• Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
 
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Esti terapeut? Inscrie-te!
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Esti terapeut? Inscrie-te!
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut | Terapeut? Înscrie-te!
Home Cafe Gradiva

Congresul International al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie, Bucuresti, 24-27 iunie 2015

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
0
Congresul International al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie, Bucuresti, 24-27 iunie 2015
0 Shares
Share
Share
Pin
Tweet
congresul international al asociatiei mondiale de psihiatrie 2015

Congresul International al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie, Bucuresti, 24-27 iunie 2015

Romania, implicata intr-un dialog continental si global privind sanatatea mintala: Integrarea medicinei de familie, a psihiatriei si a sanatatii publice spre imbunatatirea sanatatii globale de-a lungul vietii

In perioada 24-27 iunie 2015, la Palatul Parlamentului din Bucuresti va avea loc Congresul International al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie (WPA 2015 Bucharest International Congress) cu tema “Ingrijirea primara a sanatatii mintale: inovatie si transdisciplinaritate”, organizat de Asociatia Mondiala de Psihiatrie, Asociatia Romana de Psihiatrie si Psihoterapie, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Societatea Nationala de Medicina Familiei si Asociatia Romana de Sanatate Publica si Management Sanitar.

Romania va fi implicata intr-un dialog continental si global privind sanatatea mintala, integrarea medicinei de familie, a psihiatriei si sanatatii publice spre imbunatatirea sanatatii globale de-a lungul vietii, in acest sens si tematica abordata la congres:

  • Protejarea sanatatii populatiei si a indivizilor prin promovarea modalitatilor de preventie, 
  • Evaluarea si imbunatatirea sistemelor de sanatate, a echipelor medicale si a politicii de sanatate, 
  • Provocarile de astazi in asistenta primara, sanatatea mintala si in integrarea sanatatii publice, 
  • Studiu al comorbiditatii: Formare, Servicii si Politica Sanatatii, 
  • Formarea profesionistilor din domeniul sanatatii in secolul 21 si crearea echipelor medicale integrate, 
  • Rolul tehnologiei comunicarii si a informatiei in performanta sistemelor de sanatate, 
  • Etica medicala si mentoratul in profesiile din domeniul sanatatii.

Congresul International al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie de la Bucuresti / WPA 2015 Bucharest International Congress propune o paradigma noua, sistemica, sistematica si integrativa pentru sanatatea populatiei, a sistemelor sanitare si a politicii sanatatii: o colaborare in echipa intre medicina de familie, psihiatrie si sanatate publica care aduce dupa sine un management mai bun al bolilor psihiatrice – gradul de prevalenta cel mai ridicat in grupul bolilor netransmisibile.

Citeştedespre

Ce ne invata Fanon si azi despre sanatatea mintala din societatile postcoloniale

Ce ne invata Fanon si azi despre sanatatea mintala din societatile postcoloniale

22 noiembrie 2020
McMindfulness: In magazia cu himere sau cum ne imbolnaveste mindfulnessul

McMindfulness: In magazia cu himere sau cum ne imbolnaveste mindfulnessul

22 noiembrie 2020
Tulburarea mintala, stigmatizarea si inadecvarea culturala

Tulburarea mintala, stigmatizarea si inadecvarea culturala

8 octombrie 2020

Lansarea acestui model se va realiza la Congresul International al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie de la Bucuresti in colaborare cu Organizatia Mondiala a Medicilor de Familie si cu Organizatia pentru Dezvoltare si Cooperare Economica de la Paris si se vor prezenta aspecte privind relatia sanatate-economie, analizand care sunt consecintele economice si financiare a tarilor in ceea ce priveste investitiile adecvate in sanatatea cetatenilor si a sistemelor sanitare, care sunt provocarile si care sunt solutiile. Pe langa o alocare corespunzatoare de fonduri si resurse, in primul rand trebuie dezvoltata o politica de preventie si depistare prococe. Trebuie sa dezvoltam nu numai echipe si servicii medicale integrate, ci si programe de preventie. Date epidemiologice spun ca 50% din bolile psihiatrice se afla deja in individ la varsta de 14 ani, insa evolutia unor astfel de manifestari clinice nu e observata si depistata deoarece procentul copiilor care ajung la psihiatru pana la aceasta varsta este infim.

