• Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut
Home Cafe Gradiva

Despre actele ratate…

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
Share

Citeştedespre

Curs de formare în psihoterapie psihanalitică + Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică: înscrieri 2023

Kazuki Oishi 29.09 | Anaïs Touchot 30.09

Cum îi putem ajuta pe refugiaţii din Ucraina

…va fi vorba vineri, 27 noiembrie 2009, începând cu ora 22.10 şi până la miezul nopţii, la Radio România Cultural, în emisiunea Danielei Vasile intitulată Chef de vorbe. Cu chef de vorbe… ratate vor fi prezenţi la emisiune invitaţii Georgiana Brănişteanu – psiholog şi psihoterapeut şi Dorin-Liviu Bîtfoi – jurnalist, precum şi, la telefon, ascultătorii emisiunii.

Abonaţi-vă la newsletter Cafe Gradiva

Primiţi în email evenimentele, ideile şi interpretările cu sens.

ShareSendShareSend

Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.

Citeşte şi

Corneliu Irimia O viaţă regăsită
Psihoterapie

„Prietenul meu s-a îndrăgostit de o altă femeie”. Preview dintr-un roman autohton de dezvoltare personală

by Corneliu Irimia
5 decembrie 2023
aplicaţii mobile pentru sănătatea mintală
Psi

„Top 25 aplicații mobile pentru sănătatea mintală”: cum exploatează corporaţiile o criză reală pentru a-ți monetiza datele

by Anna-Verena Nosthoff & Felix Maschewski & Nick Couldry
4 decembrie 2023
Stephen W Porges
Psi

Stephen W Porges ne spune de ce apărarea interferează cu vindecarea: o perspectivă polivagală asupra terapiei

by Alexandra Frîncu
4 decembrie 2023
Load More
Next Post
A fi psi

A fi psi

Comments 13

  1. Anonim says:
    14 ani ago

    si daca tot e probabil ca ne vom expune "ratarilor", hai sa incercam ceva premeditat:

    sa povestim pe blog "gafe" sau ratari personale!

    incep eu:

    am avut o perioada in care frecvent incurcam cheile – pe cea de acasa o gaseam usor cind voiam sa deschid usa de la birou si, invers, cheia de la birou imi era la indemina ori de cite ori voiam sa deschid acasa….
    – totul pina la disperare! ( de fiecare data aveam "tone" de bagaje atirnate de miini!) – nu imi mai gaseam cheile, erau pierdute!

    presupun ca problema era ca nu mai stiam unde imi era "acasa" sau "birou"…
    si nu vreau sa aflu mai mult! 🙂

    tot ce e clar e ca mi-am revenit dupa o pauza "fortata" si binemeritata de vreo doua zile la domiciliu :))

    in concluzie, de pe propria-mi piele pot sa spun: cu actele ratate nu e de glumit!

    d.v.

    Răspunde
  2. Cafe Gradiva says:
    14 ani ago

    Interesant! Iar interpretarea imi "suna" bine. Inteleg ca intrezariti si semnificatii mai profunde? Va intreb ca idee, ma intreb eu insumi pana unde poate duce, pe firul analizei, un act ratat.

    Răspunde
  3. Anonim says:
    14 ani ago

    Imi permit o completare: o semnificatie poate fi lipsa unei granite clare intre acasa si serviciu si aducerea responsabilitatilor/problemelor de la serviciu acasa… Se intampla multora si nu stiu daca e bine sau rau. Pentru sensul bun, cand ai un obiectiv profesional clar, il urmaresti indiferent de circumstante.
    Aladdin

    Răspunde
  4. Cafe Gradiva says:
    14 ani ago

    Da, cam asa cred ca interpreta si autorul actelor ratate de mai sus. Ar putea deci exista si un sens pozitiv al acestui act ratat?

    Răspunde
  5. emokid says:
    14 ani ago

    Daca ai un obiectiv profesional clar nu ratacesti cheile alternativ, nu? De ce ai face-o.

    Răspunde
  6. Cafe Gradiva says:
    14 ani ago

    Nu putem sti care sunt motivatiile exacte: cariera sau, dimpotriva, lipsa timpului personal, ori vreo intamplare, scena, framantare anume a persoanei respective, complet diferita, pentru care intamplarea cu cheile sa stea doar ca simbol (mai ales ca avem un simbol puternic aici, cheile…).

    In plus, cred ca sensurile sunt intotdeauna mai profunde decat, eventual, construirea unei cariere – care, nu-i asa, e un obiectiv cu resorturi foarte personale si intime.

    Cred ca doar autorul sau autoarea actului ratat ne-ar putea lamuri (daca a inaintat cu aceasta autoanaliza).

