• Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
 
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Esti terapeut? Inscrie-te!
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Esti terapeut? Inscrie-te!
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut | Terapeut? Înscrie-te!
Prima pagină Cafe Gradiva

The Art of Quilling si un artist autist

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
0
0 Shares
Share
Share
Pin
Tweet

Bucuresti, 16 decembrie 2013: Miercuri, 18 decembrie, la ora 18.00, va avea loc expozitia cu scop caritabil The Art of Quilling, in cadrul careia vor expune tanarul artist autist Madalin Slobozeanu, pictorita Eglantina Becheru si pictorul Iulian Alexe. Fondurile stranse din vanzarea tablourilor vor fi donate pentru asigurarea tratamentului de specialitate de care beneficiaza Madalin. Evenimentul va avea loc la Clinica Oftalmestet si este realizat de Fundatia Dr. Schmitzer in parteneriat cu Elegantine.

Madalin are 16 ani si locuieste impreuna cu mama lui in Fetesti, judetul Ialomita. La varsta de 8 ani a fost diagnosticat cu autism infantil grav. Dupa punerea diagnosticului, mama a renuntat la slujba si l-a insotit, in fiecare zi, la cursuri. Tatal lui Madalin a decedat recent, dupa o lupta indelungata cu cancerul. Momentan, familia sa nu are surse stabile de venit, care sa asigure continuarea terapiei de care are nevoie Madalin.

Una dintre pasiunile lui Madalin este arta. De cativa ani picteaza si face tablouri folosind o tehnica numita quilling (adica foloseste benzi de hartie care sunt rulate in forme diferite si apoi lipite pentru a crea modele decorative), tehnica ce necesita indemanare si multa rabdare.

Citeştedespre

In autism diferentele dintre sexe se estompeaza: un studiu confirma teoria creierului extrem masculin

In autism diferentele dintre sexe se estompeaza: un studiu confirma teoria creierului extrem masculin

22 noiembrie 2020
Apocalipticismul ecologic al Gretei Thunberg si folosirea in scop ideologic a bolii psihice

Apocalipticismul ecologic al Gretei Thunberg si folosirea in scop ideologic a bolii psihice

22 noiembrie 2020
Autismul, diagnosticare timpurie si terapie

Autismul, diagnosticare timpurie si terapie

22 noiembrie 2020

“Ceea ce surprinde retina privitorului in cazul lucrarilor lui Madalin este acuratetea. Atentia deosebita la detalii, minutiozitatea si paleta coloristica folosita creeaza veritabile imagini ce trezesc multiple semne de intrebare”, spune Eglantina Becheru, artist plastic. “Nu intamplator observam flori, simbolul puritatii, castitatii, vietii, frumusetii si spiritualitatii, pentru ca boala lui Madalin s-a transformat in har si cheie de acces la o lume superioara noua. Micul artist frapeaza prin sinceritatea emotiilor si ideile nealterate de comercial. Pentru ca adevarata arta ramane in sine un domeniu autist”, adauga aceasta.

Eglantina Becheru este pictor profesionist si pana in prezent a avut numeroase expozitii de pictura personale, cat si de grup. Incepand cu luna februarie 2013, ea a devenit brand ambasador al revistei de business CARIERE, avand la activ o experinta similara in cadrul Intact Media Group.

“In fiecare zi, cunoastem oameni foarte talentati, care merita tot sprijinul nostru pentru a-si putea continua activitatea”, declara dr. Speranta Schmitzer, medic oftalmolog si coordonator al Fundatiei Dr. Schmitzer. “Madalin este unul dintre acei oameni – are un dar minunat, pe care vrea sa il impartaseasca cu cei din jur. Ne bucuram foarte mult ca am reuşit sa organizam acest eveniment pentru el şi ne dorim sa atragem atenţia altor oameni care l-ar putea ajuta mai mult decat am facut-o noi pana acum”.

Iulian Alexe a absolvit Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” (Bucuresti) – Facultatea de Arte Decorative, specialitatea pictura monumentala. A participat la numeroase expozitii de grup organizate de Uniunea Artistilor Plastici din Romania, iar lucrarile sale se afla in colectii particulare din peste 15 tari.

