Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică - ÎNSCRIERI 2022

  • Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
 
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică
– înscrieri 2022 >>>
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut | Promovează-ţi evenimentul
Home Cafe Gradiva

Cinema-Edu, editia a 5-a: 9 filme de arta pentru 7 000 de liceeni romani

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
0
Cinema-Edu, editia a 5-a: 9 filme de arta pentru 7 000 de liceeni romani
Share
cinema-edu editia a-5-a scoala altfel

Cinema-Edu, editia a 5-a: 9 filme de arta pentru 7 000 de liceeni romani

Cu putin inainte de finalul anului scolar Cinema-Edu a incheiat cu succes cea de-a 5-a editie a sa, inceputa in luna februarie. Unul dintre cele mai complexe programe nationale de educatie alternativa, Cinema-Edu a reusit sa le faca cunostinta liceenilor romani cu noua filme de arta, intre lunile februarie si iunie 2015, in cadrul a 90 de evenimente sustinute in Capitala si in alte cinci orase din Romania.

Cinema-Edu, editia a 5-a: filmele

Filmele alese pentru elevi sunt caracterizate de stiluri estetice si regizorale distincte, cuprind actiuni situate in diferite epoci si personaje din diverse medii sociale, incurajand dezbaterile pe subiecte educative si familiarizandu-i pe adolescenti cu o serie de notiuni de limbaj cinematografic. Selectia Cinema-Edu cuprinde pelicule premiate, care se bucura de recunoastere internationala, iar vizionarea lor completeaza cultura generala a elevilor.

Citeştedespre

De ce IQ-ul nostru e mai mare decât al bunicilor noştri?

De ce IQ-ul nostru e mai mare decât al bunicilor noştri?

15 decembrie 2020
Note de etiologie a tulburării obsesiv-compulsive

Note de etiologie a tulburării obsesiv-compulsive

29 noiembrie 2020
Creativitatea este forța vieții ce se opune instinctului morții

Creativitatea este forța vieții ce se opune instinctului morții

22 noiembrie 2020

Cele 9 filme prezentate liceenilor anul acesta au fost: Vandal (r. Hélier Cisterne), La lengua de las mariposas (r. José Luis Cuerda), Couleur de peau: Miel (r. Laurent Boileau), Ida (r.Pawel Pawlikowski), castigatorul premiului Oscar pentru cel mai bun film strain in 2015, Marussia, debutul in lungmetraj al Evei Pervolovici, In cautarea lui Superman (r. Karzan Kader), Phoenix (r. Christian Petzold) – o poveste de la finalul celui de-Al Doilea Razboi mondial, Timbuktu
(r. Abderahmane Sissako), un film despre diferitele fete ale
fanatismului religios, recent lansat pe marile ecrane, si, nu in ultimul
rand, filmul francez Grand Central (r. Rebecca Zlotowski).

cinema-edu editia a 5-a macondo

Cinema-Edu, editia a 5-a: participantii

Profesori din 30 de licee din Bucuresti au participat la aceasta editie si au indrumat peste 3 000 de elevi catre cinematografele care ne-au gazduit evenimentele.

Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022 Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022 Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022

Alte 40 de licee din tara s-au implicat in proiect atat in saptamana Scoala Altfel, cat si in timpul Caravanei Cinema-Edu, care a calatorit in lunile mai si iunie in Ploiesti, Craiova, Medias, Targu-Mures si Roman. Astfel, peste 4 000 de tineri spectatori s-au bucurat in 15 localitati din tara de 45 de evenimenele cinematografice organizate pentru ei.

In fiecare an Cinema-Edu aduce profesionisti din domeniul cinematografiei, dar si specialisti din alte domenii care sa deschida si sa indrume dezbaterile liceenilor. La editia a 5-a Cinema-Edu, printre invitatii dezbaterilor Cinema-Edu s-au numarat criticul de film, Florin Barbu, regizorii Eva Pervolovici si Vlad Trandafir, actrita Carmen Lopazan, artistul grafic Alexandra Soldanescu si Anca Ghinea, creative manager Intuitext.

Cinema-Edu, editia a 5-a: dezbaterile

In urma dezbaterilor, liceenii s-au declarat interesati de teme precum descoperirea identitatii personale, razboiul, familia si au fost curiosi sa afle mai multe despre „cum se face un film”, de la procesul de scriere a scenariului pana la productia si distributia lui. Tinerii au considerat ca dezbaterile i-au lamurit asupra unor secvente, au ajutat la decodificarea titlurilor de film, a personajelor, dar si a contextului istoric si geografic (Al II-lea Razboi Mondial, Polonia anilor ‘60, Berlinul anilor ’50, Palestina, Irakul anilor ‘90, Mali).

