In luna octombrie a acestui an, Asociatia pentru Promovarea Psihoterapiei in colaborare cu Facultatea de Psihologie a Universitatii Spiru Haret din Bucuresti a infiintat:
Grupul de Psihanaliza si Literatura „Psihanalistul si scriitorul impreuna, dincolo de divan”
coordonat de dr. Daniela Luca, psihanalist ce detine una dintre cele mai bogate activitati de psihanaliza aplicata din Romania (www.cabinetpsy.ro/portret-psy.html)!
Va invitam sa va inscrieti pentru ultimile 4 locuri ce mai sunt libere!
Cerinte: studenti, licentiati in stiinte umaniste sau psihoterapeuti care doresc sa participe la seminarii lunare de psihanaliza aplicata la literatura
Coordonatorul Grupului:
dr. psih. Daniela Luca, doctor in psihanaliza Univ. Paris VII, membru direct al Asociatiei Internationale de Psihanaliza, psiholog principal/formator/supervizor acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, membru fondator al Asociatiei Interdisciplinare de Psihanaliza Aplicata
Activitatea este preconizata a se desfasura pentru o perioada cat mai lunga si a fi dezvoltata in noi proiecte de studiu in domeniu in functie de motivatia participantilor, interesele si evolutia grupului.
Seminariile vor avea loc in prima sambata a fiecarei luni intre orele 16.30-19.30.
In 7 nov. 2009 a avut loc prima intalnire in care s-a discutat articolul „Scriitorul si activitatea fantasmatica” (Sigmund Freud).
Urmatoarele doua seminarii vor avea loc in 5 dec. 2009 si 9 ian. 2010 si se va discuta cartea lui Janine Chassguet Smirghel, „Psihanaliza artei si a creativitatii”.
Taxa: 60 ron/seminar
Participantii achita aceasta taxa anticipat, pana la data de 1 a fiecarei luni, in contul:
Asociatia pentru Promovarea Psihoterapiei
RO79BRDE445SV04145324450 BRD,
CIF 23 19 17 75
Locul de desfasurare: sediul Facultatii de Psihologie a Universitatii Spiru Haret din Bucuresti, B-dul. Basarabia Nr 256, Et. 4, Sala 401 (aproape de metrou Republica)
...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.
Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua. Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim!
Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.
nu va suparati, va pun o intrebare cam naiva.. sunt poeta si nu cunosc nici macar relatia impreuna de dincoace de divan, asa ca pe cea de dincolo nici atat… as putea totusi sa ma inscriu? multumesc, O.
O.@: Da, va puteti inscrie. Aveti mai jos un link de pe site-ul A.P.P.: http://www.roapp.ro/?page=grup_psihanaliza Nu toti participantii au o analiza personala. Adica, nu este neaparat sa va interesati de relatia scriitor – psihanalist mai intai in cabinet si apoi in afara cabinetului. Psihanaliza aplicata permite abordarea acestei relatii direct "dincolo de divan" daca aveti deja un interes pentru abordarea scriiturii din punct de vedere psihanalitic. Va fi chiar o ocazie sa intelegeti diferenta dintre "in cabinet" si "in afara cabinetului". Mult succes!
Tema ma intereseaza extrem de mult, urmand a-mi face lucrarea de gradul I pe raportul dintre scrierile unei autoare si propria ei relatie cu scriitura si modul in care este perceputa. Poate veti considera o extindere a seminarului/discutiilor si in plan virtual, pt. ca de la Bistrita la Bucuresti e drumul mult prea lung 🙂
@anonim: Buna! Multumesc foarte mult pentru corectura! 🙂 Acordul la feminin l-am nimerit numai pentru articol, pentru adjectiv nu insa nu stiu sa modific acum in text; Dorin cred ca stie dar acum ca m-ati corectat in comentarii, cred ca poate sa ramana si asa, nu? Bye! @Ally: Mi se pare o idee foarte buna! Am sa vorbesc cu coordonatorul Grupului despre propunerea dvs.!
nu va suparati, va pun o intrebare cam naiva..
sunt poeta si nu cunosc nici macar relatia impreuna de dincoace de divan, asa ca pe cea de dincolo nici atat… as putea totusi sa ma inscriu?
multumesc,
O.
O.@: Da, va puteti inscrie. Aveti mai jos un link de pe site-ul A.P.P.:
http://www.roapp.ro/?page=grup_psihanaliza
Nu toti participantii au o analiza personala. Adica, nu este neaparat sa va interesati de relatia scriitor – psihanalist mai intai in cabinet si apoi in afara cabinetului. Psihanaliza aplicata permite abordarea acestei relatii direct "dincolo de divan" daca aveti deja un interes pentru abordarea scriiturii din punct de vedere psihanalitic.
Va fi chiar o ocazie sa intelegeti diferenta dintre "in cabinet" si "in afara cabinetului".
Mult succes!
Tema ma intereseaza extrem de mult, urmand a-mi face lucrarea de gradul I pe raportul dintre scrierile unei autoare si propria ei relatie cu scriitura si modul in care este perceputa.
Poate veti considera o extindere a seminarului/discutiilor si in plan virtual, pt. ca de la Bistrita la Bucuresti e drumul mult prea lung 🙂
Hello! "Ultimele" inscrieri, "ultimele" locuri, nu "ultimile".
@anonim: Buna! Multumesc foarte mult pentru corectura! 🙂 Acordul la feminin l-am nimerit numai pentru articol, pentru adjectiv nu insa nu stiu sa modific acum in text; Dorin cred ca stie dar acum ca m-ati corectat in comentarii, cred ca poate sa ramana si asa, nu? Bye!
@Ally: Mi se pare o idee foarte buna! Am sa vorbesc cu coordonatorul Grupului despre propunerea dvs.!