    Răspunde
  7. Anonim says:
    14 ani ago

    da, am inaintat; e deja chiar depasit, presupun :))

    lucrurile stateau cam asa (f pe scurt!): acasa era totuna cu serviciul si invers pt ca aveam dificultati in ambele planuri, dificultati ce nu tineau de ideea de "cariera" si nici de cea de "timp personal" in intelesul obisnuit al expresiei, ci, mai degraba, de sens – ce rost are sa fiu aici sau acolo, sa fac cutare sau cutare lucru, e la fel ca sint aici sau acolo si ca fac asta sau ailalta, nu se intimpla nimic sau se intimpla identic… cheile ar fi inchiderea – deschiderea problemelor; indiferent ce usa deschid sau inchid, spatiul in care intru sau pe care il parasesc pare a fi acelasi, doar ca totusi e nevoie de "cheia potrivita"
    (norocul meu a fost ca nu detin chei decit de la apartament si de la birou!)

    precis v-am lamurit! 😉

    si sa raspund si la prima intrebare, Dorin: cred ca poti merge pe firul unui act ratat pina aproape de capat, daca ai… "rabdare" – ca firul poate fi foarte lung…

    oricum e vorba de o intreprindere f personala, dupa cum observai si tu; plus ca oricit de sincer te-ai declara in deconspirarea publica a unui act ratat personal, nu ai cum sa nu te privesti din cind in cind in oglinda, fie chiar si numai pentru a-ti aranja un pic bretonul 😉

    dv

    Răspunde
  8. emokid says:
    14 ani ago

    Voiam sa spun doar ca trebuie sa existe un conflict, o confuzie…daca iti este clar ce vrei, sa investesti in cariera, nu ai de ce sa incurci cheile.

    Răspunde
  9. emokid says:
    14 ani ago

    Aha aha, deci am avut dreptate 😉
    Eu sunt foarte recunoscatoare celor care povestesc ceva pe viu chiar si cu breton a la francaise.

    Răspunde
  10. Georgiana Branisteanu says:
    14 ani ago

    Buna! Am sa continui indemnul lui dv de a ne povesti gafe sau rateuri, dat fiind ca in emisiune nu prea am avut curaj sa dau exemple personale 🙂 Acum mai multi ani eram la servici intr-un birou in care lucram mai multe persoane. In ziua respectiva avusesem mai multi clienti care se tot perindasera ore intregi si eram cam obositi. Spre sfarsitul programului, cand inca mai erau cateva persoane cu treburi pe acolo, cineva intra si ne spune "Buna ziua!" iar noi ridicam capetele de la birou si spunem aproape in cor "La revedere!"… dupa care a fost un ras general si i-am explicat omului ca nu aveam de unde sa stim daca era dintre cei care veneau sau dintre cei care plecau. Este clar ca circumstantele exterioare au importanta lor si creeaza contextul insa, amintindu-mi acum, e clar ca nu intamplator l-am inclus intr-o anumita categorie…

    Răspunde
  11. Cafe Gradiva says:
    14 ani ago

    @dv: A te privi in oglinda, adica a te cenzura si cosmetiza un pic? Probabil de aceea exista un cadru clar stabilit intr-o terapie psihanalitica, unde e de dorit sa-ti depasesti aceste rezistente (pe cat se poate…) si unde, evident, senzatia ca te expui este mult diminuata.

    Interpretarea ta, dv, imi suna foarte verosimil. Fara a stii, desigur, in realitate despre ce e vorba, dar imi pari o persoana cu insight.

    Si pentru ca spuneai ca se poate merge pe firul unui act ratat pana aproape de capat: Ai ajuns la acel capat? (Cum stii care este?)

    Răspunde
  12. Anonim says:
    14 ani ago

    nu, nu am ajuns pentru ca am folosit mereu oglinda pentru bretonul a la francaise, de dragul exemplului, desigur…

    greu de "stiut" care este capatul –
    stiu ca nu stiu nimic 🙂
    dar se poate intui… (zic eu in orgoliul meu nemasurat)
    de fapt, poate nici nu conteaza sa ai o tinta, tot ajungi undeva pina la urma.

    multumesc pt apreciere, Dorin! :))

    Georgiana, cum s-a simtit omul dupa ce i-ati urat la revedere??! 🙂 cred ca mult timp n-a mai avut curaj sa intre in biroul vostru!

    dv

    Răspunde
  13. Georgiana Branisteanu says:
    14 ani ago

    Buna!
    Pai omul in primul rand ne-a spus "Dar eu tocmai veneam…!" pentru ca altfel nici n-am fi stiut ca suntem deplasati… dar de atunci nu l-am mai vazut, intr-adevar, nu stiu de ce… :))
    A propos de "capat", o reprezentare a lui ar putea fi constientizarea unui conflict (lucrul la care cred ca se poate ajunge cunoscand psihopatologia vietii cotidiene)dupa care ne-am putea pune problema cum l-am putea depasi, nu?

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

Heinz Kohut: Sinele narcisic tulburat si complexul Oedip
Cafe Gradiva

Heinz Kohut: Sinele narcisic tulburat si complexul Oedip

8 octombrie 2020
Pacientul ii gaseste psihanalistului punctul vulnerabil. Mai devreme sau mai tarziu.
Cafe Gradiva

Pacientul ii gaseste psihanalistului punctul vulnerabil. Mai devreme sau mai tarziu.

3 ianuarie 2022
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Terapeuţi

psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov

Psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov, Carpaţilor 13

28 mai 2023
Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa, Traian 70

28 mai 2023
Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti, sector 3

30 mai 2023
Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti, sector 4

28 mai 2023
Cafe Gradiva - Psihoterapie, psihanaliza, psihiatrie, psihologie

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalişti | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa

Psihologi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihologi la telefon | Psihoterapeuţi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi la telefon | Psihoterapeuţi psihanalişti online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi psihanalişti la telefon

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Utilizăm module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.