Şi pentru că tot sunteţi aici…
...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.
Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua. Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim!
Extraordinara cartea lui. O perspectiva foarte bogata o au psihanalistii argentinieni. Dupa Pichon Riviere si Jose Bleger, este cea mai completa si psihanalitica privire asupra functionarii psihice si a abordarii terapeutice.
Pot fi doar foarte de acord cu tine, Anca. Si ma surprinde la Etchegoyen, in cel mai atasant mod, precum am spus si in recenzie, faptul ca este atat de lizibil in expunerea sa diacronica si foarte complicata pe fond. Calitate atat de rara, sa o recunoastem, printre psihanalistii scriitori. Etchegoyen nu e doar un mare psihanalist si creator-promotor de institutii, dar si un mare autor.
Cred ca unul dintre secrete este ca e o carte scrisa intr-o viata, cuprinzand tot felul de experiente traite in munca de analist, impartasite cititorilor cu multa sinceritate.
Apoi, impresia globala despre psihanaliza din atatea tari si atatea epoci si, poate cel mai important, nu e partinitor, calitate foarte rara. Desi adesea spune ca este sau nu de acord cu un alt autor sau cu o teorie, acest lucru nu produce o tensiune in cititor.
Daca sa-l citesti, este atat de imbogatitor, cum o fi sa-i fii pacient?