Ce mi-a mai retinut atentia este si faptul ca juriul festivalului este alcatuit din liceeni. Pentru ca, spun organizatorii, adolescentii par mai putin contaminate de rele. De altfel, adolescentii alcatuiau cea mai mare a publicului.

Discursurile mai mult sau mai putin oficiale fiind zise, dupa un scurt, dar impresionant concert sustinut de formatia „La Bomba”, a sosit momentul sa fie proiectat primul film din festival. Organizatorii au ales filmul Little World, Spania, 2012, un film despre Albert, un tanar de 20 de ani, pasionat de globe-trotting, care in scaunul cu rotile si cu 20 de euro in buzunar isi propune sa plece pana la East Cape, Noua Zeelanda, antipodul exact al locuintei sale din Spania.

Acestea ar fi cateva date din ceea ce a oferit deschiderea festivalului One World Romania.

Intr-un clip prezentat in debutul festivalului un actor cu o infatisare de nazist ne explica cum a fost curatat cu „detergentul” festivalului One World Romania de ura si de prejudecati. Eu, curatata deja printr-o formare psihanalitica, ma intreb cum voi iesi din acest festival?

Deviza festivalului este „Pentru o karma mai buna”, organizatorii propunandu-si sa ne faca sa trecem mai usor peste necazuri, sa mergem la film si sa zambim chiar daca avem lacrimi in ochi.

Adica sa trecem peste ura, dizabilitati,manipulare, legi strambe si sisteme bolnave, necazurile adolescentei. Va reusi festivalul sa faca asta?

Daca v-am atras atentia si daca vreti sa aflati raspuns la intrebarile de mai sus, daca sunteti curiosi daca Albert a reusit, pot sa va spun doar ca… to be continued.

Carmen Apopei

este psiholog şi psihoterapeut.

DE ACELAŞI AUTOR

    document.write(„”);

Toate articolele acestui autor

*
Tags: autor: Carmen Apopeirubrică: În atenţierubrică: Vino şi veziuravideo a

  Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.

Citeşte şi

Privatizarea linistea psihanaliza
Societate

Privatizarea normalităţii: linişte pentru bogaţi, zgomote pentru săraci?

by Dorin-Liviu Bîtfoi
9 februarie 2021
mutilarea genitală feminină

Mutilarea genitală feminină: La fiecare 11 secunde o fată este tăiată! Lăsați cuțitul!

by Teodora Dobrescu
21 decembrie 2020
Părinţi cu tulburare de personalitate narcisică
Cafe Gradiva

Copiii adulţi cu părinţi cu tulburare de personalitate narcisică

by Gabriela Tudor Popescu
29 noiembrie 2020
Load More
Next Post
Dovada că drepturile omului nu sunt un subiect plictisitor

Dovada că drepturile omului nu sunt un subiect plictisitor

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică

Primeşte Cafe Gradiva pe email

Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

Aşa nu! 101 greşeli în psihoterapie
Cafe Gradiva

Aşa nu! 101 greşeli în psihoterapie

8 octombrie 2020
Psihoterapia copilului este şi psihoterapia părintelui, ne spune Françoise Dolto
Psi

Psihoterapia copilului este şi psihoterapia părintelui, ne spune Françoise Dolto

3 ianuarie 2022
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Terapeuţi

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti, sector 4

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti, sector 3

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa, Traian 70

13 aprilie 2022
psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov

Psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov, Carpaţilor 13

13 aprilie 2022
Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalişti | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa

Psihologi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihologi la telefon | Psihoterapeuţi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi la telefon | Psihoterapeuţi psihanalişti online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi psihanalişti la telefon

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Utilizăm module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.