Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică - ÎNSCRIERI 2022

  • Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
 
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică
– înscrieri 2022 >>>
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut | Promovează-ţi evenimentul
Home Cafe Gradiva

Utilizarea excesivă a internetului şi depresia

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
4
Utilizarea excesivă a internetului şi depresia
Share

Citeştedespre

Tristeţea şi patologia depresivă

Tristeţea reactivă şi patologia depresivă

9 mai 2022
implant cerebral depresie severă

Implant cerebral de succes pentru terapia depresiei severe a unei femei de 36 de ani

6 octombrie 2021
depresie şi poluare urbană

Depresie şi poluare urbană: ce spune un studiu din 2019

5 aprilie 2021

Conform unui studiu realizat de Universitatea din Leeds si recent publicat de periodicul Psychopathology, utilizarea excesivă a internetului ar conduce la apariţia depresiei.

Studiul – primul de amploare în domeniu – a fost realizat pe un eşantion de 1 319 britanici cu vârste între 16 şi 51 de ani. În atenţie s-a aflat felul în care voluntarii folosesc internetul şi frecvenţa în rândurile lor a cazurilor de depresie. Dintre ei, 1,2% au fost consideraţi dependenţi de internet (un procent care poate părea mic, dar mai mare de pildă decât cel al dependenţilor de jocuri de noroc din Marea Britanie, de 0,6%).

Se pare, potrivit analizei rezultatelor, că persoanele care navighează mult pe internet sunt mai predispuse la depresie – numărul cazurilor de depresie moderată şi severă e mai mare în raport cu lumea utilizatorilor obişnuiţi de internet. Aceste persoane sunt dependente de înlocuirea relaţiilor sociale reale cu reţelele de socializare online, chat-room-urile şi alte comunităţi de discuţii online, navigând asiduu şi pe site-urile cu conţinut sexual explicit ori pe cele cu jocuri.

Singurul lucru pe care n-au reuşit deocamdată să-l stabilească cercetătorii britanici – spune comunicatul Mediafax, ce reia o ştire Reuters – este dacă internetul e cauza depresiei ori dacă persoanele în depresie sunt cele atrase de o utilizare excesivă a internetului.

(Eterna întrebare: Ce a fost mai întâi, cauza sau efectul?)

http://cafegradiva.blogspot.com/

Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022 Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022 Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022
Tags: depresiepsihanaliză şi internet sau jocurirubrică: În actualitate

  Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.

Citeşte şi

Sindromul geamănului pierdut
Psi

Sindromul geamănului pierdut

by Sorana Oţetea
27 decembrie 2020
Ketamina, in doza unica si scazuta, ameliorează simptomele depresive, cu efecte secundare medii
Cafe Gradiva

Ketamina, in doza unica si scazuta, ameliorează simptomele depresive, cu efecte secundare medii

by Cafe Gradiva
22 noiembrie 2020
Apocalipticismul ecologic al Gretei Thunberg si folosirea in scop ideologic a bolii psihice
Cafe Gradiva

Apocalipticismul ecologic al Gretei Thunberg si folosirea in scop ideologic a bolii psihice

by Cafe Gradiva
3 ianuarie 2022
Load More
Next Post
„Tinerete fara tinerete”, o interpretare psihanalitică

"Tinerete fara tinerete", o interpretare psihanalitică

Comments 4

  1. Carmen-Corina Gugu says:
    12 ani ago

    Cred ca amandoua raspunsurile sunt corecte intr-o anumita masura. Daca esti depresiv te indrepti catre activitatile care presupun izolare sociala (da, chiar in plina dezvoltare a retelelor sociale, ce ne indeparteaza tot mai mult unii de altii), printre care si folosirea internetului. Iar daca utilizezi internetul excesiv, e posibil ca izolarea pe care nu ai cautat-o, dar care a venit la pachet cu orele alea multe petrecute in fata calculatorului (jocuri, siteuri cu continut sexual, discutii… si comentarii inutile), sa favorizeze instalarea depresiei.

    Răspunde
  2. Cafe Gradiva says:
    12 ani ago

    Da, ma intreb… Dar de ce sa te indrepti spre utilizarea excesiva a internetului daca nu esti depresiv? (Poate doar, eventual, prin slujba, dar atunci se ridica problema alegerii slujbei…).

    Răspunde
  3. Daniela says:
    12 ani ago

    mie mi se pare ca in prezent e vorba in primul rind despre o "utilizare excesiva" a subiectului "utilizarea excesiva a internetului" – se fac studii si se comenteaza la nesfirsit pe tema asta!
    unde mai pui ca toate analizale duc mereu la aceeasi idee: internetul e vinovat! (oricum o iei, ca si in exemplul cu depresia: te doboara internetul/ sau esti la pamint si internetul iti da apa la moara – e acelasi lucru: internetul face buba)

    sa trag concluzia ca TOTI avem buba?! sintem excesiv de depresivi?!

    nu, pt ca m-ar deprima ingrozitor 🙂

    mai degraba as presupune ca lumea a intrat intr-o grava criza de imaginatie – ceea ce inca nu ma imbolnaveste iremediabil, insa ma intristeaza destul de serios

    Răspunde
  4. Carmen-Corina Gugu says:
    12 ani ago

    Poate ca oamenii au intrat intr-o criza de imaginatie pentru ca le este oferit totul pe tava, pe internet si tv. De ce sa isi doreasca mai mult? Niste robotei perfecti, buni de munca, pe care ii mai reparam cand intra in depresie, cu pastile sau vreun terapeut mai bun, daca au norocul sa dea peste asa ceva. Daca nu, si asta este o munca, in folosul ingrasarii contului cuiva. Nu generalizez (trebuie neaparat sa bagi chestia asta la sfarsit cand esti mai umflat in pene).
    Oamenii de stiinta nu se deprima si ei ca utilizeaza prea mult… stiinta? (joke. haha)

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică

Primeşte Cafe Gradiva pe email

Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

terapeuţi psihoterapia farmaceutice
Psihanaliză

Terapeuţi şi pacienţi: Cum au schimbat companiile farmaceutice şi de asigurări relaţia terapeutică

7 februarie 2022
Cum se vindecă Sindromul Pinocchio?
Cafe Gradiva

Cum se vindecă Sindromul Pinocchio?

8 octombrie 2020
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Terapeuţi

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti, sector 4

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa, Traian 70

13 aprilie 2022
psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov

Psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov, Carpaţilor 13

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti, sector 3

13 aprilie 2022
Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalişti | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa

Psihologi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihologi la telefon | Psihoterapeuţi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi la telefon | Psihoterapeuţi psihanalişti online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi psihanalişti la telefon

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Utilizăm module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.