Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică - ÎNSCRIERI 2022

  • Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
 
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică
– înscrieri 2022 >>>
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut | Promovează-ţi evenimentul
Home Cafe Gradiva

Kievul si cavalerii medievali

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
0
Share

Mi s-a întâmplat ceva ciudat săptamâna trecută. Mai întâi, am vazut din când în când la știri oameni în centrul Kievului într-un război de gherilă. I-am văzut apărând bucata de pământ pe care o ocupau și am auzit că s-au luptat viguros cu poliția fostului președinte Ianukovici. Am devenit foarte interesat să aflu cine sunt oamenii aștia, ce îi mână în luptă atât de puternic. I-am văzut în costume medievale, în prezentări academice care discutau situația de pe teren. I-am văzut îmbracați în negru cu cagule pe față în New York Times. Am vrut să aflu de ce sunt atât de curajoși.

Între timp, ei au disparut din atenția publică. Nu mi pare neapărat straniu, pentru că deja ei erau găuri negre, feţe fără contur, care erau umplute de proiecții politice.

În locul lor au aparut personaje pe care le-am mai auzit înainte. Putin, Kerry, McCain, Obama, Ponta, Băsescu și un val de foști și actuali kremlinologi au început să analize situația din Ucraina. Acum, din războiul de gherilă pe care nu îl înțelegea mai nimeni, am regresat la ceea ce am auzit înainte: război rece, democrația liberală care avansează, naționalismul lui Putin, estul și vestul Ucrainei (ca două capete care par să fie in conflict), sau cât e de curajos Putin sa se opună Vestului hegemonic.

Citeştedespre

Vanzarea „Noului val” din filmul romanesc si transformarea lui in brand de tara

Vanzarea „Noului val” din filmul romanesc si transformarea lui in brand de tara

8 octombrie 2020
Răzvan Rădulescu – În strânsoarea intimă a noului cinema

Răzvan Rădulescu – În strânsoarea intimă a noului cinema

8 octombrie 2020
Vlad Ivanov – raul Noului Cinema

Vlad Ivanov – raul Noului Cinema

8 octombrie 2020

M-am simțit un pic ca în liceu, când la ora de română aveam câte un coleg care spunea ceva ce îi uimea pe toți. Dar, imediat după asta, trebuie sa ne întoarcem la ritmul normal și la suspecții de serviciu (eu eram unul din ei), care spuneau lucruri deja știute.

Ah, îmi amintesc mai bine acum, e un incident de care îmi este rușine. Mă văd în clasă și profesoara de română se oprește din vorbit. Cred că eram mai toți plictisiți. Ne spune că a interceptat un bilețel și că pe bilet erau scrise cuvintele Te ibesc. Profesoara de română, evident, s-a indignat în fața unui astfel de masacru. Cum să scrii atât de prost românește și, mai ales, un mesaj atât de important? A întrebat cu autoritate cine a scris biletul. Poate că unul dintre noi l-a indicat pe autor. Profa l-a ridicat in picioare, era un baiat slăbuț, fără părinți cu statut social. Clasa a izbucnit în râs, am râs și eu cot la cot cu alții, și îmi amintesc figura celui rușinat public. Era roșu la față, ca într-un atac de apoplexie. Profesoara a facut un gest în plus, a vrut să afle cine era destinatarul. A ridicat-o și pe ea in picioare și cred că m-am simțit jenat pentru stânjeneala ei. Acum, când îmi reamintesc povestea, mă simt prost când mă gândesc la răutatea noastră colectivă, și la disciplina pe care i-am aplicat-o băiatului acela slăbuţ, a cărui vină a fost să fie prea direct cu sentimentele sale și să le rostească diferit.

În organizarea clasei, profesoara avea rolul să ne ferească de surprize, de sentimente puternice care stricau un anumit ritm al orelor. Astăzi, ca instructor, rolul meu e similar. Ca figuri ale autorității, trebuie să faci muncă de administrare, care să elimine o anumită violență. Ori afecte dificile, greu de procesat. Ori imprevizibilitatea unui eveniment. Munca socială pe care o facem mulți dintre noi este să catalogheze ce se întâmplă conform unui limbaj pe care îl cunoaștem deja, pe care nu trebuie îl regândim.

Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022 Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022 Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022

Ca bilețelul care a produs un scurtcircuit în ordinea orei de română, protestatarii ucraineni sunt greu de tradus într-un limbaj care să nu fie deja cunoscut. Pentru că sunt diferiți, pentru că au opinii politice politice diverse și opuse, nu e deloc evident ce vor.

Înțeleg cât de greu este, pentru jurnalist sau politician, să spui o poveste despre protestarii din gherila ucraineană. Ei trebuie acum să apară fie ca neonaziști, fie ca luptători pentru drepturile omului. Ei trebuie să aibă poziții politice clare, care, evident, corespund cu poziția politică a celui care scrie. Ei fie s-au luptat pentru piața liberă, pentru Uniunea Europeană sau dimpotrivă, dacă nu îți place Europa, ei s-au bătut pentru naționalismul ucrainean, sau pentru familia tradițională care îl iubește pe Dumnezeu. În presa din Statele Unite au început să fie celebrați ca noi eroi democratici, în timp ce sunt atacaţi de presa rusă ca anarhiști.

Eu însumi am inceput sa scriu despre fețele lor, pentru că e ceva misterios în curajul si hotărârea lor. Ceva din ceea ce au facut mi se pare subversiv și greu de acceptat, pentru noi cei care trăim în orașe unde nu sunt lupte de gherilă în plină zi. Pare că ei își strigă sentimentele direct și că o fac într-un limbaj pe care nu îl înțelegem bine. Și ei, ca și băiatul meu slăbuț din poveste, au dispărut rapid, așa cum au ajuns, din atenția noastră.

Tags: autor: Bogdan PopaBarack Obamarubrică: Salonul relaţional

  Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.

Citeşte şi

Sexul, cafeaua si barbatii
Cafe Gradiva

Sexul, cafeaua si barbatii

by Cafe Gradiva
22 noiembrie 2020
Orgasmul fata in fata cu psihanaliza
Cafe Gradiva

Orgasmul fata in fata cu psihanaliza

by Cafe Gradiva
22 noiembrie 2020
Zoolander 2, Chi-raq: Cum se iese din istorie
Cafe Gradiva

Zoolander 2, Chi-raq: Cum se iese din istorie

by Cafe Gradiva
8 octombrie 2020
Load More
Next Post

Conditia paradisiaca

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică

Primeşte Cafe Gradiva pe email

Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

Umanism si paradox in logoterapie
Cafe Gradiva

Umanism si paradox in logoterapie

8 octombrie 2020
Intimitatea psihanalistul Salman Akhtar
Psihanaliză

Intimitatea e o dezgolire psihică, ne spune psihanalistul Salman Akhtar

16 noiembrie 2021
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Terapeuţi

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti, sector 3

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti, sector 4

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa, Traian 70

13 aprilie 2022
psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov

Psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov, Carpaţilor 13

13 aprilie 2022
Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalişti | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa

Psihologi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihologi la telefon | Psihoterapeuţi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi la telefon | Psihoterapeuţi psihanalişti online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi psihanalişti la telefon

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Utilizăm module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.