Moody Couch este proiectul cu care Hanna Emelie Ernsting din Karlsruhe a obţinut la începutul anului premiul al II-lea (dintr-un număr record de 862 de proiecte candidate) în cea de-a opta ediţie a concursului [D3] Contest pentru tineri designeri, 2011, de la imm cologne.
Este vorba despre un divan uşor cu o husă mult mai mare decât structura sa, care reţine prin urmare forma şi urmele imprimate de ocupant. Acesta se poate înfăşura în ea, se poate cuibări pe o formă înaltă ori, dimpotrivă, îi poate da o formă mai apropiată de podea. Divanul păstrează forma care i se dă, arătând astfel care e starea de spirit a utilizatorului.
Vedeti si Divanul pe care s-a nascut psihanaliza
Subscrieţi la Cafe Gradiva
Primiţi în flux sau email evenimentele, ideile şi interpretările cu sens.
Urmăriţi-ne pe WhatsApp
Abonaţi-vă la Newsletter
Iată mai multe lămuriri:
În cea mai nouă serie a sa, „Moody”, tânărul designer Hanna Emelie Ernsting experimentează cu forme flexibile […]. Filosofia designului său, descrisă de ea prin ideea
starea de spirit creează forma,
se concentrează pe emoţionalitatea utilizatorului. Designul său invită la exprimarea sentimentelor şi stărilor.
Seria constă în trei piese: Moody Couch, Moody Nest şi Moody Bag. Deşi la prima vedere sunt formal diferite, totuşi ele urmăresc aceeaşi idee: „stările creează forma”. Potrivit designerului, la originea conceptului său stă observaţia că în lumea modernă lumea a uitat cum să se relaxeze şi să se liniştească. Iată unde intervine seria „Moody”: Îl invită pe utilizator să-şi exprime sentimentele. Ceea ce lasă urme, făcând produsul să semene cu stările utilizatorului, în diferite forme, făcându-l să pară însufleţit.
Aşa cum spune chiar designerul Hanna Ernsting:
„Moody” interpretează divanul ca loc al exprimării şi al comunicării. Accentul e pus pe starea de spirit a utilizatorului.
Nice
Din seria asociatiilor libere: mi se pare ca seamana cu o placenta couch-ul asta.