Constituția României identifică revoluţia din decembrie 1989 ca fundament al statului român în forma în care există azi. În ultimii 23 de ani, subiectul revoluţiei a fost dezbătut şi disputat cu aceeaşi fervoare cu care Uniunea Sovietică se reporta la Marea Revoluţie din Octombrie. Diferenţa față de URSS şi de sistemul pe care l-au răsturnat evenimentele din decembrie constă în varietatea conflictuală a raportărilor asumate în societate.
În România anului 2012, „fantoma comunismului„ stârneşte încă aprigi dezbateri politice, în timp ce media vânează conspiraţii ale fostei Securități. Aberații cuprind antrenarea persoanelor născute după 1989 în dispută, obligându-le să se muleze pe o atitudine anume, dar şi faptul că solidaritatea sau coeziunea socială sunt trecute în plan secund în numele unei cruciade a posteriori. Acestea fără a lua în calcul segmentul nostalgic al populaţiei.
Al nostru steag este un performance care, în primul rând, se supune trendului. Artistul identifică steagul revoluționar cu o rană socio-culturală care trebuie suturată. Acţiunea implică, în mod esenţial, o transpunere textilă care să reflecte cât mai fidel nu doar istoria ca înşiruire cronologică de evenimente, ci însăşi structura fenomenului pe care îl numim istorie.
Instalaţia-performance Al nostru steag va fi deschisă publicului vineri, 21 decembrie 2012 de la ora 18.00 în sediul laborator.visual.kontakt. din strada Republicii nr 47. Realizatorul proiectului este anonim, concepția fiind asumată de departamentul de curatoriat Visual Kontakt.
Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.