Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică - ÎNSCRIERI 2022

  • Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
 
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică
– înscrieri 2022 >>>
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut | Promovează-ţi evenimentul
Home Cafe Gradiva

C. G. Jung şi „Cartea roşie” – Dosarul toamnei 2011

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
3
C. G. Jung şi „Cartea roşie” – Dosarul toamnei 2011
Share

Citeştedespre

neurastenie psihastenie burnout

Neurastenie, psihastenie și starea de oboseală: burnout-ul în secolul al XIX-lea

29 martie 2022
Mircea Lăzărescu psihopatologia fobiei

Mircea Lăzărescu despre corporalitate în psihopatologia fobiei

21 martie 2022
Tristeţea şi patologia depresivă

Tristeţea reactivă şi patologia depresivă

9 mai 2022
Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022 Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022 Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022

Inaugurăm astăzi dosarul toamnei 2011, grupat tematic în jurul unui eveniment de excepţie, nu doar pentru jungieni, ci şi într-un plan mai larg cultural: publicarea, la 1 septembrie 2011, în traducere românească, a operei fundamentale a lui C. G. Jung, Cartea roşie (Editura Trei, traducere de Viorica Nişcov – din germană şi Simona Reghintovschi – din engleză).

Apărută în condiţii grafice excepţionale, la numai doi ani după inauguratoarea ediţie în engleză, masiva Carte roşie reprezintă cheia de boltă pentru întreaga operă jungiană, aşa cum o spune însuşi autorul; „reactorul nuclear” al acesteia, cum o caracterizează istoricul Sonu Shamdasani. Aici, în centrul perioadei psihotice a lui Jung, îşi au originea concepte definitorii ale psihologiei analitice, precum „inconştient colectiv”, „arhetip”, „anima”, „imaginaţie activă” ş. a. Lucrând-o o viaţă întreagă şi aprofundându-i mereu sensurile şi neînţelesurile (dar considerând-o neterminată, chiar la finalul vieţii, ceea ce se pare că a cântărit cumva la nepublicarea ei atunci), Jung se va simţi definit în cea mai mare măsură de rodul acelei perioade atât de tulburi şi pline de necunoscut, 1912 / 1913 – 1918 / 1919 (dar cu reverberaţii până prin 1930; reluată apoi – cartea – după război). Atât în timpul vieţii sale, cât şi după dispariţia sa în 1961, Jung nu a pus această carte decât într-o circulaţie extrem de restrânsă: în familie şi într-un cerc foarte mic de intimi. A fost o carte ţinută la secret – într-un sens propriu chiar, începând cu anii ’80, când a fost depusă într-un seif elveţian.

Vom discuta în dosarul toamnei despre această operă-cheie – despre cea mai importantă carte încă nepublicată din istoria psihologiei, cum era denumită până acum doi ani; ca şi despre, în plan mai general, copilăria, viaţa şi opera lui Jung – cu puncte de vedere şi articole ale moştenitorului Ulrich Hoerni, ale istoricului Sonu Shamdasani, ale biografei Deirdre Bair şi ale lui Jung însuşi. Vom publica extrase şi fotografii în premieră din Cartea roşie şi vom asculta punctele de vedere ale editorilor români, respectiv ale psihanalistului şi filosofului Vasile Dem. Zamfirescu, directorul general al Editurii Trei, ale psihanalistei şi traducătoarei Simona Reghintovschi, precum şi ale jurnalistului şi fenomenologului Victor Popescu – căruia îi exprim aici gratitudinea mea pentru contribuţia sa decisivă la realizarea dosarului. Mulţumiri deosebite doresc să adresez de asemenea Editurii Trei, pentru articolele şi interviurile acordate cu atâta promptitudine, ca şi pentru permisiunea reproducerii unor texte şi imagini.

www.cafegradiva.ro

Tags: C. G. Jungdosar: C. G. Jungop: Cartea roşiepsihologie analiticarubrică: Ca la carte

  Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.

