• Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
 
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Esti terapeut? Inscrie-te!
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Esti terapeut? Inscrie-te!
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut | Terapeut? Înscrie-te!
Prima pagină Cafe Gradiva

Caravana Cinema-edu: Peste 2 000 de liceeni au vizionat filme de arta

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
0
0 Shares
Share
Share
Pin
Tweet

Caravana Cinema-edu: Peste 2 000 de liceeni au vizionat filme de arta

In perioada 21 octombrie – 27 noiembrie peste 2 000 de elevi de la 18 licee din Ploiesti, Craiova, Medias, Targu Mures, Iernut si Roman au luat parte la o serie de proiectii si dezbateri in jurul celor trei filme din caravana Cinema-edu. Cel mai mare proiect de educatie cinematografica dedicat liceenilor incheie astfel cel de-al patrulea an de activitate, indeplinindu-si inca odata misiunea de a aduce filmul de arta mai aproape de liceeni.

Impresia de la Caravana Cinema-edu

Din impresiile pe care le-au impartasit liceenii la finalul proiectiilor s-a putut observa inclinatia spre filmele comerciale, in cea mai mare parte blockbustere. Genurile preferate de ei sunt: fantasy, horror, filmele cu adolescenti si comediile romantice. Totusi, la intrebarea “Despre ce film ai vrea sa discuti la ora de dirigentie?”, raspunsurile au fost mult mai diverse si intr-o oarecare masura neasteptate, denotand o sensibilitate sporita si o dorinta de informare. Cei mai mulți elevi au ales titluri ce fac parte din zona filmului de arta: filme europene sau filme cult americane, o parte din exemplele citate de ei fiind: La vita e bella (r. Roberto Benigni), Forrest Gump (r. Robert Zemeckis), The Wall (r. Alan Parker), Mr. Nobody (r. Jaco van Dormael), La grande bellezza (r. Paolo Sorrentino) sau Inception (r. Christopher Nolan).

Caravana Cinema-edu io e te

Aceste raspunsuri confirmă interesul elevilor si nevoia pentru astfel de proiecte extracuriculare. Intr-o tara in care educatia cinematografica nu a ajuns nici macar in tabela de materii optionale, Cinema-edu isi propune sa formeze un nucleu de interes fata de filmul de continut. Pornind de la cele trei filme din program: Waste Land (r. Lucy Walker), Beasts of the Southern Wild (r. Benh Zitlin) si Io e te (r. Bernardo Bertolucci), elevii au fost incurajati sa dezbata si sa-si exprime opinia. Subiectele de discuție preferate de ei, inspirate de filmele văzute, au fost: responsabilitatea fata de mediu, familia, problemele de comunicare sau puterea transformatoare a artei.

Citeştedespre

“Filme pentru liceeni” – lansarea proiectului

“Filme pentru liceeni” – lansarea proiectului

8 octombrie 2020
De la propaganda politica la baby boom

De la propaganda politica la baby boom

8 octombrie 2020
Filme pentru liceeni – conferinta internationala si lansarea de proiect

Filme pentru liceeni – conferinta internationala si lansarea de proiect

8 octombrie 2020

“De-a lungul celor sase saptamani de proiect am cunoscut elevi dornici sa vada cat mai multe filme ca suport didactic si am avut placerea sa intalnesc si profesori care fac deja lucrul acesta in liceele in care predau, alegand sa prezinte elevilor adaptari cinematografice ale unor opere literare din programa scolara sau documentare stiintifice menite sa sustina vizual explicatiile din manual. ” (Rodica Dominteanu, scenarist si speaker Cinema-edu)

“La finalul celul de-al patrulea an de proiect, putem spune ca Cinema-edu a fost un efort de echipa, in care elevii, profesorii si colaboratorii Asociatiei Culturale Macondo si-au adus un aport important, modeland, de la an la an, acest program impreuna cu noi. Filmele alese au starnit curiozitatea liceenilor si i-au tinut lipiti de scaune, lucru care ne motiveaza sa revenim cat mai repede cu noi proiectii si dezbateri.” (Diana Cercel, Project Manager Cinema-edu).

