Abonează-te la NEWSLETTER pentru a nu pierde articolele, știrile şi evenimentele importante >>>

  • Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
 
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut | Promovează-ţi evenimentul
Home Cafe Gradiva

Copiii cu probleme de sanatate mintala: Proiect nou lansat de Organizatia Salvati Copiii Romania

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
Copiii cu probleme de sanatate mintala: Proiect nou lansat de Organizatia Salvati Copiii Romania
Share
copiii cu probleme de sanatate mintala

Copiii cu probleme de sanatate mintala: Proiect nou lansat de Organizatia Salvati Copiii Romania

Organizatia Salvati Copiii Romania lanseaza proiectul Servicii integrate pentru copiii cu probleme de sanatate mintala, copiii victime ale violentei domestice si familiile acestora. Scopul demersului este formarea de personal specializat care sa ofere sprijin si sa asigure cea mai buna ingrijire pentru categoriile vulnerabile vizate.

In acest moment, in Romania, in sistemul public de sanatate, activeaza aproximativ 200 de psihologi si 120 de medici specializati in psihiatrie pediatrica, iar ultimele estimari indica o scadere a numarului acestora, din cauza migratiei personalului sanitar. Dincolo de lipsa servicilor integrate de asistenta psihologica, pedagogica si sociala, situatia personalului specializat in domeniul sanatatii mintale a copilului si adolescentului este una sensibila.

Serviciile comunitare de sanatate mintala pentru minori sunt concentrate in 28 de centre comunitare, dintre care doua activeaza in Bucuresti. 15 judete din tara nu dispun de un asemenea centru, singurele solutii disponibile fiind spitalele de psihiatrie pentru adulti sau spitalele judetene.

Citeştedespre

terapeuţi psihoterapia farmaceutice

Terapeuţi şi pacienţi: Cum au schimbat companiile farmaceutice şi de asigurări relaţia terapeutică

7 februarie 2022
De ce IQ-ul nostru e mai mare decât al bunicilor noştri?

De ce IQ-ul nostru e mai mare decât al bunicilor noştri?

15 decembrie 2020
Note de etiologie a tulburării obsesiv-compulsive

Note de etiologie a tulburării obsesiv-compulsive

29 noiembrie 2020

Principalele obiective ale proiectului Salvati Copiii Romania le reprezinta formarea a 200 de specialisti in vederea evaluarii si interventiei, precum si furnizarea de servicii integrate de consiliere si terapie pentru 700 de copii si adolescenti (3-18 ani). In plus, proiectul isi propune sa ofere sesiuni de educatie parentala si psihoeducatie pentru 700 de parinti, in cadrul centrelor de consiliere ale Organizatiei, din Bucuresti, Iasi, Timisoara, Targu Mures si Suceava.

Tulburarile de sanatate mintala reprezinta principala cauza de dizabilitate in randul copiilor si adolescentilor, la nivel global. Astfel, potrivit estimarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), pana in 2020, peste 25% din populatia de copii a Europei va dezvolta probleme de sanatate mintala si va avea nevoie de consiliere psihologica. Netratate, aceste tulburari afecteaza sever dezvoltarea si sansa la o viata decenta.

In Romania nu exista o statistica a numarului total de copii cu probleme de sanatate mintala. Potrivit estimarilor Organizatiei Salvati Copiii, realizate prin raportarea la datele internationale furnizate de OMS, in momentul de fata, din aproximativ 3,8 milioane de copii, peste 760.000 au o tulburare de sanatate mintala.

Conform acelorasi estimari, cele mai frecvente afectiuni sunt:

tulburarile de sanatate mintala ale copiilor

Copiii cu dificultati emotionale si comportamentale sunt de trei ori mai expusi riscului de a fi victime ale abuzului si neglijarii decat restul copiilor. Acest lucru se intampla in contextul in care, in Romania, 63% dintre copii afirma ca sunt batuti acasa de catre parintii lor. 1 din 8 copii crescuti astfel va primi un diagnostic clinic, urmare a abuzului in familie. Conform datelor publicate de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie la finalul lunii septembrie 2014, 9.458 de situatii de abuz au fost inregistrate oficial in sistemul de protectie a copilului.