Citeşte şi

trăiri obsesiv-compulsive
Psihoterapie

Îndoieli şi trăiri obsesiv-compulsive

by Alexandra Frîncu
4 mai 2022
colecţionarism patologic hoarding
Psihoterapie

Despre colecționarism și ordine patologică în obsesii

by Alexandra Frîncu
20 martie 2022
transmiterea psihogenealogică Bernard Clavier
Psihoterapie

Transmiterea psihogenealogică: individul rămâne întotdeauna conectat la genealogie

by Alexandra Frîncu
7 martie 2022
Load More
Next Post
A 3-a Conferinţă internaţională „Contratransferul în psihanaliza contemporană”, Bucureşti, 29-30 octombrie 2001

A 3-a Conferinţă internaţională "Contratransferul în psihanaliza contemporană", Bucureşti, 29-30 octombrie 2001

Comments 3

  1. Anonim says:
    11 ani ago

    Am gasit un pdf in engleza acum vreo juma de an, cand cautam cu totul altceva dar asta este…(era un cuvant serendipity daca l-am scris corect). Recunosc n-am citit cartea doar m-am uitat la poze(cat de infantil e asta!).
    Imi pare rau ca Ana nu mai e printre noi sa o vada.
    Mary

    Răspunde
  2. Cafe Gradiva says:
    11 ani ago

    Tocmai ilustratiile fac cartea, de ce-ar fi infantil 🙂

    Răspunde
  3. Anonim says:
    11 ani ago

    Imi place Jung pentru ca si el era introvertit ca si mine, si deasemenea in copilarie am trecut prin cateva experiente asemanatoare cu ale lui (un fel de obsesii religioase), dar apoi viata mea a luat o alta turnura.

    Insa m-a frapat ca pot exista asemanari intre un baiat elvetian din secolul trecut si o fata din Romania anilor 90.

    Deasemena si pentru mine pictura reprezinta un mod de a-mi exprima emotiile, as fi vrut sa ma inspir putin din ce-a pictat el.

    Nu sunt de acord cu ideile lui ca femeile ar fi atehnice, la mine la facultate(Informatica) e adevarat suntem 1/3 fete si 2/3 baieti iar in Politehnica sunt si mai putine, e adevarat ca prin natura mea sunt mai degraba umanista, dar cred ca e mai folositor pentru societate ca si femeile sa faca o munca productiva in mod direct decat sa se ocupe de gospodarie si atat, sau sa fie in cel mai bun caz profesoare. Ideile astea sunt prea conservatoare si cred ca devin tot mai neadevarate.

    Avea dreptate la teoria cu anima si animus, chiar eu a trebuit sa dezvolt o gramada de trasaturi de caracter masculine (sa ma masculinizez sufleteste) ca sa ma pot adapta la cerintele vietii pana la urma.
    Insa un adevar foarte mare este ca oamenii neglijeaza aspectele emotionale si sufletesti care-i individualizeaza. Dar cred ca urmarirea realizarii profesionale(si deci a sigurantei de zi cu zi)nu intra in conflict cu procesul de individuatie. Sper si imi place sa cred ca se poate gasi o cale de mijloc.
    Maria

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică

Primeşte Cafe Gradiva pe email

Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

Aşa nu! 101 greşeli în psihoterapie
Cafe Gradiva

Aşa nu! 101 greşeli în psihoterapie

8 octombrie 2020
Reactorul nuclear al lui Jung
Cafe Gradiva

Reactorul nuclear al lui Jung

8 octombrie 2020
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Terapeuţi

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti, sector 4

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti, sector 3

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa, Traian 70

13 aprilie 2022
psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov

Psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov, Carpaţilor 13

13 aprilie 2022
Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalişti | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa

Psihologi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihologi la telefon | Psihoterapeuţi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi la telefon | Psihoterapeuţi psihanalişti online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi psihanalişti la telefon

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Utilizăm module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.