Va propun astazi inca o incursiune in lumea celor mici. De asta data vom afla despre felurile in care o fetita isi priveste si isi investeste tatal. Uneori este vazut ca un prieten de joaca, alteori ca un super-erou, cateodata e inzestrat chiar cu atribute materne. Insa, in toate cazurile, tatal este pentru fata lui o fiinta care protejeaza si sprijina. Este puternic dar in acelasi timp tandru, pune limite dar, in acelasi timp, stie cand sa fie permisiv si sa incurajeze explorarea. Apara de monstri reali si imaginari si isi face timp sa petreaca momente pretioase cu copilul. Departe de a fi un tata idealizat, el ramane totusi un tata ideal.
Ilustratiile de mai jos apartin unei tinere pictorite, Snezhana Soosh, si reflecta relationarea profunda dintre un tata si fiica sa. Fiecare imagine este incarcata emotional si are puterea de a misca orice ochi si suflet care o privesc.
Iata!
Tatilor nu le este niciodata frica sa incerce sa faca lucruri imposibile pentru noi. De exemplu, sa ne pieptene parul.
Cand esti cu tatal tau, simti ca esti in varful lumii.
In brate la tata te simti confortabil si linistita.
Un tata mare e capabil sa devina putin mai mic pentru iubita lui fiica.
Tatii isi gasesc intotdeauna timp sa ni se alature la un ceai, chiar daca sunt foarte ocupati.
Stiu foarte bine ce ne place…
…de aceea e foarte greu sa-i lasam sa plece.
Se joaca impreuna cu fiicele lor.
Si dau viata imaginatiei.
Fac orice pentru a sprijini dorinta de cunoastere.
Sunt mereu gata sa protejeze, indiferent ca e vorba despre hartuiri venite din partea colegilor de scoala sau despre monstrii de sub pat.
...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.
Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua. Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim!
Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.