Joi, 10 februarie 2011, ora 19.30 a avut loc la Anaid Art Gallery vernisajul expoziţiei Eye Candy semnată Mihai Florea, curator Diana Dochia. Publicul amator de artă contemporană va putea vizita expoziţia în perioada 10 februarie – 5 martie 2011.
Omul contemporan este bombardat de reclame, fie că este vorba de panouri stradale, reclame TV, reviste etc. Aproape întotdeauna imaginea produsului este însoţită sau prezentată de un model feminin ce se înscrie în conceptul de 90-60-90 cm. Imaginea modelului feminin vinde produsul comercial: de la banalele obiecte de uz casnic la vacanţe petrecute în insule superbe, până la maşini scumpe, vile de lux etc. Preocuparea artiştilor faţă de societatea de consum îşi are rădăcinile în arta pop a anilor 1960.
Expoziţia Eye Candy semnată Mihai Florea satirizează în egală măsură atât pe cel care produce reclama, cât şi pe cel care o promovează şi consumă. Societatea contemporană este o societate „extra-ambalată”, după cum afirma artistul Mihai Florea. O societate în care femeia devine în sine o parte a produsului consumat. Femeia – Ispita este cea care seduce consumatorul să cumpere produsul. Ea are rolul de a ispiti, de a atrage posibilii clienţi. Există în cadrul expoziţiei sentimentul unei inversări de roluri: Femeia – ispita devine un obiect al promovării, iar obiectele banale se transformă, prin promovare, în obiecte unicat.
Expoziţia este conturată în patru secţiuni: Obiecte banale, Steaguri, Ochi dulci, Veneraţie.
Mihai Florea este absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Bucureşti.
Anaid Art Gallery vă invită să faceţi o incursiune în arta contemporană de luni până vineri între orele 11-19, sâmbăta între orele 10-18.
Subscrieţi la Cafe Gradiva
Primiţi în flux sau email evenimentele, ideile şi interpretările cu sens.
...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.
Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua. Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim!
Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.