• Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut
Home Cafe Gradiva

Psihoterapia copilului si familiei in Bucuresti

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
Psihoterapia copilului si familiei in Bucuresti
Share

Citeştedespre

Curs de formare în psihoterapie psihanalitică + Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică: înscrieri 2023

Kazuki Oishi 29.09 | Anaïs Touchot 30.09

Cum îi putem ajuta pe refugiaţii din Ucraina

Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie continua campania

Cu copilul la psiholog

adresandu-se in aceasta noua etapa a proiectului, familiilor.
Proiectul se adreseaza relatiei parinte copil, relatie vazuta ca parte componenta a unui sistem familial in care situatiile de dificultate sau de criza care apar sunt glasul suferintei intregii familii si nu doar a unui membru. Iata cateva din situatiile de criza cu care se poate confrunta o familie :
– Conflicte, tensiuni, violenta
– Despartire, separare, deces
– Traume, boala, doliu
– Gelozie, dificultati in relatia parinte – copil
Cele mai frecvente consecinte ale suferintei in familie si ale situatiilor parcurse de familie se reflecta in modalitatea de manifestare, adaptare si integrare a copiilor :
– Agresivitatea copilului in gradinita sau in scoala
– Esecul scolar
– Dificultati de adaptare
– Confuzie si dezorientare
– Conflictualitatea adolescentului
Modalitatea de derulare a proiectului este o consultatie ce cuprinde 3 sedinte (contact, evaluare, concluzii) si isi propune sa ofere o perspectiva asupra situatiei din interiorul familiei, posibilitatea ca familia sa inteleaga modul in care a aparut dificultatea si cum se constituie functionarea ei in jurul acestei dificultati.
Recomandarile ofera fiecarei familii un plan de interventie care sa reflecte nevoile ei actuale.
Costul consultatiei va fi de 250 lei.
Proiectul se va desfasura in perioada noiembrie 2008-martie 2009 si invita familia sa ia initiativa de a ne contacta si de a parcurge impreuna cu toti membrii ei aceasta experienta de autocunoastere.

Citeste despre psihoterapia psihanalitica a unui copil Asperger

C.P.A.P. Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie Bucuresti
Str. Nicolae Filipescu nr. 61, corp B, sector 2
B-dul. Dacia nr. 81 A, ap.1, sector 2
Str. Dimitrie Anghel nr. 4, bl. M59, sc, 1, et. 3, ap.41, interfon 141, sector 3
021 317 40 43; 031 417 08 06
0722 453 906; 0729 752 145
cpap.copiisiparinti@gmail.com; centrupsihologie@gmail.com
www.centrupsihologie.ro
cabinet online: www.webexperts.ro/cabinet

NEWSLETTER Cafe Gradiva

peste 3 000 de abonaţi

Aflaţi pe email despre evenimentele, articolele, ideile şi interpretările cu sens.

EMAILUL DV.

ShareSendShareSend

Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.

Citeşte şi

neurodiversitatea art-terapie
Psihoterapie

Vernisajul expoziţiei „Neurodiversitatea în art-terapie: explorarea talentelor ascunse”, Bucureşti, 1 iunie 2023

by Cafe Gradiva
31 mai 2023
vaginismul tratament sexul dureros
Psihoterapie

Vaginismul: afecțiunea frecventă care duce la sexul dureros

by Anita M Elias
24 mai 2023
depresia la copil simptome
Psihoterapie

Depresia la copil în 11 simptome

by Alexandra Frîncu
22 mai 2023
Load More
Next Post

Formare in psihoterapia sistemica de familie si cuplu - Pitesti si Brasov

Comments 5

  1. Flamingo says:
    15 ani ago

    vad ca nimeni nu a povestit pana acum cum a fost la Congres. chiar nu e nimic de spus pe tema asta, de catre cei care au participat la eveniment?

    Răspunde
  2. Georgiana Branisteanu says:
    15 ani ago

    La care eveniment (congres) va referiti?

    Răspunde
  3. Cafe Gradiva says:
    15 ani ago

    Eu unul am participat foarte putin la Colocviu, din pacate. Am ajuns doar vineri seara, la atelierul despre ura si violenta in copilaria timpurie (interesant), si sambata la sedinta de inchidere + atelierul de ura si comunism pe care l-am moderat.

