Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică - ÎNSCRIERI 2022

  • Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
 
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică
– înscrieri 2022 >>>
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut | Promovează-ţi evenimentul
Home Cafe Gradiva

Despre copiii cu amintiri din copilarie postate pe Facebook

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
1
Despre copiii cu amintiri din copilarie postate pe Facebook
Share
parinte posteaza poze copil facebook instagram

Studii recente descriu regulile aplicate de catre parinti si copii privind utilizarea tehnologiei digitale. In cele mai multe cazuri, parintii si copiii au convenit asupra unor reguli precum aceea de a nu scrie pe telefon in timp ce conduci masina. Sau nu stai pe internet cand cineva doreste sa-ti vorbeasca. Exista totusi o regula surprinzatoare privind dreptul copiilor de a nu fi expusi pe retelele sociale: parintele nu are voie sa posteze nimic fara acordul copilului. Nici o poza cu el adormind pe bancheta din spate a masinii. Nimic despre frustrarile lui scolare sau victoriile de la meciurile de fotbal.

Alexis Hiniker, cea care a condus cercetarea la Universitatea din Washington a descoperit ca prticipantii cu varste intre 10 si 17 ani sunt real preocupati de expunerea online a copiilor, in timp ce parintii lor sunt mai putin preocupati de aceasta realitate. In studiu au fost implicati cercetatori de la Universitatile din Washington si din Michigan si 249 cupluri de familii, parinti si copii, din 40 de state. Rezultatele au aratat ca numarul copiilor care cred ca ar trebui sa existe reguli in ceea ce priveste postarile de pe retelele sociale care au legatura cu ei este de trei ori mai mare decat cel al parintilor.

Site-uri precum Facebook si Instagram au patruns cu repeziciune in viata familiilor din zilele noastre. Multi parinti posteaza fotografii cu bebelusul abia nascut. Altii deschid ei insisi conturi copiilor lor pe care le alimenteaza cu fotografii si texte zilnice privind activitatile cotidiene. Fenomenul este numit „instafame” si tradeaza nevoia adultilor de a ajunge faimosi pe retelele sociale. Daca faima inseamna dezvaluirea unor momente importante sau mai putin importante din viata propriilor copii, atunci se creeaza tabloul perfect pentru a intretine adultii intr-un permanent sevraj dupa like-uri si comentarii.

Cititi despre Psihanaliza, Sigmund Freud, freudismul si psihanalistii

Citeştedespre

George W. Bush act ratat Ucraina

Act ratat al lui George W. Bush, unde Ucraina devine Irak

19 mai 2022
De ce-l urau comuniştii pe Freud

De ce-l urau comuniștii pe Freud (cap. 3: despre ce ne frământă și pricepem parțial / prea târziu)

6 aprilie 2022
neurastenie psihastenie burnout

Neurastenie, psihastenie și starea de oboseală: burnout-ul în secolul al XIX-lea

29 martie 2022

Odata cu lansarea in 2004 a retelei sociale Facebook a aparut si necesitatea de a observa si de a explora parerile si sentimentele copiilor legate de gasirea unor informatii online despre momente din perioada infantila a vietii lor. Desi studiul nu este unul de mare intindere, el prezinta clar faptul ca la copiii deveniti adolescenti si apoi adulti exista dorinta de a controla propria identitate digitala.

Odata ce acesti copii ajung la o varsta, ei descopera urmele digitale lasate in copilaria lor

declara Stacey Steinberg, profesor si director asociat la Centrul pentru copii si parinti de la Universitatea din Florida. El mentioneaza ca in timp ce majoritatea copiilor nu sunt deranjati de aceste urma digitale, unii s-ar putea sa nu fie deloc placut impresionati atunci cand cresc si gasesc informatii pe internet despre ei copii.

Iata cateva dintre raspunsurile date de copii si adolescenti privind postarile online despre ei:

Chiar nu-mi face placere sa-mi vad parintii ca posteaza poze cu mine pe conturile lor din retelele sociale, mai ales cand stiu ca unii dintre prietenii mei le urmaresc postarile,

spune o fata de 14 ani din Manhattan. Un baiat isi exprima ingrijorarea marturisind ca

Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022 Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022 Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022

Ma ingrijoreaza ceea ce face tatal meu. Nu intreaba intotdeauna daca poate sa posteze diferite lucruri care au legatura cu mine, asa ca trebuie sa fiu intotdeauna atent si sa-l intreb daca are de gand sa posteze ceva. Daca nu, mai tarziu, aflu de la un prieten ca a spus ceva despre mine pe Instagram si atunci situatia se inrautateste si mai mult.

