Va invitam sa participati la Workshop-ul cu tema:
Sandplay Therapy – psihoterapia prin jocul cu nisip
Timisoara, 7 noiembrie 2009
Bucuresti, 14 noiembrie 2009
Sandplay Therapy este o metoda de psihoterapie in care, prin intermediul actiunii de joc, a scenelor create in ladita cu nisip cu ajutorul figurinelor miniaturale, pot fi exprimate trairi profunde care nu pot fi constientizate si/sau exteriorizate prin limbaj.
Geologia ne spune ca un graunte de nisip e produs prin fortele de la suprafata pamantului, care erodeaza piatra, si de fortele din interiorul pamantului, cele care deformeaza scoarta.
Omul traverseaza aceleasi experiente, el este modelat de forte exterioare (familia de origine, mediul social, evenimente etc), in timp ce forta de deformare din interior a pamantului ne vorbeste metaforic despre suferinte intrapsihice pe care multi pacienti ni le aduc in cabinet.
Nisipul este un produs al istoriei… si omul este deasemenea…
Iar jocul cu nisip este calea subtila, blanda, libera si suficient de sigura prin care istoria vorbeste si omul se poate bucura de vindecare.
Dora Maria Kalff este cea care a prezentat prima oara metoda in mod public la o conferinta a analistilor jungieni care a avut loc in California in 1962.
Cu timpul, terapia prin jocul cu nisip a devenit din ce in ce mai cunoscuta si Dora Kalff a devenit unul dintre membrii fondatorii ai Societatii Internationale pentru Terapia prin jocul cu nisip (ISST – International Society for Sandplay Therapy), in 1985.
Lectori: psiholog clinician Daniela Neagu
psihoterapeut Cristina Boca
Program: sambata – 10.00 – 17.00
Proiectie video – Introducere in Sandplay Therapy – Dr. Barbara Turner, Certified Sandplay Therapist – Teacher in cadrul I.S.S.T. si S.T.A. (Sandplay Therapists of America), formator pentru Romania
– Jocul cu nisip ca terapie
– Formarea in Sandplay Therapy in Romania
Organizator: Asociatia Romana pentru Promovarea Psihoterapiei (programul complet pentru formarea in terapie sandplay in Romania este afisat pe
http://www.roapp.ro/)
Pentru detalii si inscrieri:
Persoana de contact: psih. Sever Sava
Persoana de contact: psih. Georgiana Branisteanu