Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie organizeaza in Bucuresti si Constanta un program formativ in psihoterapie psihanalitica de cuplu acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania.
Programul de formare se desfasoara pe durata a patru ani, avand ca modalitate principala de lucru abordarea psihodinamica si interactiva de transmitere a informatiilor teoretice, tehnice si practice ale psihoterapiei psihanalitice de cuplu.
Programul formativ este structurat in doua modalitati principale de lucru:
Dezvoltare personala de grup si in grup – din perspectiva psihoterapiei psihanalitice de grup.
Transmiterea informatiilor teoretico-clinice pentru dobandirea si insusirea instrumentelor tehnicii de lucru – din perspectiva psihoterapiei psihanalitice de cuplu.
Formatori: Cursul este sustinut de o echipa mixta Romania-Franta, de formatori-supervizori acreditati de catre COPSI – Romania si Apsylien – Universitatea V Paris.
Diplomele obtinute la incheierea programului formativ sunt recunoscute de Colegiul Psihologilor – Romania si Apsylien – Universitatea V, Paris.
Psihoterapia psihanalitica si psihanaliza de cuplu reprezinta intelegerea si abordarea psihoterapeutica a dinamicii relatiilor de cuplu din urmatoarele perspective: A) cuplul parental: parinti (rolurile parentale – matern – patern); B) cuplul fraternal – frati (dinamica relatiilor fraternale, intre frati); C) cuplul partenerial: relatii de iubire.
Formarea in psihanaliza de cuplu consta in dobandirea instrumentelor de lucru pentru intelegerea si interventia psihoterapeutica de factura psihanalitica in cadrul relatiilor de cuplu ce intampina dificultati de relationare, inter-relationare si comunicare afectiva.
1 – reprezinta o metoda de interventie psihoterapeutica care se fundamenteza pe principiile de lucru ale psihoterapiei psihanalitice si psihanalizei.
2 – are ca modalitate principala de lucru intelegerea legaturilor inconstiente si dinamicii interne de functionare a relatiilor de cuplu din perspectiva psihanalizei.
Conditii inscriere si participare grup:
Specialisti – medicina, psihologie, asistenta-sociala, sociologie, filosofie, psiho-pedagogie, rezidenti in psihiatrie si medicina de familie.
Studenti – medicina, psihologie, asistenta-sociala, sociologie, filosofie, psiho-pedagogie, rezidenti in psihiatrie si medicina de familie.
Cursul se desfasoara cu o frecventa de un week-end / luna.
Inscrierile pentru anul formativ 2010–2011 au inceput la data de 1 iulie 2010.
...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.
Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua. Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim!
Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.