
Citeste despre psihoterapia psihanalitica a unui copil Asperger
Citeste despre psihoterapia psihanalitica a unui copil Asperger
Şi pentru că tot sunteţi aici…
...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.
Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua. Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim!
Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.
© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.
© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.
…eu pe data de 19 noiembrie am evaluarea finala in cadrul primului modul…nu pot spune decat ca formatorii sunt excelenti. Succes celor ce se vor inscrie!
Ralita-Ionescu Steluta Cristina
Bafta multa la evaluare si te asteptam de la orele 17.00, in ziua respectiva, la sedinta AIPsA si la masa de dupa sedinta, ca sa te recreezi dupa examene! 🙂
mult succes la evaluare. (eu sunt studenta in anul I la psihologie, va trebui sa mai astept 2 ani pana sa ma inscriu la cursurile de formare? asta e o conditie pe care o voi intalni la toate institutiile formatoare?)
multumesc frumos, Georgiana….sper s-ajung :)!
Ralita -Ionescu Steluta Cristina
@anonim: Daca nu aveti nici o alta licenta anterioara la vreo facultate umanista (medicina, pedagogie, asistenta sociala, psihopedagogie speciala, filosofie), atunci trebuie sa mai asteptati, intr-adevar, anul acesta si inca doi ani ca sa puteti aplica pentru admiterea la o scoala de formare in psihoterapie (nu se poate intra doar cu diploma de bacalaureat si nici cu licenta in facultati de stiinte exacte).
Insa, daca v-ati hotarat sa deveniti psihoterapeut, eu nu va sfatuiesc sa asteptati pur si simplu, ci sa incepeti deja:
– o analiza/dezvoltare personala (exista scoli de formare care va cer la admitere sa fiti deja in analiza personala)
– practica clinica intr-un spital de boli mintale
Trebuie in primul rand sa va hotarati asupra unei anumite scoli pentru ca formatorul cu care faceti analiza poate ca nu este recunoscut peste tot. 🙂 Succes!
exista un site, ceva, un pot gasi o lista a scolilor de formare in psihanaliza? (eu am terminat filologie care dupa mintea mea e mai curand disciplina umanista decat stiinta exacta :), dar vad ca nu e inclusa in lista licentelor admise, deci probabil va trebui sa astept)..referitor la practica de care spuneti, cui ar trebui sa ma adresez? va multumesc. Luminita
@Luminita: Exista! http://www.copsi.ro este site-ul Colegiului Psihologilor din Romania si cautati la registrul furnizorilor de formare profesionala partea a II-a. Gasiti acolo lista tuturor scolilor de formare recunoscute de Colegiu; sunt in ordine alfabetica, nu pe specialitati (gasiti psihanaliza, psihoterapie psihanalitica si consiliere psihodinamica). Cu filologia, da, nu sunteti recunoscuta… Sunt recunoscute profesiile care se ocupa intr-un fel sau altul de sanatatea mintala. De aceea ma si gandeam ca v-ar prinde bine o practica in spital. De fapt, cred ca oricine vrea sa devina psihoterapeut e bine sa faca practica intr-un spital de boli mintale pentru ca altfel, nu ai unde sa inveti psihopatologia. Ar trebui sa mergeti la un astfel de spital (depinde in ce orasi sunteti) si sa cereti pur si simplu sa faceti voluntariat.
*oras