Volumul Povestiri de psihoterapie românească a fost lansat la începutul lui decembrie la Cercul Militar Național din Capitală, în cadrul unei dezbateri la care a participat o bună parte dintre autori.
Era cazul ca psihoterapeuţii să aibă acces la un public mai larg. Volumul se adresează unui public mai larg, studenţilor, candidaţilor în psihoterapie. Un alt scop al cărţii este că am vrut să se cunoască şi să conveţuiască bine între copertele aceleiaşi cărţi reprezentanţii diferitelor şcoli psihoterapeutice,
a spus coordonatorul cărţii, Vasile Dem. Zamfirescu.
La dezbaterea în jurul cărţii, personalităţi ale psihoterapiei româneşti, de la Augustin Cambosie şi Iolanda Mitrofan la Mihaela Minulescu şi Irina Holdevici, au discutat despre probleme care intervin în terapie. Când ajung terapeuţii să obosească? Ce asemănări există între preotul confesor şi psihoterapeut? Ce faci atunci când pacientul trece prin momente grele şi nu mai are bani să-şi plătească şedințele? Răspunsurile le puteţi afla din ediţia din 26 decembrie a emisiunii Dosarele PSI de la Radio România Cultural (de la orele 18.15 la 19.00).
Pe lângă secvenţele de la dezbatere, i-am invitat pe psihanalistul Vasile Dem. Zamfirescu şi pe psihoterapeutul pozitiv Gabriela Hum să ne relateze cazurile despre care au scris în volumul Povestiri de psihoterapie românească. 19 cazuri inedite. În plus, Dorin Liviu-Bîtfoi va prezenta în aceeaşi ediţie a Dosarelor PSI cartea Manual de consiliere semnată de Richard Nelson-Jones.
Subscrieţi la Cafe Gradiva
Primiţi în flux sau email evenimentele, ideile şi interpretările cu sens.
Urmăriţi-ne pe WhatsApp
Abonaţi-vă la Newsletter
Victor Popescu
🙂 iar cu preotii? Mie mi se pare interesanta povestea aia cu 'ramasul fara bani' al pacientului.
Anamaria
ma tot invirt pe linga carte, o amusinez, ma uit la pret, apoi iar la numele de pe coperta… as deschide-o , dar are tzipla, deci nici macar nu o pot rasfoi…
si costa 70 de lei! e normal, totusi, un asemenea pret?!!
dar mai bine va intreb daca merita cumparata, daca ati citit-o
si sper sa postati emisiunea aici, ca pe 26 dec analizam niste sarmalute 🙂
owl
Depinde care va sunt interesele. Daca doriti sa cititi intr-o singura carte abordari terapeutice de diferite orientari + ale unora dintre cele mai cunoscute figuri de psihoterapeuti de la noi + sa cititi prima carte de gen romaneasca = atunci, da, merita.
Sfatul meu ar fi totusi sa gasiti un librar dispus sa detipleze cartea si sa o rasfoiti inainte. Si / sau sa intrati pe site-ul http://www.edituratrei.ro si sa-i consultati cuprinsul. 70 de lei inseamna, intr-adevar, o suma, pe care suntem dispusi sa o dam sau nu – dar trebuie sa intelegem de ce.
Voi posta emisiunea aici, peste o vreme.
Eu am rasfoit-o si cred ca isi merita banii. Mai e si BCU…
Si eu am browsat prin ea. Mi s-a parut un material in acelasi timp valoros pentru psihoterapeuti si o lectura foarte placuta (literar vorbind).
Sa nu mai vorbim de faptul ca este material pur romanesc, chestie care mi se pare ca atarna foarte greu in interesul acordabil acestei publicatii. (la noi in romania, evident…)
Dar, dupa cum spunea si Dorin, depinde de fiecare.
In privinta pretului nu ma pronunt… la 'noi' a fost mai mic. 😉
cand postati emisiunea?
In curand.
Astept emisiunea de foarte mult timp. O mai postati?
Da, absolut. Ma voi gandi la o data cat mai apropiata.