Despre

Cafe Gradiva este o publicaţie online de psihologie, psihanaliză aplicată şi psihoterapie, realizată din necesitatea informării în aceste domenii, a creării unei comunităţi de discuţii şi de cultură psihanalitică şi psihoterapeutică, a deprinderii unui mod specific, analitic de gândire şi, nu în ultimul rând, a cultivării observaţiei şi atenţiei pentru psihismul uman şi suferinţa psihică.

În acest context, Cafe Gradiva reprezintă o extensie editorială online a şedinţelor publice de interpretare psihanalitică desfăşurate încă de mulţi ani de Asociaţia Interdisciplinară de Psihanaliză Aplicată (AIPsA).

În această tradiţie şi folosind avantajele mediului online, Cafe Gradiva este un spaţiu liber al (inter)subiectivităţii, al comunicării şi al schimbului de idei.

Îi invităm prin urmare pe cititorii noştri să comenteze articolele, ideile şi întâmplările din acest spaţiu!

Ne puteţi trimite totodată articole de şi despre psihanaliză şi psihoterapie – teoretice, clinice sau cu experienţe şi impresii personale – în vederea publicării.

* * *

Cafe Gradiva a luat fiinţă la 11 ianuarie 2007, ca blog de nişă, care prin diversificarea informaţiei, a articolelor şi a intereselor, precum şi ca urmare a creşterii constante a audienţei, a dobândit la 1 septembrie 2010 structura şi specificul unei reviste online.