• Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
 
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Esti terapeut? Inscrie-te!
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Esti terapeut? Inscrie-te!
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut | Terapeut? Înscrie-te!
Prima pagină Cafe Gradiva

Cinema-Edu: punct si de la capat

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
0
0 Shares
Share
Share
Pin
Tweet

Proiectul Cinema-Edu aduce limbajul artistic al cinematografiei în vocabularul fiecărui liceean. Arta vizuală este un instrument de bază pentru o educaţie complexă şi le oferă tinerilor curajul de a-şi forma propriile convingeri şi de a le susţine în public. Pe parcursul a 6 luni de proiecţii elevii învaţă să aprecieze filmele de artă şi mai ales, să înţeleagă formele sale de vizionare. An de an, Cinema-Edu s-a dezvoltat şi s-a extins în mai multe oraşe din România, devenind astfel un proiect binecunoscut de profesori şi liceeni. În ediţia a IV-a, Cinema-Edu a reuşit ca în 6 luni să adune peste 11.000 de participanţi dintr-un total de 80 de licee, din 13 oraşe.

Liceenii au participat gratuit la evenimente create în jurul filmelor de artă, europene şi independente din patrimoniul internaţional şi naţional. Au dezbătut subiecte sociale şi cinematografice împreună cu invitaţi speciali Cinema-Edu. De la regizori, critici de film, până la psihologi şi redactori ai unor cunoscute ziare sau reviste. Cinema-Edu i-a familiarizat pe tineri cu diverse spaţii culturale precum, Institutul Italian de Cultură ”Vito Grasso”, Institutul Cervantes, Cercul Naţional Militar, Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Biblioteca Naţională, dar şi cu cinematografe de artă, Noul Cinematograf al Regizorului Român, Cinema Elvira Popescu. În celelalte oraşe evenimentele au avut loc în licee, biblioteci şi în alte spaţii de cultură. Anul acesta, Cinema-Edu a organizat 90 de proiecţii de film destinate exclusiv liceenilor. Dintr-o listă generoasă de filme, printre cele mai bine primite pelicule se numără El bola/Bila şi comedia canadiană Starbuck. Amintim aici doar de câteva reacţii din partea participanţilor: Voiculesciu Livia-Ioana, elevă la Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga” spune că Starbuck ”este un film amuzant şi totuşi educativ, deorece te învaţă ce înseamnă să fii responsabil”. Oprea Andreea, de la Liceul Tehnologic” Dimitrie Gusti” a rămas impresionată de drama spaniolă: ” filmul El Bola pune accentul pe unul dintre cele mai barbare lucruri care se întâmplă zilnic în întreaga lume.[…] Am avut şansa, după vizionarea filmului să vorbim cu un psiholog despre înţelegerea dintre părinţi şi familie, dar şi despre diferenţa de comportament a copiilor…”

Cinema-Edu Scoala Altfel Asociatia Macondo

Cinema-Edu: un proiect polivalent, interdisciplinar

Prioritatea proiectului este de a oferi participanţilor alternative la educaţia formală prin proiecţii de filme şi discuţii interactive. Astfel, Cinema-Edu oferă structura teoretică pe teme de cinematografie în corelaţie cu diverse tematici sociale abordate de filmele selectate (conflicte interetnice, violenţa domestică, probleme de socializare, procesul maturităţii, creativitate ş.a.). Echipa Cinema-Edu crede în calitatea unui proiect cu diversitate şi astfel Simona Deaconescu şi echipa sa de coregrafie de la Tangaj Dance au fost invitaţi să se alăture proiectului şi să le arăte liceenilor ce înseamnă cu adevărat a te dărui dansului. De asemenea, anul acesta, participanţii Cinema-Edu au avut ocazia să se implice în cel mai interactiv concurs ”Do you speak cinema?”. Concurenţii au fost provocaţi să deseneze, să fotografieze şi să realizeze cronici despre filmele vizionate. S-au câştigat premii de la ECDL, EEC, AVON, precum bilete la film şi abonamente la DecâtoRevistă. În cadrul evenimentelor s-au oferit cărţi de la Editura Polirom şi multe ropote de aplauze câştigătorilor. Asta nu este tot: Cinema-Edu a organizat un festival de scurtmetraje împreună cu echipa de film LCA, de la Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazăr”.

