Asociatia Desenam Viitorul Tau propune Povestea Mea
Povestea Mea este un demers de empowerment comunitar întreprins de Asociatia Desenam Viitorul Tau. Ne propunem astfel să punem în prim-plan poveşti de viaţă ale unor oameni ce au plecat la rândul lor dintr-un centru de plasament, cu scopul de a crea în mentalul colectiv un loc pentru copilul instituţionalizat, a-l face mai vizibil şi a diminua stigma ataşată condiţiei sociale.
Credem că e cazul să luăm atitudine. Vom invita oameni să se “dezbrace” de prejudecăţi şi să vorbească deschis, direct despre ce înseamnă să nu creşti în sânul instituţiei familiei nucleare, pentru că dacă nu vorbim despre un lucru, atunci acel lucru devine invizibil, iar dacă devine invizibil, pentru cei mai mulţi dintre noi încetează să mai existe. Ne întâlnim pentru a ne sărbători realizările ca grup, a ne încuraja, motiva şi inspira reciproc.
Daca ai putea să te întorci în timp, când ai avut tu perioada cea mai neagră – ce ti-ai spune? Aceasta este provocarea pe care Asociatia Desenam Viitorul Tau o lansează şi care va continua timp de o lună. Ne adresăm celor ce au fost, la un moment dat, parte din sistemul de protecţie socială, crescând într-un centru de plasament.
Cum poti aplica Povestea Mea
Dacă doreşti să fii parte a acestui eveniment te încurajăm să aplici, completând formularul online disponibil pe site-ul Asociatia Desenam Viitorul Tau: http://desenamviitorul.ro/conferinta-povestea-mea/
Conferinţa Povestea Mea realizată de Asociatia Desenam Viitorul Tau se va desfăşura la 20 noiembrie 2014 la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti (situat pe Calea Plevnei nr. 61).
Subscrieţi la Cafe Gradiva
Primiţi în flux sau email evenimentele, ideile şi interpretările cu sens.
Urmăriţi-ne pe WhatsApp
Abonaţi-vă la Newsletter
Formatul este interactiv şi liber; poate varia de la o sesiune la alta în funcţie de tipul de prezentare pe care şi-o imaginează speakerul – istorisire personală, anecdote, alegorii, diverse ateliere sau alte activităţi cu rol în închegarea unei comunităţii incluzive şi coezive, din care copii şi tinerii să simtă că fac parte. Fiecare expunere va fi unică încercând să ofere o experienţă şi o perspectivă diferită.
Ne dorim ca la acest eveniment să ia parte cât mai mulţi tineri din sistemul de protecţia copilului cu vârsta peste 14 ani.
Proiectul este realizat de Asociatia Desenam Viitorul Tau cu sprijinul Băncii Comerciale Române – BCR.