• Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
 
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Esti terapeut? Inscrie-te!
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Esti terapeut? Inscrie-te!
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut | Terapeut? Înscrie-te!
Prima pagină Cafe Gradiva

Dependenta intr-o animatie cu pasarea Kiwi

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
3
0 Shares
Share
Share
Pin
Tweet

Dependenta, în toate formele ei, reprezintă un subiect inepuizabil. Pe cât de veche este adicţia ca realitate clinică, pe atât de noi şi creative sunt formele şi reprezentările acestei entităţi. Este cunoscut faptul că fenomenul dependenţei reprezintă o sursă bogată de inspiraţie pentru artişti. Acesta este şi cazul lui Andreas Hykade care a creat o scurtă animaţie despre felul în care cineva experimentează adicţia. Filmuleţul a fost încărcat pe YouTube în luna octombrie a acestui an şi a înregistrat, până acum, peste 400 000 de vizualizări. Povestea filmică este cea a unei creaturi înaripate, pasărea Kiwi, care întâlneşte oportunitatea de a dobândi aripi. Constituţional, pasărea Kiwi nu are aripi. Ea se găseşte doar în Noua Zeelandă şi este cunoscută drept un animal singuratic ce trăieşte în păduri cu pământ nămolos. Indigenii acelor ţinuturi o vânează datorită penelor ei negre şi foarte căutate.

Aceasta este pasărea Kiwi. Regizorul o alege pentru a-l întruchipa pe omul dependent. Fie că vorbim despre dependenta de droguri, dependenta de alcool, cea de jocuri, de muncă sau dependenta de a face bani, persoana care trăieşte o astfel de experienţă este asemenea păsării Kiwi care îşi doreşte, visează şi speră că, într-o zi, va ajunge să zboare. Drogul, simbolizat în film de o nucă, iniţial vine în întâmpinarea acestei dorinţe şi oferă iluzia zborului. Pentru pasărea Kiwi, la fel şi pentru dependent, căderea este din ce în ce mai abruptă, din ce în ce mai dureroasă. Momentele de sevraj sunt din ce în ce mai dificile, sunt de un gri întunecat. Nu vă voi dezvălui finalul animaţiei, vă invit să-l descoperiţi urmărind filmul de mai jos.

Nichita Stănescu scrie despre pasărea Kiwi, despre dependenta, aş adăuga, astfel:

Citeştedespre

Privatizarea linistea psihanaliza

Privatizarea normalităţii: linişte pentru bogaţi, zgomote pentru săraci?

4 ianuarie 2021
mutilarea genitală feminină

Mutilarea genitală feminină: La fiecare 11 secunde o fată este tăiată! Lăsați cuțitul!

21 decembrie 2020
Părinţi cu tulburare de personalitate narcisică

Copiii adulţi cu părinţi cu tulburare de personalitate narcisică

29 noiembrie 2020

Nimeni nu a văzut-o zburând. N-a apărut la geamul nimănui. Vântul nu i-a umflat penele. Soarele nu i-a aurit aripile. Kiwi e o pasăre dintr-un continent îndepărtat, cu oase de pasăre, cu aripi de pasăre, cu ochi de pasăre. Un singur lucru nu ştie Kiwi să facă: să zboare. Aripile îi sunt lipite de trup, Kiwi se târăşte pe pământ, la rădăcinile vechilor arbori, Kiwi îşi umple guşa cu gaze. Să o iubim? De ce? Să o urmăm? Niciodată. Să încercăm să zburăm, chiar fără aripi să încercăm să zburăm. Să încercăm şi într-o zi nu se poate să nu ne desprindem de lut.

Nichita era prea optimist.

Tags: autor: Alexa BîtfoiCafe Gradivadependentdependentadependenta de alcooldependenta de droguridependenta de jocuridrogfilm dependentaNichita Stanescupasarea Kiwirubrică: Videopsychesevrajvideo aVino şi vezi

  Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.

