• Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
Cafe Gradiva
Terapeuti
Urmariti-ne pe WhatsApp
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Terapeuti
Urmariti-ne pe WhatsApp
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Urmariti-ne pe WhatsApp
Home Cafe Gradiva

Francofonia lui Aleksandr Sokurov deschide BIEFF 2016

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
Francofonia lui Aleksandr Sokurov deschide BIEFF 2016
BIEFF Francofonia Aleksandr Sokurov psihanaliza

Agnes Varda, Chris Marker, Jonas Mekas si Pere Portabella revizitati prin intermediul MUBI

Francofonia, de Aleksandr Sokurov, Cel mai bun film european la Festivalul International de Film de la Venetia, are avanpremiera in Romania in deschiderea celei de-a 6-a editii a Festivalului International de Film Experimenal Bucuresti BIEFF. Autorul capodoperelor Faust, castigatorul Leului de Aur la Venetia, care a inchis editia din 2011 a BIEFF, si Arca ruseasca, se intoarce la Bucuresti cu povestea captivanta a Muzeului Luvru in timpul ocupatiei naziste a Frantei, care ii va fascina pe spectatori luni, 14 martie, de la 20:00, la CinemaPRO. Filmul va avea premiera in cadrul TIFF 2016.

Incepand cu 4 martie, biletele la gala de deschidere BIEFF pot fi achizitionate online in avans la pretul de 15 lei, prin Eventbook.ro. In ziua proiectiei si la intrare biletul va costa 20 lei.

La treisprezece ani de la Arca ruseasca – binecunoscutul film construit dintr-un singur plan-secventa, o calatorie prin Muzeul Hermitage din St. Petersburg – Sokurov ajunge acum la Muzeul Luvru din Paris. Regizorul rus, una dintre referinţele in cinema-ul contemporan de avangarda, ne prezinta relatia neasteptata dintre Jacques Jaujard, directorul Muzeelor Nationale din Franta din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, si Contele Franziskus Wolff Metternich, reprezentantul artistic al celui de-al Treilea Reich, cei doi colaborand pentru a proteja si pastra valoarea inestimabila a Muzeului Luvru, in mijlocul unuia dintre cele mai devastatoare conflicte cu care s-a confruntat omenirea.

Cu acest film sofisticat, complex si pe de-a-ntregul captivant, Sokurov arunca o noua privire visatoare asupra muzeului si realizeaza un cine-poem compus ca o instalatie de tablouri, in care imbina cadre din jurnale de stiri cu imagini ale Parisului contemporan si scene fantastice. Francofonia prezinta numeroase incercari de definire a culturii franceze si europene, a rolului muzeului de a conserva arta si a relatiilor dintre arta si putere. 

Peter Bradshaw, The Guardian
BIEFF Francofonia Aleksandr Sokurov psihanaliza


Competitia Internationala – Urban Rituals

Urban Rituals grupeaza patru filme care jongleaza cu particularitatile diverselor noastre practici socio-culturale. Fie dominante sau parte a „subculturii”, aceste obiceiuri infloresc cu o forta vitala, care le face pe fiecare dintre ele unice si indispensabile pentru cei ce le adopta.

Sub bolta linistitoare a „visului american”, cineasta Mara Trifu creaza in Perfection Is Forever o alegorie acut observationala a nesfarsitei noastre cautari a frumusetii. In interiorul culturii extravagantei si a alter-ego-urilor din Los Angeles, suntem ghidati de doi cruciati ai acestui ideal: un imitator al lui Superman si un travestit pe nume MonaLiza Doomsday. Surprinşi in mediul lor de la periferia orasului agitat, cei doi ne conduc prin ritualurile lor de infrumusetare.

Citiţi despre

Injuraturi pe muzica. O fabula freudiana

Selfie in slujba pulsiunii de moarte

You are not Banksy

Douwe Dijkstra revine la BIEFF cu cel mai recent film al sau, premiatul Supporting Film. O scrisoare de dragoste adresata cinema-ului, filmul inteligent si inventiv al lui Dijkstra exploreaza relatia zbuciumata dintre spectator si cinema. Experienta personala de a urmari filme este examinata de spectatori de toate varstele, ale caror marturii devin, in mainile ilustrative si animatoare ale lui Dijkstra, lumi individuale de o minunatie artizanala si exuberanta copilareasca.

Subscrieţi la Cafe Gradiva

Primiţi în flux sau email evenimentele, ideile şi interpretările cu sens.

Urmăriţi-ne pe WhatsApp

Abonaţi-vă la Newsletter

In Buffalo Juggalos de Scott Cummings, un grup de membri Juggalo (fanii devotati ai trupei de rapcore Insane Clown Posse), ascunsi in spatele machiajului lor ritualic, sunt surpinsi in tablouuri de tip natura moarta. Cu fiecare cadru comfortul suburbiei este dezechilibrat, pe masura ce ethos-ul Juggalo se manifesta, afundandu-ne in psihicul sau suprarealist si in filosofia de viata a unei subculturi americane, care se reduce la „Ma doare in cot”.