Citeştedespre

“Filme pentru liceeni” – lansarea proiectului

“Filme pentru liceeni” – lansarea proiectului

8 octombrie 2020
De la propaganda politica la baby boom

De la propaganda politica la baby boom

8 octombrie 2020
Filme pentru liceeni – conferinta internationala si lansarea de proiect

Filme pentru liceeni – conferinta internationala si lansarea de proiect

8 octombrie 2020

2015 – o noua editie a Cinema-Edu, acelasi nume, dar cu alte surprize

Anul viitor, Cinema-Edu îşi propune să adune mai mulţi tineri cinefili atât din Bucureşti, cât şi din alte părţi ale ţării, slab dezvoltate. Nivelul de educaţie determină şansele de succes în viaţă şi de aceea este necesar ca proiectele de educaţie să se implementeze şi în zonele cu posibilităţi reduse. Pentru liceenii de pretutindeni, Cinema-Edu pregăteşte mai multe concursuri şi bineînţeles o nouă selecţie cinematografică de calitate. Cinema-Edu promovează educaţia într-o atmosferă destinsă, prin intermediul cinematografiei. O educaţie bună nu mai înseamnă doar educaţia din sala de clasă. Organizatorii Cinema-Edu recunosc că în derularea proiectului au apărut şi situaţii mai dificile pentru că unii profesori au fost reticienţi sau că elevii care au participat pentru prima dată în proiect nu sunt obişnuiţi cu producţii non-Hollywood. Totuşi, proiectul a strâns multe momente memorabile alături de liceeni şi profesori.

 Mihaela Pascu, profesor la Colegiul Tehnic ”Miron Nicolescu”, Bucureşti, despre Cinema-Edu: ”Oricare dintre noi ar trebui să fie interesat în a afla permanent lucruri noi şi mai ales să fie cu ai săi elevi în situaţii interesante. Astfel poate observa cum reacţionează aceştia, ce păreri au, ce comportament au…iar Cinema-Edu este locul potrivit unde ne putem descoperi unii pe alţii.”

Parteneri: Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Muzeul National al Taranului Roman, Manifestare realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Institutul Cervantes, Cercul Militar National, Institutul Italian de Cultura „ Vito Grasso”, Biblioteca Nationala a Romaniei, Institutul Francez al Romaniei, Casa Studentilor Timisoara, Love Plus, ECDL, European Examinations Centre (EEC), Mercenar Network, Tangaj Dance.

Parteneri media: Kiss Fm, Ring, ROL.ro, Academia Catavencu, Decat o Revista, Ziarul Metropolis, Film Reporter, BRAVO, BRAVO GIRL, Urban.ro, Cafe Gradiva, Psihoo.ro, CinemaRx, Koolhunt.ro, All About Romanian Cinema, Societatesicultura.ro, didactic.ro, SuntParinte.ro, AmDoar18Ani.ro, MemoPlus.

Tags: rubrică: Showroom

  Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.

Citeşte şi

Bienala Timisoara Art Encounters / Aparenta si esenta
Cafe Gradiva

Bienala Timisoara Art Encounters / Aparenta si esenta

by Cafe Gradiva
8 octombrie 2020
Cinema-Edu, editia a 5-a: 9 filme de arta pentru 7 000 de liceeni romani
Cafe Gradiva

Cinema-Edu, editia a 5-a: 9 filme de arta pentru 7 000 de liceeni romani

by Cafe Gradiva
8 octombrie 2020
Bogdan Ghiu, Linia de productie. Lucrand cu arta, Tact, 2014
Cafe Gradiva

Bogdan Ghiu, Linia de productie. Lucrand cu arta, Tact, 2014

by Cafe Gradiva
8 octombrie 2020
Load More
Next Post

Otto Kernberg despre DSM-5

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Primeşte Cafe Gradiva pe email

Terapeuţi

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa, Traian 70

22 noiembrie 2020
psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov

Psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov, Carpaţilor 13

22 noiembrie 2020
Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

Erich Fromm despre obiectul narcisismului de grup
Cafe Gradiva

Erich Fromm despre obiectul narcisismului de grup

22 noiembrie 2020
copil parinte psihoterapeut dolto
Psi

Dar adulţii chiar îi înţeleg pe copii? Ce crede Françoise Dolto

29 noiembrie 2020
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Ultima oră

scrierea creativă expresivă traumei

Scrierea creativă ca act de reparație şi resemnificare a traumei

4 martie 2021
Mihai Rusen No Man's Land

Mihai Rusen: No Man’s Land

28 februarie 2021
tehnologii asistive boala Alzheimer carantină

„Rudele pacienţilor cu Alzheimer ne sunau aproape non-stop”: panică şi pregătiri în carantină

27 februarie 2021
Sindromul de fragilitate la vârstnici

Sindromul de fragilitate la vârstnici. Vă puteţi imagina o lume fără demenţă?

27 februarie 2021
Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalitici | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Utilizăm module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.