Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică - ÎNSCRIERI 2022

  • Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
 
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică
– înscrieri 2022 >>>
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut | Promovează-ţi evenimentul
Home Cafe Gradiva

Intimitatea si sexul la romani, o cercetare exploratorie

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
0
Intimitatea si sexul la romani, o cercetare exploratorie
Share
intimitatea sexul sexuala sexualitatea

Majoritatea romanilor dezvaluie ca in familia lor de provenienta atitudinea fata de viata intima a fost umbrita de prejudecati: 66% dintre romani recunosc ca atitudinea predominanta era una represiva, de jena sau rusine, iar alti 13% dintre ei descriu aceasta atitudine ca fiind una abuziva, incarcata de vinovatie.

Mai mult, 80% dintre romani se declara nemultumiti de corpul lor, de felul in care arata, in contextul in care insatisfactia fata de propriul corp este un indicator relevant in aprecierea sanatatii sexuale. Doar 20% dintre respondenti au spus ca se simt bine in pielea lor.

Aceste date furnizate de cercetarea exploratorie realizata de Asociatia Multiculturala de Psihologie si Psihoterapie si Otilia Mantelers, cu 1 210 respondenti, in perioada 9 aprilie – 4 mai 2016, pe www.paginedepsihologie.ro, valideaza nivelul scazut al romanilor in ceea ce priveste intelegerea culturii intimitatii, a pasiunii, a sexualitatii si a inteligentei erotice.

Citeştedespre

George W. Bush act ratat Ucraina

Act ratat al lui George W. Bush, unde Ucraina devine Irak

19 mai 2022
Antidepresive şi somnifere

În primele 2 săptămâni de război cumpărătorii ruşi au stocat antidepresive şi somnifere de 1 miliard de dolari

6 aprilie 2022
De ce-l urau comuniştii pe Freud

De ce-l urau comuniștii pe Freud (cap. 3: despre ce ne frământă și pricepem parțial / prea târziu)

6 aprilie 2022
Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022 Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022 Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022
intimitatea la romani sexuala sexul sexualitatea

Apropiere, deci… „Intimitate”

Ideea de intimitate fara sex este acceptata ca reala de 76% dintre romani, care declara ca pot sa fie intimi cu partenerii de viata fara sa faca sex, arata cercetarea. Alti 15% dintre respondenti considera ca nu exista intimitate fara sex, caci intre cele doua exista un determinism dinspre starea de intimitate spre finalitatea sexuala. Aproximativ 1 din 10 respondenti nu are o parere clara sau nu se poate hotari in acest sens. Corelat, ideea de sex fara intimitate este acceptata de doar 34% dintre respondenti, care considera ca sexul nu presupune neaparat si implicare emotionala.

Stilul nostru de viata se pare ca reprezinta un teren fertil pentru stingerea pasiunii sexuale. Suntem tot mai surmenati si nu ne odihnim suficient, iar rezultatul este si acela ca nu mai avem chef de partenerii nostri. Cu toate acestea, pasiunea sexuala este de o importanta cruciala pentru satisfactia maritala si pentru sanatatea noastra bio-psiho-relationala; am putea chiar spune ca ea este piatra de temelie a fericirii unui cuplu si un indicator al longevitatii relatiei. Sexul este mai mult decat un act de procreare sau o activitate de care ne putem bucura doar in primele luni de relatie. Sexul ne imbunatateste dispozitia afectiva, arde caloriile, diminueaza durerea, creste imunitatea, ne prelungeste viata, reduce stresul si ne imbunatateste relatia,

declara Gáspár György, psiholog clinician si psihoterapeut relational, presedintele Asociatiei Multiculturale de Psihologie si Psihoterapie.

Despre sexualitate, cu mana pe inima

In opinia a 72% dintre romani, actul sexual este legat in principal de simtul tactil (caldura corpului celuilalt, finetea pielii, atingerea, mangaierea zonelor erogene), in vreme ce 13% dintre acestia pun pe primul plan vazul (aspectul fetei, ochii, buzele, formele corporale, unduirea siluetei, mimica, gestica, mersul), iar alti 10% dintre ei spun ca sexul e legat in primul rand de simtul mirosului (mirosul gurii, respiratiei, corpului). Doar trei dintr-o suta de persoane considera ca prioritar este auzul (timbrul vocal, in special fluctuatiile date de modificarea respiratiei, efectul vibrator al sunetelor emise involuntar pe parcursul actului sexual) si doar una din o suta de persoane crede ca intr-o relatie sexuala primeaza gustul (in timpul sarutului se produce un schimb salivo-gustativ intre parteneri, schimb de cele mai multe ori favorabil excitatiei sexuale).