O fascinanta „calatorie spre centrul pamantului”, The Diver este un captivant pelerinaj metafizic in slujba comunitatii. In viziunea lui Esteban Arrangoiz, povestea lui Julio, scafandrul care desfunda caile subterane din Mexico City, transcende utilitatea sa sociala. Fiecare scufundare devine, pentru Julio si implicit pentru noi, un act ritualic, care ne transpune intr-un altered state of consciousness, purtandu-ne, via fascinante peisaje abstracte cu deseuri filmate pe un 16mm pictural, intr-un teritoriu misterios.

BIEFF Francofonia Aleksandr Sokurov psihanaliza

BIEFF & MUBI propun publicului din Romania acces la o cinemateca personala, intre 7-13 martie

BIEFF 2016 ofera, in colaborare cu MUBI, o serie de filme si autori de referinta din istoria cinema-ului experimental, care vor putea fi vizionate online de abonanatii platformei MUBI timp de o luna, incepand cu 7 martie. Cate un film nou pe zi, timp de 7 zile. MUBI este o platforma online de Video on Demand care se axeaza pe filme cult, clasice, independente iar printre autorii propusi in acesta saptamina se numara: Chris Marker, Agnes Varda, Jonas Mekas, Pere Portabella, Hans Richter si Peter Tscherkassky. Programul complet BIEFF x MUBI este diponibil pe site-ul www.bieff.ro.

Cea de-a sasea editie a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF are loc in perioada 14–20 martie 2016, la Cinema Muzeul Taranului si Cinema Elvire Popesco si este susţinuta de: Administratia Fondului Cultural National, Institutul Cultural Roman, Forumul Cultural Austriac, Goethe-Institut, British Council, Ambasada Regatului Tarilor de Jos, Ambasada Israelului, Ambasada Suediei, Ambasada Elvetiei, Swiss Sponsors’ Fund, Institutul Francez, Institutul Cervantes, Institutul Balassi, Institutul Italian de Cultura, Dacia, TNT, JTI, NouMax, Le Fresnoy – Studio National des Arts Contemporains, Universitatea Nationala de Arte, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, Uniunea Cineastilor din Romania, MUBI, Centrul National al Dansului Bucuresti, Saptamana Sunetului, Journey Pub, Control Club, Lente & cafea; bilete prin Eventbook.

Parteneri media: TVR, HotNews, Radio Romania Cultural, Radio Tananana, Zile si Nopti, Cinemap, Cinemagia, CinemaRx, LiterNet, The Romania Journal, Societatesicultura.ro, Revista Arta, The Institute, VICE, Think Outside the Box, SUB25.ro, Decat o Revista, Psychologies.ro, Graphic Front, Revista Arte & Meserii, Cafe Gradiva, PoliticALL, Igloo, Ziarul Metropolis, B365, Cinefan, All about Romanian Cinema, IQads, Carturesti, Cooperativa Urbana, Urban.ro, TeenPress, PLIC – o revista, @FILM, Movienews.ro, Acoperisul de sticla.

Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie

Citiţi şi

ADHD: Diagnostic sau supradiagnostic?
Cafe Gradiva

ADHD: Diagnostic sau supradiagnostic?

by Cafe Gradiva
8 octombrie 2020
implant cerebral depresie severă
Psi

Implant cerebral de succes pentru terapia depresiei severe a unei femei de 36 de ani

by Cafe Gradiva
23 mai 2025
Cafe Gradiva psihanaliză psihoterapie
Cafe Gradiva

Psihanaliza 2014 in interviuri (I)

by Cafe Gradiva
8 octombrie 2020
Load More
Next Post
Freud contra lui Wagner-Jauregg, episodul 2/7

Freud contra lui Wagner-Jauregg, episodul 2/7

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Ca la carte

Contractul psihanalitic
Cafe Gradiva

Contractul psihanalitic

8 octombrie 2020
propaganda psihic traumatizat ceausescu
Psihologie

Propaganda rodește numai pe terenul unui psihic traumatizat

1 mai 2025

Terapeuţi

psihoterapeut Teodora Dobrescu în Bucureşti

Psihoterapeut Teodora Dobrescu în Bucureşti, sector 3

24 mai 2025
Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti, sector 4

27 mai 2025
psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov

Psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov, Carpaţilor 13

27 mai 2025
Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti, sector 4

27 mai 2025
Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa, Traian 70

27 mai 2025
Cafe Gradiva - Psihoterapie, psihanaliza, psihiatrie, psihologie

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalişti | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa

Psihologi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihologi la telefon | Psihoterapeuţi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi la telefon | Psihoterapeuţi psihanalişti online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi psihanalişti la telefon

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Utilizăm module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.
×