Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică - ÎNSCRIERI 2022

  • Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
 
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică
– înscrieri 2022 >>>
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut | Promovează-ţi evenimentul
Home Cafe Gradiva

Bărbatul vieţii mele

Roland Jaccard by Roland Jaccard
in Cafe Gradiva
9
Bărbatul vieţii mele
809
SHARES
Share

Citeştedespre

Carl Gustav Jung Roland Jaccard

O întâlnire cu Carl Gustav Jung

1 decembrie 2020
Cioran, deprins din zbor…

Cioran, deprins din zbor…

16 noiembrie 2020
Cum indraznesc barbatii?

Cum indraznesc barbatii?

16 noiembrie 2020

Prietenul meu Thomas Szasz:

Precum evreii aşteptându-l pe Mesia, femeile aşteaptă un bărbat – fiecare cu „salvatorul” ei. Pe undeva, adânc în inimile lor, femeile se aşteaptă, hope against hope, la fericirea pe care ar avea-o cu „omul potrivit”, cu bărbatul a cărui dragoste ar da sens vieţii lor.

Această speranţă – pasivă şi totuşi imperativă, răbdătoare, dar şi înciudată – este probabil expresia caracteristică a experienţei elementare de viaţă a persoanei oprimate; aşadar a neputinţei de a o depăşi fără ajutorul unui aliat atotputernic, a unui salvator.

Traducere de D. L. Bîtfoi

Roland Jaccard

este scriitor. Nihilist, a fost un apropiat al lui Cioran şi Louise Brooks. A scris mult despre psihanaliză. Trăieşte la Paris.

DE ACELAŞI AUTOR

    document.write(„”);

Toate articolele acestui autor

Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022 Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022 Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022
*
Tags: autor: Roland Jaccardrubrică: În discuţierubrică: Memorandum de Roland Jaccard

  Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Roland Jaccard

Roland Jaccard

este scriitor. Nihilist, a fost un apropiat al lui Cioran şi Louise Brooks. A scris mult despre psihanaliză. Trăieşte la Paris.

Citeşte şi

Cine poate fi un mare scriitor? Ne spune Marcel Proust…
Cafe Gradiva

Cine poate fi un mare scriitor? Ne spune Marcel Proust…

by Roland Jaccard
16 noiembrie 2020
Internationala Dezvrajitilor…
Cafe Gradiva

Internationala Dezvrajitilor…

by Roland Jaccard
16 noiembrie 2020
Doua capcane pentru creduli: pacifismul si umanitarismul
Cafe Gradiva

Doua capcane pentru creduli: pacifismul si umanitarismul

by Roland Jaccard
16 noiembrie 2020
Load More
Next Post
A 4-a ediţie a Şcolii Internaţionale de Vară a Fundaţiei Generaţia, Cluj-Napoca, 29 iulie – 4 august 2012

A 4-a ediţie a Şcolii Internaţionale de Vară a Fundaţiei Generaţia, Cluj-Napoca, 29 iulie - 4 august 2012

Comments 9

  1. Ioana M. says:
    10 ani ago

    Asta in cazul in care femeia nu preia rolul de salvator. Pana la urma, unul in cei doi traieste cu fantasma ca-l poate
    ajuta (nu salva) pe celalalt. Nu asta spune si Jung cand vorbeste de continator-continut in cuplu? Mi se pare simplist si de-a dreptul victorian sa sustii ca femeia e neaparat cea care asteapta o salvare. Jaccard pare a nu fi prea contemporan cu vremurile in care traim.

    Răspunde
    • Cafe Gradiva says:
      10 ani ago

      …ca si antipsihiatrul Szasz 🙂 Poate ca e o fantasma… masculina. Am mai intalnit-o si la alti autori, de pilda la Adorno.

      Răspunde
    • Bogdan Popa says:
      10 ani ago

      Eu zic ca e o fantasma tare care se intalneste atat la barbati cat si la femei. De acord cu Ioana ca Jaccard -sau Szasz- sunt unidimensionali. Mi se pare ca relatiile de putere in cupluri nu prea pot fi puse simplu in schema oprimat si oprimant, pentru ca rolurile se schimba subtil si in permanenta. Eu sunt foarte sceptic cu oamenii care fac analiza altora (barbati, femei, homosexuali, negri, copii, taiwanezi) fara sa plece de la intelegerea propriilor asumptii, probleme, whatever.

