Abonează-te la NEWSLETTER pentru a nu pierde articolele, știrile şi evenimentele importante >>>

  • Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
 
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut | Promovează-ţi evenimentul
Home Cafe Gradiva

Growing Up, harta falsă către fericire

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
Growing Up, harta falsă către fericire
64
SHARES
Share

Growing Up, harta falsă către fericire. Pe 12 noiembrie, la orele 18.00 și 20.00, are loc la Centrul de Teatru Educațional Replika premiera spectacolului Growing Up, producție Art Revolution, text și regie Ozana Nicolau, cu Ilinca Manolache și Mihaela Rădescu în distribuție.

Growing Up explorează artistic cea mai dificilă relație pe care o avem în această lume: cea cu noi înșine, alături de impactul experiențelor din copilărie asupra adultului. Ce simțim despre relații, muncă, succes, despre noi înșine, despre câtă fericire considerăm că merităm – toate își au originea în copilărie. Însa un adevăr puțin (re)cunoscut este că orice copilărie este dificilă: căci în plan emoțional există întotdeauna provocări. Iar pentru a trăi mai liniștiți în prezent, mai împăcați cu noi înșine e nevoie de curaj. Curaj pentru a ne cunoaște în profunzime, curaj de a re-vizita experiențele esențiale și a le privi fără filtre îndulcitoare.

Growing Up de Ozana Nicolau, la Teatrul Replika, despre trauma si copilarie

Citeştedespre

Freudism Nina Cassian Sigmund

Freudism de Nina Cassian: 75 de ani de la debut

28 septembrie 2022
Bruno Clavier copilul moarte viata

Bruno Clavier: Când copilul întreabă despre viaţă şi moarte

28 februarie 2022
psihoterapeutul Bruno Clavier copilul

Psihoterapeutul Bruno Clavier: simptomele copilului sunt întotdeauna legate de psihicul părintelui

25 februarie 2022

Momentul Colectiv mi-a pus o oglindă în față. Inițial revolta mea s-a îndreptat împotriva ”corupției sistemului”, pentru ca apoi să realizez că sistemul sunt (și) eu, că și eu acționez în detrimentul celorlalți, ba chiar în detrimentul meu. M-am întrebat: de ce fac asta? Așa am pornit să explorez care este originea deciziilor nefavorabile mie, luate de mine însămi. Un pas foarte important în documentare au fost discuțiile cu Diana Vasile, psihoterapeut și președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei. Pe scurt, orice experiență copleșitoare, extrem de dureroasă, declanșează o ruptură în psihicul nostru. O parte din noi suferă, iar o parte neagă și ascunde această durere pentru a putea merge mai departe,

mărturisește Ozana Nicolau.

Cititi si Traumele din copilarie: cum ne afecteaza ele sanatatea?

Growing Up se bazează pe o documentare realizată în colaborare cu Diana Vasile, psihoterapeută si fondatoare a Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei, și e un spectacol performativ în care se intersectează mai multe arte, teatrul alunecă în performance printr-o instalație muzicală hipnotică și fascinantă, care creează premisa unui gând tandru către spectator.

Ești copil. Trebuie să reușești! Asta ai auzit toată copilăria, într-o formă sau alta. Să fii cel mai bun, să îi faci mândri pe părinți. Trebuie! OlimpiadăComperPremiulÎntâiLiceuBunFacultatedeViitorJobBinePlătitFamilieCreditlaBancăTraficInfernalȘefiCretiniBurnOutVacanțeInDestinatiiExotice.

Toate aceste “trebuie” creează premizele pentru deconectarea față de ceea ce simțim și suntem cu adevărat.

Am crescut într-o societate care ne-a transmis că noi nu contam decât dacă ei spun asta, decât dacă îndeplinim anumite condiții. Mi-am dat seama că toată generația mea a crescut și a trăit așa, că ne-am ales standardele în funcție de ceea ne-au spus ceilalți,

adaugă Ozana Nicolau.

Cât de prezentă este trauma psihică în viaţa noastră şi cum facem faţă efectelor ei?

Până unde putem merge ascuzându-ne de noi înșine și cine suntem, mai exact, în tot acest eșafodaj abil construit de alții? Spectacolul invită la a ne pune aceste întrebări și oferă spațiu pentru ca fiecare să găsească un răspuns valabil pentru sine.

Growing Up deschide o ușă înăuntrul tău. Descoperi, redescoperi, înțelegi, îți asumi, lupți, cedezi sau câștigi. E o călătorie pe care o fac ținându-mă de mână cu întreaga echipă: Ilinca, Ozana, Diana, Gabi și Laura”,

așa trăiește Mihaela Rădescu experiența acestui spectacol.

