Într-un articol anterior (click) vorbeam despre un proiect extrem de interesant iniţiat de fotograful James Mollison, proiect ce îşi propunea să arate, într-o manieră artistică vizuală, diferenţele dintre dormitoare ale copiilor aflaţi în regiuni diferite ale planetei.
În articolul de azi propun atenţiei dumneavoastră un proiect cel puţin la fel de interesant ca cel amintit mai sus. De această dată, este vorba despre un artist italian pe nume Gabriele Galimberti şi despre iniţiativa sa de a fotografia copii din întreaga lume alături de cele mai importante obiecte pe care aceşti copii le deţin, jucăriile. Rezultatul, uşor de anticipat, a subliniat diversitatea şi diferenţele geografice, sociale şi economice în care trăiesc copiii ce au constituit parte integrantă din proiect. Foarte interesantă este remarca artistului privind posesivitatea unora dintre copii raportată la situaţia economică a familiilor din care fac parte:
Cei mai bogaţi copii erau mult mai posesivi. La început, nu îmi permiteau să le ating jucăriile. Era nevoie de ceva timp ca să mă lase să mă joc cu jucăriile lor. În ţările sărace, a fost mult mai uşor. Chiar dacă aceşti copii aveau doar două sau trei jucării, nu le păsa. În Africa, cel mai mult, copiii se jucau cu prietenii lor pe-afară.
Mai jos urmăriţi câteva dintre fotografiile realizate de Gabriele Galimberti urmând ca, începând de mâine, zilnic, pe Cafe Gradiva, să fie postată câte o fotografie aparţinând acestui proiect împreună cu povestea din spatele ei.
...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.
Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua. Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim!
Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.