Caravana Cinema-edu Asociatia Culturala Macondo

Caravana Cinema-edu în anul 2015

Pentru anul 2015, Cinema-edu pregateste noi surprize, o selectie de filme proaspete si noi localitati si locuri de proiectie.

Mai multe informații despre filme si despre edițiile anterioare ale proiectului Cinema-edu sunt disponibile pe site-ul www.cinema-edu.ro

De asemenea, institutiile de invatamant interesate sa ia parte la proiectul Cinema-edu în 2015, sunt rugate sa ne contacteze la adresa asociatia.macondo@gmail.com.

Caravana Cinema-edu: Sponsor oficial, parteneri, parteneri media

Sponsor oficial: Romgaz

Parteneri: Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Prahova,  Inspectoratul Școlar al județului Sibiu, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Primăria Municipiului Craiova, Primăria Municipiului Mediaş, Primăria Municipiului Târgu-Mureş, Primăria Municipiului Roman, Asociația K’ARTE, Club Cinema Twins Ploiești, Biblioteca Județenă Alexandru și Aristia Aman, Cinema Mediensis, Cinema Arta  Târgu-Mureş, Biblioteca Orăşenească Iernut.

Parteneri media: Kiss Fm, Gazeta de Sud,  Radio Sud, Știri Actuale, Telegrama de Prahova, Mediaș News, Zi de Zi Mureș, Ziarul Metropolis, Film Reporter, Urban.ro, Cafe Gradiva, Psihoo.ro, CinemaRx, Cinefan, Societatesicultura.ro, SuntParinte.ro, AmDoar18Ani.ro, AaRC.

Tags: rubrică: Showroom

  Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.

Citeşte şi

Bienala Timisoara Art Encounters / Aparenta si esenta
Cafe Gradiva

Bienala Timisoara Art Encounters / Aparenta si esenta

by Cafe Gradiva
8 octombrie 2020
Cinema-Edu, editia a 5-a: 9 filme de arta pentru 7 000 de liceeni romani
Cafe Gradiva

Cinema-Edu, editia a 5-a: 9 filme de arta pentru 7 000 de liceeni romani

by Cafe Gradiva
8 octombrie 2020
Bogdan Ghiu, Linia de productie. Lucrand cu arta, Tact, 2014
Cafe Gradiva

Bogdan Ghiu, Linia de productie. Lucrand cu arta, Tact, 2014

by Cafe Gradiva
8 octombrie 2020
Load More
Next Post

Adam si Eva – mitul sufletului-pereche

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Primeşte Cafe Gradiva pe email

Terapeuţi

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa, Traian 70

22 noiembrie 2020
Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti, sector 3

10 ianuarie 2021
Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

“Psihologia şi sufletul”, o carte de la începuturile psihanalizei
Cafe Gradiva

“Psihologia şi sufletul”, o carte de la începuturile psihanalizei

22 noiembrie 2020
Gustave Le Bon despre religiozitatea multimilor
Cafe Gradiva

Gustave Le Bon despre religiozitatea multimilor

22 noiembrie 2020
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Ultima oră

scrierea creativă expresivă traumei

Scrierea creativă ca act de reparație şi resemnificare a traumei

4 martie 2021
Mihai Rusen No Man's Land

Mihai Rusen: No Man’s Land

28 februarie 2021
tehnologii asistive boala Alzheimer carantină

„Rudele pacienţilor cu Alzheimer ne sunau aproape non-stop”: panică şi pregătiri în carantină

27 februarie 2021
Sindromul de fragilitate la vârstnici

Sindromul de fragilitate la vârstnici. Vă puteţi imagina o lume fără demenţă?

27 februarie 2021
Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalitici | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Utilizăm module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.