Isabella Aijo, 15 ani, spune ca a cunoscut personal oameni ai caror parinti au postat lucruri pe care ei nu si-ar fi dorit sa le stie pe retelele sociale. Povesteste despre o colega a carei mame ii facuse in clasa a IV-a un cont pe YouTube in care posta cantece interpretate de fata. Cu cateva luni inainte de terminarea clasei a VIII-a, niste colegi au inceput sa se amuze si sa cante in clasa unele din cantecele postate pe YouTube de mama fetei. Aproape toata clasa a izbucnit intr-un ras isteric.

Exista insa si o latura benefica a postarilor online despre copii. Impartasind experiente privind problemele de alimentatie, dificultati legate de gestionarea situatiilor de criza ale copilului poate incuraja comunitatea online sa ofere ajutor parintilor. Cand parintii aleg sa posteze despre aceste frustrari timpurii, ei nu considera ca expun ceva personal despre viata copiilor lor, ci despre viata lor, explica Steinberg.

Parintii ajung intruzivi in ce priveste identitatea digitala a copilului nu pentru ca sunt rau intentionati, ci pentru ca nu iau de la inceput in considerare raspandirea atat de rapida pe internet a continutului si longevitatea informatiei pe care o impartasesc in mediul virtual.

Sursa: nytimes.com

psiholog Alexa Pleşcan psihoterapeut Bucuresti copii Cafe Gradiva

Alexa Plescan

este psiholog si lucreaza cu adulti, adolescenti si copii. Pentru consultatii in Bucuresti sunati la 0735 524 756 sau scrieti un email la contact@alexaplescan.ro.

Toate articolele acestui autor

Tags: autor: Alexa BîtfoiFacebookrubrică: Imagorubrică: Sic transit

  Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.

Citeşte şi

Refugiaţii din Ucraina
Cafe Gradiva

Cum îi putem ajuta pe refugiaţii din Ucraina

by Cafe Gradiva
5 aprilie 2022
Comuniştii, Freud, Ogodescu
Societate

De ce-l urau comuniștii pe Freud (cap. 2: în dubioasa umbră SDO)

by Marin Marian-Bălaşa
29 martie 2022
comunist Freud Mărgineanu Ogodescu
Societate

De ce-l urau comuniștii pe Freud (cap. 1: cum l-am cunoscut personal pe SF)

by Marin Marian-Bălaşa
28 februarie 2022
Load More
Next Post
”Imi vreau inapoi cele doua mamici!”: Oedipul si reproducerea artificiala

”Imi vreau inapoi cele doua mamici!”: Oedipul si reproducerea artificiala

Comments 1

  1. mcorciova says:
    6 ani ago

    De fapt, este atat de simplu..felul in care tratezi copilul….ca pe o Persoana sau ca pe un obiect cu care iti satisfaci nevoile. Acest drept absolut de genul "eu l-am facut…" din pacate se reflecta in nenumarate alte atitudini, mai mult sau mai putin evidente care contrubuie la eventualele crize de identitate si rebeliuni majore la adolescenta. Si ce frumos suna declaratia ca "toti avem dreptul la intimitate, indiferent de varsta…." Ca si alte drepturi care sunt explicitate numai pe hartie, in termeni pomposi fara trimitere la realitatea exemplelor practice….

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică

Primeşte Cafe Gradiva pe email

Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

Trauma si mecanismele de aparare disociative in psihologia abisala
Cafe Gradiva

Trauma si mecanismele de aparare disociative in psihologia abisala

24 noiembrie 2020
In viata ca in carti
Cafe Gradiva

In viata ca in carti

8 octombrie 2020
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Terapeuţi

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti, sector 4

13 aprilie 2022
psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov

Psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov, Carpaţilor 13

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa, Traian 70

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti, sector 3

13 aprilie 2022
Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalişti | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa

Psihologi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihologi la telefon | Psihoterapeuţi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi la telefon | Psihoterapeuţi psihanalişti online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi psihanalişti la telefon

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Utilizăm module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.