Abonează-te la NEWSLETTER pentru a nu pierde articolele, știrile şi evenimentele importante >>>

  • Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
 
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut | Promovează-ţi evenimentul
Home Cafe Gradiva

Anxietate e atunci cand simti prea mult

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
Anxietate e atunci cand simti prea mult
Share
anxietate generalizata katie crawford


Anxietate, depresie, stigmatizare…

…si o experienta personala care a schimbat viata unei tinere femei.


Urma un tratament medicamentos de 8 ani pentru tulburare de anxietate generalizata si depresie, afectiuni de care suferea inca din copilarie. La 21 de ani, in ultimul an de facultate, una cu profil artistic, hotaraste sa renunte la pastile si sa incerce sa-si controleze starile coplesioare de anxietate prin alte mijloace. Asa ajunge Katie Crawford sa imagineze proiectul My Anxious Heart, o calatorie vizuala in care scopul artistei este acela de a impartasi experienta ei in legatura cu suferinta sa psihica. Un proiect ambitios deoarece, dezvaluie Katie, este foarte greu sa vorbesti despre anxietate. E dificil sa vorbesti despre tulburare psihica, in general. Stigmatizarea pune si ea piedici in calea procesului vindecarii unei persoane diagnosticate cu tulburare de anxietate, sau depresie, sau psoriazis, sau orice. Bolnavul trebuie sa faca fata nu doar dificultatilor generate de afectiune, ci trebuie sa reziste stoic in fata stigmatizarii care, de multe ori, vine chiar din partea apropiatilor.


Citeste o poveste despre depresie si anxietate

Citeştedespre

Freudism Nina Cassian Sigmund

Freudism de Nina Cassian: 75 de ani de la debut

6 mai 2022
Tristeţea şi patologia depresivă

Tristeţea reactivă şi patologia depresivă

9 mai 2022
Eco-anxietatea ecologică psihologia mediului

Eco-anxietatea sau teama de distrugerea mediului, o nouă afecţiune psihică în rândul tinerilor

3 februarie 2022

My Anxious Heart, o experienta vizuala despre anxietate


Anxietatea generalizata este adesea definita prin existenta unor ingrijorari excesive, in absenta unor pericole reale. Este vorba despre ganduri coplesitoare legate de faptul ca persoanei sau unui apropiat i se poate intampla ceva rau. Sigur, intensitatea cu care aceste ganduri se impun duce la oboseala psihica si fizica, la senzatie de agitatie si panica, dificultati de concentrare si tulburari de somn. Sunt prezente si simptome somatice: senzatie de „nod in gat”, „gheara la inima”, imposibilitatea de a respira normal, stari de iritabilitate si nervozitate.


Desi despre anxietate a auzit mai toata lumea, multi dintre cei ce sufera aceasta tulburare ascund existenta ei colegilor de munca sau chiar apropiatilor. Teama de a fi respins este cea care tine in umbra o realitate sociala care nu mai poate fi neglijata. Cu toate acestea, artisti precum Katie Crawford aleg sa vorbeasca despre suferinta lor psihica sperand ca, intr-o zi, mesajul lor va avea impactul dorit: acela de a-i face constienti pe oameni ca sanatatea mintala este la fel de importanta ca si cea fizica.


Vezi de ce igiena mintala e la fel de importanta ca si cea fizica


My Anxious Heart vorbeste, prin intermediul autoportretelor realizate de Katie Crawford, despre anxietate si despre felul in care corpul si mintea simt suferinta.


Imi este teama sa traiesc si imi este teama sa mor… Ce mod de a-ti trai viata!

Depresie este atunci cand nu mai esti capabil sa simti nimic. Anxietate este atunci cand simti prea mult. A le avea pe amandoua inseamna prezenta unui razboi continuu in propria-ti minte. A le avea pe amandoua inseamna ca nu vei castiga niciodata.

Psihoterapeut bun Bucuresti – cum il gasesti   
 
Iata cateva dintre gandurile care insotesc auto-portretele lui Katie.

anxietate generalizata
„E ciudat – in adancul stomacului tau. E ca atunci cand inoti si vrei sa atingi pamantul cu picioarele, dar constati ca apa e mai adanca decat credeai. Nu poti atinge pamantul, iar inima incepe sa-ti bata cu putere.”

anxietate generalizata katie crawford 2
 „Imi era teama sa dorm. In intuneric, simteam panica in forma ei cea mai bruta.”
anxietate generalizata katie crawford 4
„Captiva a propriei minti. Provocator al propriilor ganduri. Cu cat gandesc mai mult, cu atat e mai rau. Cu cat gandesc mai putin, cu atat e mai rau. Respira. Doar respira. Pluteste. In curand va trece.”


Alexa Plescan

este psiholog.

Toate articolele acestui autor



www.cafegradiva.ro

Tags: anxietateanxietate generalizatăautor: Alexa Bîtfoidepresierubrică: Artvizier

  Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.

Citeşte şi

implant cerebral depresie severă
Psi

Implant cerebral de succes pentru terapia depresiei severe a unei femei de 36 de ani

by Cafe Gradiva
6 octombrie 2021
depresie şi poluare urbană
Societate

Depresie şi poluare urbană: ce spune un studiu din 2019

by Alexandra Frîncu
5 aprilie 2021
Sindromul geamănului pierdut
Psi

Sindromul geamănului pierdut

by Sorana Oţetea
27 decembrie 2020
Load More
Next Post

Defrisari psihice si reparatii peisagistice

Comments 4

  1. Unknown says:
    7 ani ago

    Uneori trebuie să lupți puțin cu tine, să treci peste! Trebui sa faci și ceea ce îți place, ceea ce îți dorești, să te deconectezi puțin de la stresul cotidian! Până la urmă, viața ne aduce mereu motive de îngrijorare, altele și mereu altele! E adevărat și că uneori anxietatea are cauze bine determinate, și o îngrijorare permanenta devine ca o umbră ce nu pleacă niciodată, dar trebuie să găsim puțin echilibru!

    Răspunde
  2. Ana G says:
    7 ani ago

    Mi se pare o perspectivă puţin cam limitată aceasta cu "anxietate este atunci când simţi prea mult", pentru a se deosebi de stările depresive în care "nu mai simţi nimic". Mi se pare că anxietate este atunci când simţi prea multă anxietate, atunci când simţi "prea" multă fericire, sau "prea mult" calm, eu zic că se schimbă situaţia.

    Răspunde
    • Ioana Marculescu says:
      7 ani ago

      Un punct de vedere sanatos!

      Răspunde
  3. mcorciova says:
    4 ani ago

    Poate a lua in consideratie contextul istoriei personale, poate a lucra cu manifestarile din cotidian si a ajunge de a le stapani privindu-le "din afara" si legandu-le de factori declansatori, cu alte cuvinte a da un sens si a creste controlul, ar fi o modalitate de a schimba ceva dintr-un automatism de reactie repetitiva…. Desigur, doar daca se doreste si daca beneficiile secundare nu sunt prea mari. De la caz la caz.

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

Cafe Gradiva

Luigi Zoja: Crestere accelerata sau limitare

8 octombrie 2020
Istoria „Cărţii roşii”
Cafe Gradiva

Istoria „Cărţii roşii”

8 octombrie 2020
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Terapeuţi

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa, Traian 70

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti, sector 4

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti, sector 3

13 aprilie 2022
psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov

Psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov, Carpaţilor 13

13 aprilie 2022
Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalişti | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa

Psihologi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihologi la telefon | Psihoterapeuţi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi la telefon | Psihoterapeuţi psihanalişti online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi psihanalişti la telefon

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Utilizăm module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.