Ca sa asistam la o dezvoltare reala a acestui sistem este nevoie, in primul rand, de trecerea de la interventia bazata pe medicatie, disponibila in spitalul de psihiatrie, catre interventia realizata la nivelul serviciilor educationale si de protectia copilului. Consilierii scolari si echipele multidisciplinare din directiile de protectie a copilului sunt actori cheie in identificarea si interventia timpurie si eficace in cazul acestei categorii vulnerabile.

Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania

Este nevoie de eforturi sustinute la nivelul autoritatilor centrale pentru aprobarea Strategiei Nationale de sanatate mintala pentru copii, de o buna colaborare intre institutiile responsabile si de o schimbare treptata a mentalitatilor. Sanatatea mintala inca este un subiect evitat la nivelul discursului public, ceea ce duce la stigmatizarea si discriminarea celor cu dificultati, inclusiv a copiilor. Acest lucru reprezinta o bariera in calea accesarii serviciilor specializate si integrarii copiilor in sistemul educational.

Proiectul Servicii integrate pentru copiii cu probleme de sanatate mintala, copiii victime ale violentei domestice si familiile acestora se desfasoara pe parcursul a 14 luni si va sprijini accesul la servicii de consiliere si psihoterapie pentru 700 de copii din Bucuresti, Iasi, Suceava, Mures si Timis. Proiectul este dezvoltat in parteneriat cu Centrul Municipiului Bucuresti de Resurse si Asistenta Educationala si Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, cu sprijinul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania – Componenta Servicii Sociale si de Baza. Salvati Copiii Romania va beneficia de finantare nerambursabila in valoare de 149.922 Euro din granturile SEE 2009-2014.

salvati copiii cu probleme de sanatate mintala

Despre Organizatia Salvati Copiii

Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala, de utilitate publica, non-profit, care militeaza activ pentru drepturile si protectia copilului in Romania, din 1990, in acord cu prevederile Conventiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Programele Organizatiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atentie deosebita catre cei aflati in situatii dificile – copiii din comunitatile dezavantajate, copiii victime ale violentei, exploatarii prin munca, traficului sau neglijarii, copiii refugiati etc. In cei 25 de ani de activitate, peste 1.150.000 copii au fost implicati in campaniile si programele desfasurate de Organizatie. Salvati Copiii Romania este membru al Save the Children International, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului si care cuprinde 30 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari.

Sursa: Salvati Copiii Romania

Cauti un psihoterapeut in Bucuresti?

Tags: asistenta psihologicaorg: Salvaţi Copiii Româniapsihiatrie pediatricapsihoeducatierubrică: În actualitaterubrică: Sic transitsănătate mintală

  Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.

Citeşte şi

Creativitatea este forța vieții ce se opune instinctului morții
Cafe Gradiva

Creativitatea este forța vieții ce se opune instinctului morții

by Alexandra Frîncu
22 noiembrie 2020
Parentalitate şi adopţie
Cafe Gradiva

Parentalitate şi adopţie

by Alexandra Frîncu
22 noiembrie 2020
Moartea ne distruge, ideea de moarte ne salvează
Cafe Gradiva

Moartea ne distruge, ideea de moarte ne salvează

by Alexandra Frîncu
22 noiembrie 2020
Load More
Next Post
Terorism de fratii Presniakov, o farsa apocaliptica despre esecul lumii contemporane

Terorism de fratii Presniakov, o farsa apocaliptica despre esecul lumii contemporane

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

copil parinte psihoterapeut dolto
Psi

Dar adulţii chiar îi înţeleg pe copii? Ce crede Françoise Dolto

29 noiembrie 2020
Perioada postimediată traumei
Cafe Gradiva

Perioada postimediată traumei

22 noiembrie 2020
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Terapeuţi

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa, Traian 70

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti, sector 3

2 martie 2023
Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti, sector 4

13 aprilie 2022
psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov

Psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov, Carpaţilor 13

13 aprilie 2022
Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalişti | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa

Psihologi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihologi la telefon | Psihoterapeuţi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi la telefon | Psihoterapeuţi psihanalişti online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi psihanalişti la telefon

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Utilizăm module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.