Citeşte şi

Copiii adulți ai părinților cu Sindrom Asperger
Cafe Gradiva

Copiii adulți ai părinților cu Sindrom Asperger

by Gabriela Tudor Popescu
29 noiembrie 2020
De ce IQ-ul nostru e mai mare decât al bunicilor noştri?
Psi

De ce IQ-ul nostru e mai mare decât al bunicilor noştri?

by Alexandra Frîncu
15 decembrie 2020
O plimbare prin demenţă: promovarea conştientizării demenţei printr-o experienţă de realitate virtuală
Psi

O plimbare prin demenţă: promovarea conştientizării demenţei printr-o experienţă de realitate virtuală

by Teodora Dobrescu
29 noiembrie 2020
Load More
Next Post

Fantezie in do minor la Festivalul de Psihanaliza si Film 2014

Comments 3

  1. degeaba@degeaba.degeaba says:
    6 ani ago

    Depedentele sunt percepute prost social. Nu substanta de omoara ci folosinta ei intr.un scop "denaturat". Multi dintre cei depedenti de substanta lor nu sunt constienti de ce folosesc acea substanta, adica in mod explicit de ce unii sunt depedenti de tigari, alcool sau heroina trecand prin toata lista de substante care ofera creierului o intrerupere in patternul specific fiecarei persoane. Am fost si sunt depedendent de substante de la asa zisele "narcotice" sau "droguri" pana la tutun si alcool, dar mereu am fost constient de ce folosesc acele substante specifice, pentru ce motiv am nevoie sa imi induc acea stare caracteristica substantei in sine, iar in modul asta am reusit ca atunci cand nu mai aveam nevoie de "invataturile" substantei sa renunt la ea, ramand "inclestat in mirajul" celorlalte de care am inca nevoie. Sunt poate un caz particular, nu instig prin prostul asta la experimentarea cu substantele care nu isi gasesc locul in viata consumatorului, insa ca o parantez pot spune solemn impacat cu orice urmare "Nu drogurile sunt proaste, ci oamenii care nu stiu sa le foloseasca". P.M.M.C / P.F.F.P / F.T.W!!!!!

    Răspunde
  2. Daniela says:
    6 ani ago

    Kiwi stie finalul, dupa ce a invatat drumul. Asa ca e de iubit. Nichita avea de ce sa fie optimist.

    Răspunde
  3. mcorciova says:
    6 ani ago

    Este parte a procesului acea incredere in detinere a controlului si de unicitate, prin comparatie subiectiva, a putintei. Proces ce presupune uz, abuz, dependenta. Tot o parte a procesului este si inabilitatea de a evalua unde te afli (uz/abuz…?) precum si compararea cu persoane aflate in stadii avansate pentru a intari senzatia de detinere a controlului si a alimenta omnipotenta individuala. Alterarea treptata a perceptiilor si o focalizare pe un circuit al recompensei aproape unic conduc intr-o realitate saracita emotional si alterata de perceptii subiective distorsionate.

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Primeşte Cafe Gradiva pe email

Terapeuţi

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa, Traian 70

22 noiembrie 2020
psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov

Psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov, Carpaţilor 13

22 noiembrie 2020
Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

“Tratat de psihanaliză contemporană” de Helmuth Thomä şi Horst Kächele (ed. a II-a)
Cafe Gradiva

“Tratat de psihanaliză contemporană” de Helmuth Thomä şi Horst Kächele (ed. a II-a)

8 octombrie 2020
Cum îl anihilezi pe şantajistul sentimental
Cafe Gradiva

Cum îl anihilezi pe şantajistul sentimental

8 octombrie 2020
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Ultima oră

antivaccinare vaccin covid-19 variola

Cei care susţin antivaccinarea în pandemia COVID-19 folosesc aceleași argumente de acum 135 de ani

17 ianuarie 2021
Psihoterapeuţii se pot vaccina în etapa I împotriva COVID-19

Psihoterapeuţii se pot vaccina în etapa I împotriva COVID-19, confirmă Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV)

15 ianuarie 2021
Abraham Maslow autoactualizare numinos religia

Abraham Maslow: De ce nu reuşesc să inspire sistemele liberale

11 ianuarie 2021
psihoterapeutii si psihologii se pot vaccina in etapa I

Psihoterapeuţii şi psihologii se pot vaccina în etapa I a Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19

11 ianuarie 2021
Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalitici | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.