Raspunsul fata de preferintele si cerintele partenerului / partenerei in materie de sex este, in cele mai multe cazuri, unul prin care sunt satisfacute dorintele ambilor parteneri (81% dintre respondenti). In ceea ce priveste negocierea limitelor in materie de sex, aceasta poate fi facilitata de buna comunicare in cuplu, astfel ca majoritatea respondentilor (60%) declara ca sunt deschisi si cauta sa se arate flexibili in raport cu partenerul / partenera. 21% dintre respondenti considera ca acolo unde exista dragoste nu exista limite, cu alte cuvinte ca nu este nevoie de negocierea lor, in vreme ce 19% dintre respondenti „joaca cu cartile pe masa” si se asteapta ca partenerul / partenera sa tina seama intrutotul de preferintele si cerintele lor.

O definitie umanim acceptata a fidelitatii si a infidelitatii este dificil de gasit analizand rezultatele cercetarii exploratorii, aceasta fiind modelata de cultura partenerilor, angajamentele facute unul altuia, modelele de viata si experientele traite, precum si de propria personalitate. Fidelitatea si infidelitatea pot fi intelese diferit de la cuplu la cuplu, de la persoana la persoana. Studiul releva faptul ca 59% dintre respondenti cred in monogamie si atribuie o mare importanta increderii totale in partener / partenera. In conditiile in care infidelitatea poate fi perceputa ca o descentrare a atentiei de la relatie, o vizualizare a unei alte posibilitati, o repozitionare a partenerilor fata de ei insisi si fata de relatie, 31% dintre respondenti considera ca infidelitatea este o problema care, la fel ca oricare alta, poate fi discutata si rezolvata in cuplu.

Despre iubire, masochism si filme porno

72% dintre romani au declarat ca se informeaza in privinta intimitatii din media si doar 18% din familie.

Concluziile cercetarii exploratorii privind intimitatea la romani se inscrie in trendul international privind educatia si sanatatea sexuala, trend care atrage atentia global asupra fenomenului de inertie sexuala, care duce la scaderea libidoului, stingerea pasiunii si ridicarea unor noi ziduri emotionale.

Va invitam sa construim impreuna sanatatea relationala in Romania!

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:
Simona Ghenea, Communication Consultant
simona@paginadepsihologie.ro / 0736643380

Tags: act sexualcuplueducatie sexualainertie sexualainteligenta eroticaintimitaterubrică: Imagorubrică: Ştirisanatate sexualasexsexualitatesexul

  Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.

Citeşte şi

neurastenie psihastenie burnout
Psihoterapie

Neurastenie, psihastenie și starea de oboseală: burnout-ul în secolul al XIX-lea

by Alexandra Frîncu
29 martie 2022
Refugiaţii din Ucraina
Cafe Gradiva

Cum îi putem ajuta pe refugiaţii din Ucraina

by Cafe Gradiva
5 aprilie 2022
Comuniştii, Freud, Ogodescu
Societate

De ce-l urau comuniștii pe Freud (cap. 2: în dubioasa umbră SDO)

by Marin Marian-Bălaşa
29 martie 2022
Load More
Next Post
Cele trei scoici si minimalismul barbar

Cele trei scoici si minimalismul barbar

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică

Primeşte Cafe Gradiva pe email

Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

Vindecătorul vindecat
Cafe Gradiva

Vindecătorul vindecat

8 octombrie 2020
De la psihologia clinică la psihologia sănătăţii
Cafe Gradiva

De la psihologia clinică la psihologia sănătăţii

8 octombrie 2020
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Terapeuţi

psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov

Psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov, Carpaţilor 13

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti, sector 3

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti, sector 4

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa, Traian 70

13 aprilie 2022
Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalişti | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa

Psihologi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihologi la telefon | Psihoterapeuţi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi la telefon | Psihoterapeuţi psihanalişti online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi psihanalişti la telefon

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Utilizăm module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.