Abonează-te la NEWSLETTER pentru a nu pierde articolele, știrile şi evenimentele importante >>>

  • Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
 
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut | Promovează-ţi evenimentul
Home Cafe Gradiva

Dementa Alzheimer – dezbatuta pe larg la Conferinta Nationala Alzheimer

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
Dementa Alzheimer – dezbatuta pe larg la Conferinta Nationala Alzheimer
Share
conferinta nationala alzheimer dementa

In perioada 25-27 februarie 2016, la Institutul National de Statistica din Bucuresti va avea loc Conferinta Nationala Alzheimer, singurul eveniment din Romania dedicat dementei Alzheimer. Manifestarea este prezidata de prof. dr. Catalina Tudose, Presedintele Societatii Romane Alzheimer, si va reuni peste 300 de participanti care vor avea ocazia sa participe la cursuri, conferinte, mese rotunde si workshop-uri, care vor acoperi toata problematica complexa a dementei Alzheimer.

Editia din acest an pune accentul pe nevoia de educatie si informare a familiei pacientului cu boala Alzheimer avand in vedere ca principala cauza a diagnosticarii in stadii tardive, a disfunctiilor si dezorganizarii familiilor, a costurilor crescute si a complicatiilor evolutive, a depresiei ingrijitorilor, a fost si ramane educatia precara a populatiei si nivelul redus al informatiilor privind tulburarile neurodegenerative.

Nerecunoasterea simptomatologiei deteriorative cognitive, incapacitatea familiilor de a face fata situatiei generate de stabilirea diagnosticului, a dificultatilor de a se organiza pentru a ingriji persoana suferinda, pe scurt, tot mai frecvent ni se intampla sa nu mai avem un partener autentic in ingrijirea pacientului, asa cum ar trebui sa fie familia acestuia. Iar acest lucru are repercusiuni foarte grave asupra calitatii relatiei terapeutice cu imposibilitatea realizarii unei aliante cu familia si avand drept principala consecinta scaderea dramatica a calitatii ingrijirii acordate pacientului, 

a declarat Prof. Dr. Catalina Tudose.

Citeştedespre

conştiinţă şi timp Hegel Heidegger

Conştiinţă şi timp: oare pot exista independent?

26 iulie 2022
Conştiinţa David Chalmers TED

Două teorii nebunești despre conștiință

11 iulie 2022
disociere traumă mecanisme neuronale

Disocierea în traumă şi mecanismele neuronale

9 mai 2022

Avand in vedere ca in cele mai multe zone ale tarii lipseste reteaua de suport medical si social la nivelul comunitatii (oamenii nu au unde sa se adreseze pentru sfat si ajutor), ei amana consultul medical, astfel nu se stabileste un diagnostic, nu se initiaza tratamentul adecvat; in schimb, in momentele de criza determinate de tulburarile grave de comportament din stadiile tardive ale dementei netratate, familia va exercita mari presiuni asupra sistemului medical solicitand spitalizare in servicii de urgenta si tratamente intens sedative care sunt de altfel contraindicate in prezent de ghidurile terapeutice, 

a mai adaugat Prof. Dr. Catalina Tudose.

In acest context, vineri – 26 februarie, la Conferinta Nationala Alzheimer, va fi organizata sesiunea dedicata pacientilor, membrilor de familie si publicului larg, fiind structurata in 5 workshop-uri: Nevoile pacientilor cu dementa si ale familiilor acestora – Coordonator Helga Rohra, Familia persoanei cu Alzheimer – intre drepturi si responsabilitati – Coordonator Virginia Maracine, Competentele de ingrijire ale apartinatorilor persoanelor varstnice cu dementa – Coordonator Denizia Gal, Arhitectura in sprijinul pacientilor cu dementa – Coordonatori Mihaela Zamfir si Mihai Zamfir, Cursul online ELMI (Enhancing Labour Market Integration of Elderly Family Carers through Skills Improving) – Competente imbunatatite si o sansă de calificare pentru ingrijitorii familiali ai persoanelor diagnosticate cu dementa – Coordonatori Ioana Caciula si Maria Moglan.