      Răspunde
    • Cafe Gradiva says:
      10 ani ago

      Imi place ce spui despre realitatea mobila si particulara a cuplurilor – greu de generalizat, intr-adevar, in cazul unei realitati atat de subtile si de dialectice. Si, da, probabil ca e o fantasma… "bisexuala" 🙂

      Răspunde
  2. :) says:
    10 ani ago

    http://www.youtube.com/watch?v=2xjJXT0C0X4&feature=related

    Fain, nu ? 🙂

    Răspunde
  3. Ioana M. says:
    10 ani ago

    Nicio schema nu e simpla, d'apai una a cuplului…
    Poate ca in aceasta schema oprimatul face parte din categoria continutului si oprimatorul din trista categorie a continatorului. Asta ca sa incerc sa leg cele doua fantasme, a mea si a lui Bogdan.

    Ma gandesc ca Szasz pare depasit de pretentiile excesive ale femeilor…nasol sa fii barbat. Nu-i mai bine sa fii femeie in schema asta? Oare ce-si doreste Szasz?

    Răspunde
  4. :) says:
    10 ani ago

    Of…Ideea nu era de a interpreta in cuvinte excesiv si total in neconcordanta cu originea ideii! As lasa la o parte asta, si as privi putin par ensamble.

    Daca o persoana (poate e femeie, de unde stiu eu?! – de unde si lipsa vizibilitatii fetei! -) inoveaza o versiune a unei piese clasice la o super chitara electro-acustica, inseamna neaparat ca e ceva in neregula? Sau ce?!

    Oare interpretarea nu poate fi mai expansiva, totusi ?

    Răspunde
  5. Anonim says:
    10 ani ago

    pune degetu pe rana

    evident ca florin piersic se dovedeste 1 hoax, dupa care ea il duce in carca o viata intreaga, living in denial
    e mai simplu asa, sa puna sub semnul intrebarii tot ce a fost e mult pra complicat

    stiu vre-o 2-3 cazuri sigure, posibibil o duzina
    my 2 cents

    Răspunde
  6. Anonim says:
    10 ani ago

    Michael Klein:
    Sunt femeile predestinate sa fie "oprimate"?…in masa?
    Sunt toate femeile,prin mentalitate,educatie…sortite(?) sa se "capatuiasca"…sa se casatoreasca numai cu parterneri "gresiti"…si ca rezultat al relatiei nefericite, sa fie neantelese,asuprite,poate maltratate…OPRIMATE?…
    Sigur NU!
    Nici macar la 1900,cand relatiile economice,sociale, generau o mentalitate retrograda,mai ales in statutul conditiei femeii in societate si cand femeia nu avea prea multe drepturi (nici macar sa isi aleaga singura partenerul),nu erau absolut toate femeile destinate fenomenului distrugator…Iar "deschiderea" spre adulterul salvatorului (salvatorii astia fiind pe undeva tot niste visatori nepragmatici,ca si femeile in discutie,care ne avand partenera lor si o viata concreta, cu probleme de rutina,ca toti oamenii…niste neispraviti intr-un fel, se dau la 60 ani, dispusi sa-si sacrifice timpul,energia,
    intr-un elan juvenil, desigur dezinteresati(!)…, moderni Don Quijote, sa salveze bietele femei, cu iubirea lor sincera si adevarata…uitind de cele mai multe ori de fosta sotie pacalita la vremea ei!
    De ce nu si au salvat propria familie oprimata?…)
    spre deosebire de prezent, constituia o crima!
    Despre ce vorbim?
    Asteptindu-l pe Godo!
    Pe pamant traiesc 7 miliarde de oameni,impartiti in circa doua parti,plus/minus,in doua parti egale,femei si barbati (dupa sex)…
    Din 7 miliarde nu exista doua specimene identice!…iar noi vorbim despre TOATE FEMEILE(?)…en gros…
    Si barbatii fara o personalitate sau cu tot felul de slabiciuni..toti barbatii din tari azi civilizate,care isi cauta,spre batranete,partenere,sotii, din tari cu traditie in "educarea" femeii ca sclava moderna!
    Bietii salvatori… In tariile "civilizate" mantuitorii astia nu se cheama azi call-boy?

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică

Primeşte Cafe Gradiva pe email

Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

Istoria „Cărţii roşii”
Cafe Gradiva

Istoria „Cărţii roşii”

8 octombrie 2020
Cum se vindecă Sindromul Pinocchio?
Cafe Gradiva

Cum se vindecă Sindromul Pinocchio?

8 octombrie 2020
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Terapeuţi

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa, Traian 70

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti, sector 4

13 aprilie 2022
psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov

Psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov, Carpaţilor 13

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti, sector 3

13 aprilie 2022
Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalişti | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa

Psihologi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihologi la telefon | Psihoterapeuţi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi la telefon | Psihoterapeuţi psihanalişti online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi psihanalişti la telefon

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Utilizăm module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.