
În numărul din 15-21 martie 2007 (2210), Le Nouvel observateur a aniversat 50 de ani de la publicarea legendarelor Mitologii ale lui Roland Barthes. Prilej cu care revista a propus actualizarea listei mitologiilor.
În numărul din 15-21 martie 2007 (2210), Le Nouvel observateur a aniversat 50 de ani de la publicarea legendarelor Mitologii ale lui Roland Barthes. Prilej cu care revista a propus actualizarea listei mitologiilor.
Şi pentru că tot sunteţi aici…
...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.
Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua. Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim!
Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.
© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.
© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.
Nu ma mira genul acesta de abordare a domnului Miller. Ea vine in prelungirea “nevrozei” occidentalilor europeni fata de “mondializare”. Aparent, exista in spatele acestui gest un soi de frica fata de capacitatea sau incapacitatea de a ami avea control real asupra propriei identitati si imagini.
ideea de baza pare sa fie aceea ca Google fura identitatea personala si o transforma intr-un numar. “Jacques Lacan”=818.000
Sunt de acord. De altfel, tipul de critică al dlui Miller nu mai e original de foarte multă vreme. Reprezintă o modă veche, dacă mă pot exprima asa. Discursul despre alienarea individului rămâne, desigur, mereu tentant, fără ca exemplele să fie întotdeauna justificate.
Intr-adevar, uneori rezultatele obtinute cu google sunt departe de ceea ce am dorit sa cautam.