Filoteia, eleva dintr-un liceu din Ploiesti ne-a scris ca:

Discutia de dupa film mi-a clarificat anumite nelamuriri. Mi-ar placea sa asist la asemenea discutii dupa fiecare film vazut,

iar un elev din Craiova, Alexandru, a fost

impresionat de varietatea posibilitatilor de intelegere a unei povesti cinematografice.

cinema-edu saptamana scoala altfel

Cinema-Edu si educatia non-formala

Cinema-Edu ofera o alternativa la educatia formala si doreste sa familiarizeze publicul tanar cu filme din patrimoniul mondial, susţinand discuţii şi dezbateri pe baza unor pelicule apreciate la nivel international. Evenimentele Cinema-Edu au loc inca din 2010, iar prin acestea, Asociatia Culturala Macondo a reusit sa dezvolte cel mai complex proiect de educatie cinematografica si sociala din Romania, in care liceenii isi dezvolta in mod interactiv spiritul creativ si critic.

Mai multe informatii despre filme si despre editiile anterioare ale proiectului Cinema-Edu sunt disponibile pe site-ul www.cinema-edu.ro.

Cinema-Edu: finantatori, sponsori, parteneri si parteneri media

Proiect finantat de CNC

Sponsor principal: Romgaz

Parteneri: Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Inspectoratul Scolar al Judeţului Prahova, Inspectoratul Scolar al judetului Sibiu, Inspectoratul Scolar Judetean Mures, Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, Inspectoratul Scolar Judetean Neamt, Primaria Municipiului Mediaş, Directia Municipala pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret Medias, Primaria Municipiului Craiova, Primaria Municipiului Targu-Mureş, Primaria Municipiului Roman, Clorofilm, ECDL, Asociatia K’ARTE, Fundatia Comunitara Prahova, Fundatia Comunitara Mures.

Cinema „Elvira Popescu”, Institutul Francez, Institutul Cervantes, ArCuB, Muzeul National de Arta Contemporana, Cercul Militar National, Club Cinema Twins Ploiesti, Biblioteca Judeteana „Alexandru si Aristia Aman”, Cinema „Mediensis”, Cinema „Arta” Targu-Mureş, Colegiul National „Roman-Voda”.

Parteneri media: Kiss Fm, TVR Craiova, Radio Romania Targu Mures, Medias News, Wyl TV, Alege TV, Nova TV, TvOnline 24 Roman, Radio Prahova, Radio Sud, Telegrama de Prahova, Gazeta de Sud, Zi de Zi Mures, Observatorul Prahovean, Medias Info, Craiova.ro, I love Medias, Ziarul Metropolis, Cafe Gradiva, Psihoo.ro, CinemaRx, Cinefan, AaRC.ro, Societatesicultura.ro, SuntParinte.ro, Didactic.ro, AmDoar18Ani.ro.

www.cafegradiva.ro

Tags: rubrică: Showroomrubrică: Sic transit

  Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.

Citeşte şi

Parentalitate şi adopţie
Cafe Gradiva

Parentalitate şi adopţie

by Alexandra Frîncu
22 noiembrie 2020
Moartea ne distruge, ideea de moarte ne salvează
Cafe Gradiva

Moartea ne distruge, ideea de moarte ne salvează

by Alexandra Frîncu
22 noiembrie 2020
Simbolistica psihică a inelului în basme
Cafe Gradiva

Simbolistica psihică a inelului în basme

by Alexandra Frîncu
22 noiembrie 2020
Load More
Next Post

Sigmund Freud si psihanaliza

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică

Primeşte Cafe Gradiva pe email

Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

In viata ca in carti
Cafe Gradiva

In viata ca in carti

8 octombrie 2020
Câţi dintre copiii identificaţi cu “tulburări ale deficitului de atenţie” nu sunt mai degrabă isterici?
Cafe Gradiva

Câţi dintre copiii identificaţi cu “tulburări ale deficitului de atenţie” nu sunt mai degrabă isterici?

16 noiembrie 2020
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Terapeuţi

psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov

Psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov, Carpaţilor 13

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa, Traian 70

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti, sector 3

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti, sector 4

13 aprilie 2022
Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalişti | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa

Psihologi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihologi la telefon | Psihoterapeuţi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi la telefon | Psihoterapeuţi psihanalişti online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi psihanalişti la telefon

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Utilizăm module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.