    Un atelier desfasurat pe repede inainte, din lipsa de timp, dar care i-a interesant pe participantii romani si francezi intr-o mare masura. Am plecat cu convingerea ca e o foarte buna tema pentru psihanaliza culturala de la noi.

    In rest, imi pare rau, dar nu am alte impresii directe. Voi incerca sa aflu pe cineva care sa ne spuna mai la obiect ce s-a intamplat pentru ca ar fi, intr-adevar, interesant. De altfel, Georgiana, aici de fata, a fost mai prezenta si cred ca ne-ar putea spune unele lucruri, daca e de acord.

    Răspunde
  4. Georgiana Branisteanu says:
    15 ani ago

    Despre Colocviul de Psihanaliza?
    Au fost trei zile pline, de dimineata pana seara, foarte multe lucrari, cam obositor… Chiar vorbeam in pauza cu unul dintre psihanalistii organizatori si era de parere ca sunt exagerat de multe… Nici eu nu am prins chiar tot; vineri a trebuit sa plec inainte de ateliere. Altfel, evenimentul a fost structurat foarte eficient, atat ca tematica cat si ca mod de lucru: sase ore sedintele plenare plus pauzele aferente si apoi, doua ore atelierul (cele cinci ateliere/zi fiind concomitent, a fost frustrant ca nu puteai participa, evident, decat la unul singur; poate ca ar fi fost bine daca ar fi fost o zi in plus si mai putin concentrat…); de nota zece a fost faptul ca ura si violenta au fost gandite prin toate cele trei tipuri de lucrari in psihanaliza, teoretice, clinice si aplicate.
    A mers foarte prost traducerea si nu inteleg de ce nu au avut traducatori familiarizati cu psihanaliza. Chiar ii invit pe organizatorii care intra pe blog sa ne spuna (poate tu stii, Dorin), de ce nu au apelat la persoane cu dubla formatie. Exista traducatori de limba franceza autorizati si care au analiza personala si cursuri teoretice de psihanaliza.
    Eu, aflandu-ma la Cotroceni in calitate de beneficiar al acestui eveniment, simt nevoia sa multumesc pentru acest lucru celor care au organizat, mai ales colegilor din cadrul Asociatiei Interdisciplinare de Psihanaliza Aplicata (asociatie care a participat la organizare). Cat priveste gazduirea, Presedintia Romaniei este in primul rand o institutie in sistemul administratiei publice iar proiectul a raspuns doar obiectivelor acestui profil.

    Răspunde
  5. Cafe Gradiva says:
    15 ani ago

    Cred ca e foarte greu sa gasesti traducatori cu dubla formatie. Acum s-a apelat la o firma pentru traducerea simultana, care a luat lucrarile en gros. Oricum, textele erau traduse in avans, bine, de catre psihanalisti, asa ca faptul ca traducatorii la casti, cu textele traduse in fata, au tradus prost este impardonabil (am mai auzit despre asta). Adica au citit prost?

    Da, au fost foarte multe lucrari, dar era exclus sa se mai prelungeasca o zi. Trei zile au fost, si asa, foarte multe. De regula se practica doua, maxim, foarte rar trei si in nici un caz patru. Poate data viitoare sa fie gandit un program mai „afanat”. Dar stiti cum e cu entuziasmul inceputurilor… Or, din anumite puncte certe de vedere, acest colocviu a fost un inceput.

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

Hoţii de atenţie Johann Hari
Psihologie

Hoţii de atenţie: Unde se duc nopţile nedormite?

17 mai 2023
biografia traumei copilul franz ruppert
Psihologie

Biografia traumei: Copilul ca strategie de supraviețuire în condiţii de traumă

3 ianuarie 2022
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Terapeuţi

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti, sector 4

28 mai 2023
psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov

Psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov, Carpaţilor 13

28 mai 2023
Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti, sector 3

30 mai 2023
Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa, Traian 70

28 mai 2023
Cafe Gradiva - Psihoterapie, psihanaliza, psihiatrie, psihologie

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalişti | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa

Psihologi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihologi la telefon | Psihoterapeuţi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi la telefon | Psihoterapeuţi psihanalişti online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi psihanalişti la telefon

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Utilizăm module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.