Şi pentru că tot sunteţi aici…
...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.
Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua. Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim!
emisiunea era difuzata pe postul France-Inter si il avea ca mediator pe Jacques Pradel. a fost difuzata timp de doi ani (1976-1978) şi s-a numit "Atunci cand apare copilul", iar înregistrarile au fost transpuse in volumul cu acelasi titlu, tradus in romaneste la Editura Trei. Volumul a fost publicat in anul 2007.
@remus-eduard: Un raspuns foarte complet, dar va rog sa-l trimiteti prin email, conform regulamentului. Va voi valida comentariul dupa incheierea concursului.
daca spun raspunsul corect si de data asta, imi dati sepcutza?!
mai ales ca iar e mura'n gura, ca e exact titlul cartii aparute la humanitas in '94 🙂 si, evident, postul e radio france, mai precis france – inter 😉
eh, de ce oare psihanalistii romani (mai larg – psi-ii romani) nu's in stare sa tina niste emisiuni radio/ tv pt publicul larg?! (ca sa scoata si o carte … asta e deja sport extrem!!!) cumva fiindca elitismul ne e de un milion de ori mai drag decit un sprijin pe care l'am putea oferi dezinteresat? in schimb lasa mina libera impostorilor de tip Bebe si cum il mai cheama pe individ… sau mai stiu eu care autodeclarat psi la tv, fatza de care nimeni nu ia o atitudine ferma si nici nu se vine cu un contraprodus viabil…
zic si eu…
a, apropo, e foarte necesara precizarea: emisiunea cu pricina a lui Dolto nu era "psihanalitica"! ci una cit se poate de omeneasca, neteoretica, dispusa sa ajute – sigur, cu instrumentele psihanalizei, "firesc" aplicate
bufnita intrigata
@owl: Sunt foarte de acord cu ce spuneti, dar am doua amendamente: 1. Exista si la noi o emisiune de radio aproape integral psihanalitica – si anume Dosarele PSI de la Radio Romania Cultural, in fiecare sambata de la ora 18.15; 2. Va voi valida comentariul dupa incheierea concursului. Daca doriti sa participati, respectati regulamentul si trimiteti raspunsul prin e-mail. Multumesc!
ei, inseamna ca totusi merit sepcutza aceea, altfel ati fi publicat comentariul si inainte :))
ok, de fapt l-am scris nu pt concurs, ci pt acele observatii…
si ma bucur ca sinteti foarte de acord 🙂
dar eu nu sint prea de acord cu primul amendament 🙂
adica, da, emisiunea "dosarele psi" este "psihanalitica" in mare masura (o ascult de cite ori pot si o apreciez), insa emisiunea lui Dolto nu este "psihanalitica"! asta incercam sa spun – adica Dolto este psihanalist, dar emisiunea pe care o realizeaza este apropiata de oameni – este vorba despre un psihanalist care nu teoretizeaza, ci se apropie de oameni si incearca sa ii ajute, mai ales vorbindu-le pe limba lor, nu e epatanta, nu ofera informatii teoretice – si asta zic ca ne lipseste noua in peisaj!
sigur, e ok sa existe emisiuni de teorie si informatie in domeniu sau carti de tipul asta – orice fel de astfel produse sint binevenite (inca nu avem destule), dar – asta e intrebarea pe care o pun aproape obsedant – de ce nu se poate sa fie la noi si intr-un stil "firesc", produse (media, de ex, pt acum despre asta era vorba aici) care sa nu ne scoata ochii cu eruditia sau titlurile din cv-uri/ functiile detinute, ci doar sa ajute si sa ajute "pe bune"?! dc psihanalistii romani nu (mai) vor sa coboare printre oameni?! 🙂
faptul ca mare parte din psihanalistii romani sint elitisti favorizeaza aparitia si ascensiunea in prea a impostorilor de tip "Bebe"
nu cumva psihanaliza la noi vrea sa "munceasca" doar cu teme si persoane de rang inalt?! adica rupte de realitate…
nu cumva psihanaliza la noi e atipita confortabil la caldurica pe canapeaua din salonul-rezerva al satisfacerii nevoii de bagat in seama de "lumea buna"?!
Eu sper totusi ca am vorbit destul de firesc in emisiunea Dosarele PSI, chiar daca au existat si unele parti mai teoretice. In general, am cautat sa ne exprimam pe inteles sau macar ne-am straduit. Cat priveste presupusul elitism si exclusivism de lume buna al psihanalistilor: cred ca nu e cazul sa fie banuiti de asa ceva, sunt inca foarte putini.