Ilinca Manolache ne spune și ea:

Pentru mine a fost o invitație la introspecție, la autocunoaștere, iar transpunerea într-o formă artistică m-a motivat, m-a făcut să ies din zona mea de confort, să arunc o privire către copilul din mine. Mă bucur să fac parte din proiecte gândite și realizate de femei. Faptul că eram în această echipă mi-a dat încredere foarte mare în proiect și în mine. Sper ca energia noastră să se transmită și către public, să fie o experiență revelatoare, așa cum a fost pentru mine.

Growing Up este un spectacol cu sufletul pe tavă, cu întrebări și căutări. Cine sunt și ce vreau, de cercetat, de aflat și de trăit. Ieși din birou și vino la teatru. O oră. Căci vine o zi când riscul de a rămâne încremenit e mai dureros decât acela de a evolua.

Cand traumele din copilarie se transforma in arta: povestea Marinei Abramović 

Ne puteți urmări pe Facebook și vă puteți alătura conversației folosind hashtag-urile #viatatraitapebune #curaj #nuTREBUIEnimic #fericirearechipultau.

Link event FB: https://www.facebook.com/events/2486581388283822/

Growing Up este o producție Art Revolution, co-finantata de AFCN si realizată în colaborare cu Centrul Replika

Cu: Ilinca Manolache și Mihaela Rădescu // Text și regie: Ozana Nicolau
Mişcare: Carmen Coțofană // Light Design: Radu Apostol și Răzvan Dobrescu

Muzica: Diana Miron // Scenografie: Gabi Albu // Animație: Laura Pop

Documentare realizată în colaborare cu Diana Vasile (Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei) și Victor Ilie (Inclusiv.ro).

Foto afiș: Bogdan Dincă
Foto spectacole: Gabriela Pătrășcan, Oana Monica Nae, Bogdan Dincă
Grafică: Ana Blidaru

Durata: 1h
Recomandat +16 ani

Intrare libera pe baza de rezervare la: artrev.ro@gmail.com sau centrulreplika@gmail.com sau telefonic 0732 101 860 / 0787 714 551.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Admininstrației Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Tags: copilărieorg: Teatrul Educaţional ReplikaOzana Nicolaurubrică: ArtvizierŞtiriteatru: Growing Uptraumă

  Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.

Citeşte şi

traume victimă Franz Ruppert
Psihologie

Cum și când am ajuns victima unei traume?

by Alexandra Frîncu
24 februarie 2022
dinamica relaţiei agresor-victimă
Psihologie

Franz Ruppert despre dinamica relației agresor-victimă

by Alexandra Frîncu
21 februarie 2022
trauma propriei agresivitati Ruppert
Psihologie

Trauma propriei agresivităţi sau biografia traumei ca program psihic autodistructiv

by Alexandra Frîncu
9 februarie 2022
Load More
Next Post
C. G. Jung despre manifestările oculte ale spiritului

C. G. Jung despre manifestările oculte ale spiritului

Comments 4

  1. Anonim says:
    3 ani ago

    Vă imaginați un părinte care ar visa ca odrasla lui să devină psihanalist?

    Răspunde
    • Anonim says:
      3 ani ago

      De ce nu? E o meserie banoasa si de viitor. Pun pariu ca sunt unii care asa l-au si botezat: Psihanalist.

      Răspunde
    • Anonim says:
      3 ani ago

      Psihanaliștii părinți, cu siguranță. Poate n-ar avea pretenția să impună autocratic idealul propriului eu copilului, dar e de presupus că în adâncul sufletului, ca orice părinte, și-ar dori ca fiul/fiica să-i moștenească calitățile, să ducă mai departe tradiția, să-i continue cariera. Parcă și văd cum, de îndată ce dezvoltarea intelectuală a copilului permite, îl introduce în tainele complexului lui Oedip, al fantasmelor comune, astea de le zice "infantile", adică pot fi predate și copiilor după modelul "Explicându-l pe Nietzsche unor copii de 5 ani".

      Răspunde
  2. raluca popan says:
    3 ani ago

    nota bene:
    "Căci vine o zi când riscul de a rămâne încremenit e mai dureros decât acela de a evolua."
    "E o călătorie pe care o fac ținându-mă de mână cu întreaga echipă"

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

Foamea şi libidoul. O revizuire gestaltistă a lui Freud
Cafe Gradiva

Foamea şi libidoul. O revizuire gestaltistă a lui Freud

8 octombrie 2020
Nevroza familiala de caracter isteric
Cafe Gradiva

Nevroza familiala de caracter isteric

8 octombrie 2020
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Terapeuţi

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti, sector 3

3 ianuarie 2023
Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa, Traian 70

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti, sector 4

13 aprilie 2022
psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov

Psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov, Carpaţilor 13

13 aprilie 2022
Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalişti | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa

Psihologi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihologi la telefon | Psihoterapeuţi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi la telefon | Psihoterapeuţi psihanalişti online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi psihanalişti la telefon

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Utilizăm module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.