Curs I / Ziua I: Modalitati de evaluare si diagnostic in tulburarea de spectru autist la copii si adolescenti
Tematică: Tulburarea de spectru autist: aspecte epidemiologice; modele explicative ale tulburării; probe de diagnostic al deficitelor socio-cognitive din autism; importanta diagnosticului timpuriu în tulburarea de spectru autist; comunicarea rezultatelor diagnosticului către părinţi; relaţia evaluare-intervenţie şi stabilirea obiectivelor în intervenţie.
Diploma este eliberată de Colegiul Psihologilor din România.
Durata cursului este de 8 ore.
Credite: 5
Preţ: 250 RON
Locuri: 25
Curs II / Ziua a II-a: Interventii validate stiintific in dezvoltarea abilitatilor socio-emotionale la copii si adolescenti cu tulburare de spectru autist
Tematică:
Dezvoltarea abilităilor socio-emoţionale prin tehnici specifice de ameliorare a deficitelor socio-cognitive din autism: intervenţii individuale, de grup şi educaţionale; dezvoltarea abiltăţilor de comunicar; includerea intervenţiei în rutina zilnică a copilulu; integrarea copilului cu ASD în colectivul clasei / grupei: educarea privind ASD şi prevenirea stigmatizării şi marginalizării copiilor; îmbunătăţirea performanţelor şcolare; adaptarea curriculei în funcţie de particularităţile copiilor cu ASD; adaptarea mediului clasei în funcţie de particularităţile copiilor cu ASD.
Diploma este eliberată de Colegiul Psihologilor din România.
Durata cursului este de 8 ore.
Credite: 5
Preţ: 250 RON
Locuri: 25
Coordonator de curs şi supervizare ştinţifică: prof. univ. dr. Mircea Miclea, conf. univ. dr. Oana Benga
Seminariile aplicative vor fi susţinute de psih. clinician Adina Botiş Matanie – este unul din fondatorii Asociaţiei de Psihologie a Copilului şi Adolescentului din Romania APCAR, unde lucrează ca psiholog în forma de psihoterapie cognitiv-comportamentala. Principalele activitaţi pe care le desfăşoară se referă la servicii de psihoterapie, training şi elaborare de materiale de specialitate în domeniul sănătăţii mentale a copilului, adolescentului şi familiei.
Informaţii suplimentare: Psih. Naidin Mihaela – 0721 450 225
Subscrieţi la Cafe Gradiva
Primiţi în flux sau email evenimentele, ideile şi interpretările cu sens.