Am fost la deschiderea One World Romania, festivalul de film documentar pus la cale de asociaţia cu acelaşi nume şi de Centrul Ceh Bucureşti.
Obiectivul declarat al organizatorilor e promovarea drepturilor omului. Dar pentru că subiectul este compromis de discursuri sforăitoare, ei au venit cu ideea unui festival de film documentar, care a ajuns deja la a şasea ediţie.
Aşa că nici deschiderea nu a fost marcată prin demonstraţii de virtuozitate în mânuirea limbii de lemn, ci printr-un scurt film în care am văzut mai mulţi ambasadori, artişti sau alte persoane publice care s-au aşezat într-un scaun cu rotile şi au încercat să vadă cum e să-l piloteze prin Bucureşti.
Ambasadorul Lituaniei |
Ambasadorul Poloniei |
Ambasadorul Cehiei |
Pentru cei care au copii, imaginile nu sunt o surpriză, că doar nici cu căruciorul nu poţi ajunge la destinaţie fără probele clasice de o sută de metri şanţuri, borduri şi maşini parcate pe trotuar şi pe trecere. Dar pentru ceilalţi sunt suficient de concludente. Se vede clar că rampele nu rezolvă problema pentru că în primul rând un om în scaunul cu rotile nu poate folosi trotuarul în Bucureşti.
Psihoterapeut bun Bucuresti – cum il gasesti
După cursa cu ambasadori în scaunul cu rotile am văzut filmul din deschiderea festivalului – Little World – despre Albert, un globetrotter de 20 de ani care pleacă din Barcelona într-un scaun cu rotile şi cu 20 de Euro în buzunar cu gândul să ajungă la East Cape în Noua Zeelandă.
De sunteţi curioşi să aflaţi dacă nu cumva vă este încălcat vreun drept fără să ştiţi sau pur şi simplu vreţi să vedeţi un film bun, festivalul ţine până pe 17 martie şi programul îl găsiţi aici.
Ştefan Lungueste în formare în psihoterapia şi psihanaliza copilului şi a adolescentului. |
DE ACELAŞI AUTOR
Toate articolele acestui autor
Subscrieţi la Cafe Gradiva
Primiţi în flux sau email evenimentele, ideile şi interpretările cu sens.