Citiţi "la cald" corespondenţele de la Conferinţa Naţională Alzheimer 2021 >>

  • Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
 
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Esti terapeut? Inscrie-te!
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Esti terapeut? Inscrie-te!
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut | Terapeut? Înscrie-te!
Prima pagină Cafe Gradiva

Anti-Bullying? Tot mai multi copii recurg la otoplastie spre a evita bullying-ul

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
2
Anti-Bullying? Tot mai multi copii recurg la otoplastie spre a evita bullying-ul
0 Shares
Share
Share
Pin
Tweet
anti-bullying copii sanatate mintala

Anti-Bullying? Tot mai multi copii recurg la otoplastie spre a evita bullying-ul

Anti-bullying? Un baietel de 6 ani din Salt Lake City, statul Utah, a recurs de curand la chirurgia reconstructiva pentru a avea urechile ceva mai putin iesite in afara.

Problema sa tinea indeosebi de faptul ca era supus unui comportament de bullying, colegii sai de scoala referindu-se la urechile sale ca la “urechi de elf”. Prin urmare baietelul si parintii sai au ales calea unei operatii estetice, gandindu-se ca bullying-ul ar putea avea urmari psihice nedorite asupra baietelului.

Citeste si Bullying sau despre hartuirea copiilor

Citeştedespre

Desenele copiilor şi terapeutul

Case plutitoare, dormitoare grăitoare. Ce află terapeutul din desenele copiilor

26 ianuarie 2021
Educaţie, învăţare, copilărie

Educaţie, învăţare şi o irepetabilă copilărie

2 decembrie 2020
Părinţi cu tulburare de personalitate narcisică

Copiii adulţi cu părinţi cu tulburare de personalitate narcisică

29 noiembrie 2020

Chestiunea modificarii formei sau pozitiei urechilor ii preocupa azi pe tot mai multi parinti americani, iar operatia de corectare estetica a urechilor, numita otoplastie, e din ce in ce mai populara, spune dr. David Staffenberg, seful sectiei de chirurgie plastica pentru copii al NYU Langone Medical Center in New York City, citat de publicatia Inside Edition.

Popularitatea otoplastiei la copii are nu o singura cauza. Una ar fi gradul tot mai inalt de informare despre otoplastie, gratie Internetului, asa incat oamenii isi dau seama azi ca aceasta operatie nu e atat de rara si de neobisnuita pe cat ar fi putut crede si ca exista realmente o solutie pentru problemele lor.

Problema care poate aparea este insa una psihologica. Parintii se pot simti vinovati pentru ca aleg otoplastia pentru copilul lor si isi pot face reprosuri ca se gandesc la asa ceva, atribuindu-si gandul propriei vanitati.

Chirurghii plastici sunt insa de alta parere: nu ar trebui confundata chirurgia cosmetica, respectiv operatiile de exagerare a unei trasaturi “normale”, cu chirurgia reconstructiva, prin care o trasatura este modificata spre a parea “normala”.

Cauti un psihoterapeut in Bucuresti? Iata recomandarile noastre

Nu se stie cate operatii de otoplastie se realizeaza anual pentru copii (American Society of Plastic Surgeons le inventariaza, dar nu pentru copii), se pare insa ca numarul acestora este in crestere. Parintii pot opta sa isi opereze copilul la varste chiar mai mici decat cea a baietelului din Utah. De fapt, in timpul primelor saptamani de viata ale copilului cartilagiile urechilor sunt mai maleabile, ceea ce inseamna ca doctorii pot remodela urechile chiar si fara chirurgie. Aceasta “fereastra de oportunitate” dureaza insa putin, numai cateva saptamani. Odata ratata, parintii vor trebui sa astepte macar pana ce copilul implineste 5 ani.

Adultii se supun si ei destul de des otoplastiei, motivand ca au “indurat o viata de sicane si bullying“, spune doctorul Staffenberg. Otoplastia este, ne incredinteaza medicul, nu de putine ori cea mai buna optiune.

Citeste si Cyberbullying. Bullying si suicid

anti-bullying copii elf otoplastie

Ce anume se opereaza insa prin otoplastie?

Una dintre cele mai raspandite prejudecati este ca urechile sunt prea mari. De fapt, prea de putine ori este cazul. In schimb, problema este ca structura urechii este intoarsa spre exterior.