Evenimentul face parte din campania “Vederea nu are preţ” iniţiata de Fundaţia Dr. Schmitzer şi clinica Oftalmestet. Aceeasi fundatie a initiat prima clinica oftalmologica mobila din Romania, care consulta si trateaza gratuit persoane din medii defavorizate (mediul rural, aşezari greu accesibile, camine de batrani şi orfelinate).

Despre Fundaţia Dr. Schmitzer

Scopul Fundaţiei Dr. Schmitzer este depistarea, tratarea şi monitorizarea afecţiunilor oftalmologice in mediul rural, unde oamenii au dificultaţi in a accesa servicii medicale de calitate. Serviciile Fundaţiei vizeaza ajutorarea persoanelor defavorizate, cu acces limitat la servicii medicale specializate, prin consultaţii, prescriere şi realizare de ochelari, oferirea de medicamente şi tratamente chirurgicale. Toate aceste servicii sunt oferite in mod gratuit.

In sediul de la Bucureşti, Fundaţia dispune de o sala de intervenţii chirurgicale ultramoderna, dotata cu aparatura de ultima generaţie care permite efectuarea unui spectru foarte larg de intervenţii, de la cataracta şi glaucom, pana la operaţii plastice oftalmologice: ptoze palpebrale, tumori ale pleoapelor, conjunctivei şi orbitei etc.

Numele Fundaţiei este dat de Prof. Dr. Gheorghe Schmitzer, unul din fondatorii Școlii Romane de Radiologie. Munca sa este continuata, este adevarat ca in alta specialitate medicala, de Dr. Speranţa Schmitzer, Doctor in Știinţe Medicale, şef de Lucrari la Universitatea de Medicina şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti. Dr. Speranţa Schmitzer este primul medic din Romania caruia i s-a conferit din partea Ministerului Sanataţii, Competenţa pentru operaţii oftalmologice plastice şi reconstructive.

Despre Elegantine

Elegantine este radiografia business-couture a produselor si serviciilor premium din Romania. Publicatia analizeaza branduri de lux, aduce la lumina povestile din spatele afacerilor de succes si ofera stiri din lumea internationala a artei pentru a o aduce mai aproape de cei interesati.

Contact:
Andreea Nilca
PR Manager

SOCIAL RESPONSIBILITY AGENCY
0742.959.859
andreea.nilca@sragency.ro

Tags: autismautistEglantina BecheruGheorghe SchmitzerIulian AlexeMadalin Slobozeanurubrică: ShowroomThe Art of Quilling

  Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.

Citeşte şi

O pledoarie in favoarea umanului inerent: despre cunoastere si un pic de autism
Cafe Gradiva

O pledoarie in favoarea umanului inerent: despre cunoastere si un pic de autism

by Alexandra Frîncu
8 octombrie 2020
Sindromul Asperger – intre autism si identitate
Cafe Gradiva

Sindromul Asperger – intre autism si identitate

by Cafe Gradiva
8 octombrie 2020
Autismul poate fi detectat inainte de varsta de 1 an, arata un nou studiu
Cafe Gradiva

Autismul poate fi detectat inainte de varsta de 1 an, arata un nou studiu

by Cafe Gradiva
8 octombrie 2020
Load More
Next Post

Anorexia copiilor si cultul celebritatii

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Primeşte Cafe Gradiva pe email

Terapeuţi

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti, sector 3

22 noiembrie 2020
psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov

Psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov, Carpaţilor 13

22 noiembrie 2020
Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

Cafe Gradiva

Vasile Dem. Zamfirescu: In cautarea tatalui bun

8 octombrie 2020
Si terapeuţii au nevoie de terapie
Cafe Gradiva

Si terapeuţii au nevoie de terapie

8 octombrie 2020
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Ultima oră

îngrijitorii persoanei cu boala Alzheimer

Cine-i îngrijeşte (în vreme de pandemie) pe îngrijitorii persoanei cu boala Alzheimer?

25 februarie 2021
Salman Akhtar psihanalist

Sinuciderea ca distrugere a Selfului total, la Winnicott şi Akhtar

9 februarie 2021
tulburările funcţionale somatice

Tulburările funcționale somatice pot fi bine tratate prin psihoterapia psihodinamică pe termen scurt

3 februarie 2021
Psihanalistul Salman Akhtar sacrificiu

Psihanalistul Salman Akhtar despre „ultimul strigăt de luptă” şi motivaţia sacrificială a terorismului

2 februarie 2021
Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalitici | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.