Congresul International al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie este un eveniment unic, aducand impreuna, pentru prima data in Romania, somitati mondiale remarcabile: Presedintele Asociatiei Mondiale a Medicilor de Familie – Prof. Michael Kidd, Presedintele Asociatiei Americane de Psihiatrie – Prof. Paul Summergrad, Presedintele Asociatiei Mondiale de Psihiatrie – Prof. Dinesh Bhugra, Presedintele Asociatiei Mondiale Medicale – Prof. Margaret Mungherera, Presedintele Asociatiei Europene de Psihiatrie – Prof. Wolfang Gable, Presedintele Colegiului Psihiatrilor din Hong Kong – Prof. Linda Liam etc.

Cu o participare estimata la peste 1.500 de profesionisti din 60 de tari din domeniile psihiatriei, medicinei de familie si sanatatii publice, la Congresul International al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie vor avea loc 6 conferinte plenare, 44 de simpozioane si 15 workshopuri in cadrul unui program stiintific complex si extins (atasat), care pune accent pe modele de colaborare transdisciplinare. Subliniem ca transdiciplinaritatea este esentiala pentru dezvoltarea sistemelor sanitare, pentru abordarea sanatatii in general si, in particular, pentru abordarea sanatatii bolilor care se prezinta in mod co-morbid, adica coexista.

Pentru mai multe informatii despre Congresul International al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie de la Bucuresti, va rugam sa accesati site-ul evenimentului http://wpa2015bucharest.org.

Acreditare presa pentru Congresul International al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie de la Bucuresti: Pentru a facilita accesul la eveniment, va invitam sa completati Formularul de acreditare presa atasat. Dupa primirea Formularului de acreditare completat pe adresa de e-mail media@wpa2015bucharest.org veti fi contactati pentru confirmarea acreditarii Dumneavoastra.

Contact pentru Congresul International al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie:
Andreea Grigoroscuta, PR&Media Coordinator, media@wpa2015bucharest.org, 0722 329 188

Cauti un psihoterapeut Bucuresti? Iata recomandarile noastre

Tags: bolile psihiatricemanifestare 2015: Congresul Internaţional al Asociaţiei Mondiale de Psihiatrieorg: Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapiesănătate mintală

  Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.

Citeşte şi

Gandirea pozitiva dauneaza grav sanatatii mintale
Cafe Gradiva

Gandirea pozitiva dauneaza grav sanatatii mintale

by Cafe Gradiva
8 octombrie 2020
Copiii cu tulburari psihice merg de obicei la pediatri
Cafe Gradiva

Copiii cu tulburari psihice merg de obicei la pediatri

by Cafe Gradiva
8 octombrie 2020
Sa ne ajute Dumnezeu! Sanatatea mintala si religia
Cafe Gradiva

Sa ne ajute Dumnezeu! Sanatatea mintala si religia

by Cafe Gradiva
8 octombrie 2020
Load More
Next Post
1993 si 2014: O scurta istorie a doliului si a schimbarilor lui

1993 si 2014: O scurta istorie a doliului si a schimbarilor lui

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Primeşte Cafe Gradiva pe email

Terapeuţi

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti, sector 3

22 noiembrie 2020
Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti, sector 3

10 ianuarie 2021
psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov

Psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov, Carpaţilor 13

22 noiembrie 2020
Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa, Traian 70

22 noiembrie 2020
Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

Ce păcat că politicienii nu citesc etologie!
Cafe Gradiva

Ce păcat că politicienii nu citesc etologie!

8 octombrie 2020
C. G. Jung şi “Cartea roşie” – Dosarul toamnei 2011
Cafe Gradiva

C. G. Jung şi “Cartea roşie” – Dosarul toamnei 2011

8 octombrie 2020
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Ultima oră

Scriitorul Andrew Solomon

Scriitorul Andrew Solomon despre povestea de viaţă, nevoia de sens și politica identității

21 aprilie 2021
Psihiatrul Peter Breggin diagnostic

Psihiatrul Peter Breggin despre neajunsurile diagnosticării psihiatrice

12 aprilie 2021
depresie şi poluare urbană

Depresie şi poluare urbană: ce spune un studiu din 2019

5 aprilie 2021
anatta în budism

Anatta în budism, non-sinele și neuroplasticitatea ca expresie a identității

24 martie 2021
Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalitici | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Utilizăm module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.