Mai exista si alte probleme pentru care otoplastia constituie o rezolvare. In cazul baietelului din Utah, de pilda, problema era cea de a corecta un mic pliu al cartilagiului, numit antihelix, care facea ca urechile sa iasa mai mult in afara decat norma. In alte cazuri urechile sunt indreptate prea mult spre inainte si este necesara inlaturarea de tesut din spatele urechilor pentru a face mai mult spatiu.

Ar trebui poate spus ca, in pofida riscului de a fi bullied – asadar ca masura anti-bullying, forma sau pozitia mai neobisnuite ale urechilor unui copil nu e intotdeauna ceva rau. Astfel, un studiu din 2015 arata ca acei copii cu urechile ascutite si iesite in afara, precum ale elfilor, sunt, potrivit perceptiei majoritatii, mai draguti.

Intrebarea de principiu, psihologica, ar fi urmatoarea: Este otoplastia o masura eficienta anti-bullying sau in profilaxia bullying-ului? Si, daca da, este o masura anti-bullying fara consecinte negative din punct de vedere psihologic, pentru sanatatea mintala a copilului?

Afla mai multe din Bullying. Povesti din curtea scolii

Sursa: livescience
Foto: dudeiwantthat.com, etsy.com

Tags: anti-bullyingbullyingotoplastierubrică: În mintea copiilor

  Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.

Citeşte şi

Copil verbalizare cuvant Francoise Dolto
Psi

Personalitatea copilului moare din cauza lipsei de relaţie

by Alexandra Frîncu
29 noiembrie 2020
copilul corporalitate dorinta parintilor dolto
Psi

Copilul, corporalitate şi limbaj al dorinței părinților

by Cafe Gradiva
29 noiembrie 2020
copil parinte psihoterapeut dolto
Psi

Dar adulţii chiar îi înţeleg pe copii? Ce crede Françoise Dolto

by Alexandra Frîncu
29 noiembrie 2020
Load More
Next Post
Introducere in psihanaliza de Otto F. Kernberg

Introducere in psihanaliza de Otto F. Kernberg

Comments 2

  1. Mihai Bica says:
    5 ani ago

    Si apoi se vor lua de nasul lui si isi va face o rinoplastie, apoi de inaltimea lui…patul lui Procust, apoi de intelectul lui.
    .. Si apoi creste mare si isi da seama cat de pretioase erau aceste diferente. Cred ca este periculos sa crezi ca poti schimpa ce nu iti place la tine cu o lama, peste noapte.

    Răspunde
    • Alexa Pleșcan says:
      5 ani ago

      Si mie mi se pare o tendinta ingrijoratoare aceasta. Chestiunea e complexa: pe de-o parte se incearca evitarea acestui comportament bullying prin operatii estetice. Pe de alta parte, hartuirea copiilor a existat dintotdeauna; imi amintesc de celebrul "aragaz cu patru ochi" de la noi.

      Cred ca exista consecinte psihice pt copil in ambele cazuri. In primul, asa cum subliniati dv., Mihai, exista riscul ca micutul sa-si insuseasca ideea ca, pentru orice lovitura pe care o primeste, exista o solutie magica ce ar anula efectele dureroase. In cel de-al doilea caz, copilul hartuit pentru aspectul sau fizic poate suferi modificari negative serioase la nivelul imaginii de sine.

      Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Primeşte Cafe Gradiva pe email

Terapeuţi

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa, Traian 70

22 noiembrie 2020
psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov

Psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov, Carpaţilor 13

22 noiembrie 2020
Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

Experienta traumatica si reactia imediata la stres
Cafe Gradiva

Experienta traumatica si reactia imediata la stres

22 noiembrie 2020
Focul pasiunii în psihoterapie sau cât de tandri pot fi consilierii centrați pe persoană
Cafe Gradiva

Focul pasiunii în psihoterapie sau cât de tandri pot fi consilierii centrați pe persoană

8 octombrie 2020
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Ultima oră

tehnologii asistive boala Alzheimer carantină

„Rudele pacienţilor cu Alzheimer ne sunau aproape non-stop”: panică şi pregătiri în carantină

27 februarie 2021
Sindromul de fragilitate la vârstnici

Sindromul de fragilitate la vârstnici. Vă puteţi imagina o lume fără demenţă?

27 februarie 2021
îngrijitorii persoanei cu boala Alzheimer

Cine-i îngrijeşte (în vreme de pandemie) pe îngrijitorii persoanei cu boala Alzheimer?

26 februarie 2021
Salman Akhtar psihanalist

Sinuciderea ca distrugere a Selfului total, la Winnicott şi Akhtar

9 februarie 2021
Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalitici | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Utilizăm module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.