De asemenea, tot in sprijinul celor care doresc sa afle mai multe despre ceea ce inseamna managementul pacientului, aspectele practice de ingrijire, dar si ultimele noutati stiintifice, va fi organizata, in premiera, o sesiune post-conferinta, in localitatea Breaza, la o unitate moderna de ingrijire pentru varstnici – Centrul Tangent Alzheimer Care.

Cu totii avem nemultumiri, ne-am dori ca lucrurile sa se petreaca altfel, sa fim respectati de autoritati, sa ni se ofere servicii, dar ar trebui sa contribuim si noi insine la schimbare, sa intelegem care sunt nevoile unei persoane suferinde de dementa, sa facem tot ce ne sta in putinta si responsabilitate pentru a o ajuta si apoi sa solicitam autoritatilor gasirea solutiilor potrivite pentru aceste nevoi, de care noi trebuie sa fim mai intai constienti. De aceea credem ca trebuie schimbat ceva; daca vrem sa schimbam realitatea in care traim cu alta in care ne dorim asistenta de calitate, servicii perfectionate, personal calificat, aceasta presupune un efort comun, continuu, sustinut si al tuturor.

Date de contact: Andreea Grigoroscuta, PR & Media Coordinator, 0722 329 183

Tags: dementa Alzheimermanifestare 2016: A V-a ediţie a Conferinţei Naţionale Alzheimerrubrică: Gradivariumrubrică: Sic transit

  Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.

Citeşte şi

Helen Dunbar predispoziţia la cancer
Psihoterapie

Predispoziţia la cancer şi cele 4 tipuri de personalitate psihosomatică

by Alexandra Frîncu
14 iulie 2022
Auguste Derer boala Alzheimer
Psihiatrie

Boala Alzheimer în România şi un dosar medical crezut pierdut (al primei paciente din lume cu Alzheimer)

by Teodora Dobrescu
1 aprilie 2022
La mulți ani 2022!
Societate

La mulți ani 2022!

by Cafe Gradiva
14 februarie 2022
Load More
Next Post
Automutilare si suferinta psihica intr-un nou proiect fotografic

Automutilare si suferinta psihica intr-un nou proiect fotografic

Comments 1

  1. georgiana says:
    6 ani ago

    Multumesc pentru acest articol informativ! Din cele doua citate din discursul Doamnei Doctor Catalina Tudose inteleg cat de greu le este medicilor sa acopere serviciile necesare pentru apartinatorii celor cu dementa.
    Dar nu inteleg ultimul paragraf si anume cine cui spune acest indemn cum ca ar trebui "sa facem" (cel ce emite ideea se include in grup dupa cat vad) acel un pic mai mult efort de schimbare inainte de a cere autoritatilor gasirea de solutii?
    Tot doamna doctor spune asta catre colegii dansei, medici?
    Sau autorul articolului spune si atunci el se adreseaza cui?
    Si cine sunt "autoritatile"? Administratia publica locala?
    Multumesc anticipat! 🙂
    Georgiana Branisteanu

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

De ce copiii „nu cresc de la sine” şi care sunt nevoile esenţiale ale copiilor
Psi

De ce copiii „nu cresc de la sine” şi care sunt nevoile esenţiale ale copiilor

29 noiembrie 2020
Copil de inlocuire, repetitii si doliuri patologice de-a lungul generatiilor
Cafe Gradiva

Copil de inlocuire, repetitii si doliuri patologice de-a lungul generatiilor

24 noiembrie 2020
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Terapeuţi

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa, Traian 70

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti, sector 4

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti, sector 3

13 aprilie 2022
psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov

Psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov, Carpaţilor 13

13 aprilie 2022
Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalişti | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa

Psihologi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihologi la telefon | Psihoterapeuţi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi la telefon | Psihoterapeuţi psihanalişti online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi psihanalişti la telefon

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Utilizăm module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.