Citiţi "la cald" corespondenţele de la Conferinţa Naţională Alzheimer 2021

  • Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
 
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Esti terapeut? Inscrie-te!
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Esti terapeut? Inscrie-te!
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut | Terapeut? Înscrie-te!
Prima pagină Cafe Gradiva

Cursuri de formare profesională pentru director de psihodramă clasică – psihoterapeut, Craiova

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
0
0 Shares
Share
Share
Pin
Tweet

Citeştedespre

Sindromul de fragilitate la vârstnici

Sindromul de fragilitate la vârstnici. Vă puteţi imagina o lume fără demenţă?

26 februarie 2021
îngrijitorii persoanei cu boala Alzheimer

Cine-i îngrijeşte (în vreme de pandemie) pe îngrijitorii persoanei cu boala Alzheimer?

26 februarie 2021
Salman Akhtar psihanalist

Sinuciderea ca distrugere a Selfului total, la Winnicott şi Akhtar

9 februarie 2021
Organizator: Asociatia Romana de Psihodrama Clasica
Psihodrama clasica a fost creata de J. L. Moreno in anii ’20 in SUA. Reprezinta un ansamblu de concepte si tehnici care permit explorarea lumii psihice prin metode de actiune (reprezentare scenica, joc de rol, precum si verbalizare). Psihodrama formativa se aplica in cadrul firmelor, institutiilor, scolilor, pentru gestionarea adecvata a relatiilor interpersonale, in grupurile profesionale, in cazul abordarii unor tematici specifice (ex. comunicare, negociere, managementul conflictelor, stresului, team-building etc.) prin metode de actiune (role-playing, role-training). Psihodrama terapeutica urmareste o modificare de durata a functionarii Eului prin restructurarea perceptiva asupra emotiilor si gandurilor.
Caracteristicile cursului de formare. Programul de formare pentru a deveni psihoterapeut – director de psihodrama are o durata de 4 ani (400 de ore / an). Formarea se face prin participarea constanta la un grup de formare, condus prin metoda psihodramatica in cadrul intalnirilor lunare (un week-end / luna). Fiecare an de formare are o durata de 10 luni (septembrie – iunie), cele 400 de ore anuale fiind repartizate astfel: a) participarea la sesiuni de psihoterapie in grupul de formare; conducerea de activitati psihodramatice si studiu individual asupra unor sedinte de psihodrama inregistrate, video-studii de caz (80% din timpul alocat formarii il ocupa activitatile practice); b) in grupurile rezidentiale reunite pentru aprofundarea teoretica (20% din timpul alocat formarii reprezinta activitati teoretice).
Conditii de admitere – Pentru accesul la cursuri pentru obtinerea diplomei de:

– Director de psihodrama clasica – formator: este nevoie de o diploma de nivel universitar la o disciplina din mediul educativ, umanist, social, medical, artistic;
– Director de psihodrama clasica – psihoterapeut: este nevoie de o diploma de licenta in psihologie, medicina, psihopedagogie, asistenta sociala;
– Auxiliar profesionist – coterapeut: este obtinuta de catre toti elevii care au absolvit anul trei al Scolii.

Pot fi admise in mod exceptional, pentru a frecventa doar primii trei ani, persoane care poseda diploma de scoala medie (liceu). La selectia pentru formarea ca psihoterapeut din luna iulie pot participa studenti (inscrisi in anul terminal) si absolventi ai facultatilor de Psihologie, Medicina, Asistenta Sociala, Sociologie, Pedagogie, Comunicare. Totodata, candidatii trebuie:

– sa fi sustinut o intalnire cu unul din directorii Scolii, in care sa fi dovedit o motivatie adecvata pentru o astfel de alegere profesionala si sa fie disponibili pentru implicarea intr-un curs de formare de durata;
– sa fi dovedit aptitudini pentru introspectie si analiza psihologica;
– un element preferential in selectia candidatilor este acela de a mai fi urmat minim 50 de ore de dezvoltare personala prin metoda psihodramatica, cu unul dintre psihoterapeutii acreditati de ARPsiC.

Asociatia Romana de Psihodrama Clasica este atestata de: • Colegiul Psihologilor din Romania• Federatia Romana de Psihoterapie • Federatia Europeana a Organizatiilor de Training in Psihodrama (FEPTO) • Asociatia Europeana de Psihoterapie (vezi http://www.psihoterapie.ro/). Diplomele eliberate sunt recunoscute si de Ministerul Invatamantului din Milano, Italia.
Formator – Craiova: Radu Vulcu – psiholog, psihoterapeut formator, membru evaluator al Colegiului Psihologilor din Romania, presedinteleAsociatiei Romane de Psihodrama Clasica.
Supervizorul echipei de formatori: psih. Giovanni Boria, Directorul Scolii de Psihodrama din Milano.
Asociatia Romana de Psihodrama Clasica organizeaza anual, in perioada martie-iulie, workshop-uri de selectie pentru formare. In acest sens, premergator inscrierii pentru etapa formativa, se organizeaza in luna martie 2008 in Craiova o sesiune de dezvoltare personala prin metoda psihodramatica, insumand un numar de 50 de ore (sesiuni de 2 ore / saptamana). La acest curs poate participa orice persoana care a implinit varsta de 18 ani, indiferent de studii. Cursurile sunt recunoscute de Asociatia Romana de Psihodrama Clasica.
Informatii si inscrieri (CV, scrisoare de intentie): psihoterapeut Irina Gruia, str. Dezrobirii nr. 85, Craiova – Dolj, tel. 0743 787 579, 0766 526 116, 0770 275 299 ; e-mail: gruia_irina@yahoo.com
Detalii suplimentare: http://www.psihodramaclasica.ro/

  Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.

Citeşte şi

tulburările funcţionale somatice
Psihanaliză

Tulburările funcționale somatice pot fi bine tratate prin psihoterapia psihodinamică pe termen scurt

by Cafe Gradiva
3 februarie 2021
Psihanalistul Salman Akhtar sacrificiu
Cultură

Psihanalistul Salman Akhtar despre „ultimul strigăt de luptă” şi motivaţia sacrificială a terorismului

by Alexandra Frîncu
2 februarie 2021
emoţiile negative gandirea pozitiva
Psihologie

„Emoţiile negative” sunt o parte extrem de necesară a experienţei umane

by Alexandra Frîncu
2 februarie 2021
Load More
Next Post
Depresie şi psihoterapie

Depresie şi psihoterapie

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Primeşte Cafe Gradiva pe email

Terapeuţi

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti, sector 3

22 noiembrie 2020
Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti, sector 3

10 ianuarie 2021
Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

Tranzactiile vietii cotidiene: toti suntem ok
Cafe Gradiva

Tranzactiile vietii cotidiene: toti suntem ok

8 octombrie 2020
Metagenealogia Alejandro Jodorowsky arborele familial
Psi

Metagenealogia, între comoara şi capcana arborelui familial

15 decembrie 2020
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Ultima oră

Sindromul de fragilitate la vârstnici

Sindromul de fragilitate la vârstnici. Vă puteţi imagina o lume fără demenţă?

26 februarie 2021
îngrijitorii persoanei cu boala Alzheimer

Cine-i îngrijeşte (în vreme de pandemie) pe îngrijitorii persoanei cu boala Alzheimer?

26 februarie 2021
Salman Akhtar psihanalist

Sinuciderea ca distrugere a Selfului total, la Winnicott şi Akhtar

9 februarie 2021
tulburările funcţionale somatice

Tulburările funcționale somatice pot fi bine tratate prin psihoterapia psihodinamică pe termen scurt

3 februarie 2021
Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalitici | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.