• Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
 
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Esti terapeut? Inscrie-te!
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Esti terapeut? Inscrie-te!
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut | Terapeut? Înscrie-te!
Prima pagină Cafe Gradiva

Ce filme le recomanda Florin Piersic Jr, Iulia Rugina si Irina Margareta Nistor liceenilor

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
0
Ce filme le recomanda Florin Piersic Jr, Iulia Rugina si Irina Margareta Nistor liceenilor
0 Shares
Share
Share
Pin
Tweet
filme pentru liceeni florin piersic jr iulia rugina irina margareta nistor

Pentru a indulci putin inceputul de an scolar, i-am rugat pe prietenii “Filme pentru liceeni” sa ne spuna ce pelicule le-ar recomada liceenilor pentru a-i face sa se indragosteasca iremediabil de cea de-a saptea arta.

Desi invatamantul formal pune artele pe ultima pozitie in lista de prioritati, in invatamantul nonformal lucrurile stau exact invers.

Pentru ca introducerea educatiei cinematografice si a educatiei prin film in scoli este o prioritate a proiectului “Filme pentru liceeni”, i-am rugat pe ambasadorii programului sa ne spuna despre ce film le-ar vorbi liceenilor, daca s-ar afla pentru o ora in spatele catedrei, in calitate de profesor de arte.

Citeştedespre

tulburările funcţionale somatice

Tulburările funcționale somatice pot fi bine tratate prin psihoterapia psihodinamică pe termen scurt

3 februarie 2021
Psihoterapeuţii se pot vaccina în etapa I împotriva COVID-19

Psihoterapeuţii se pot vaccina în etapa I împotriva COVID-19, confirmă Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV)

15 ianuarie 2021
psihoterapeutii si psihologii se pot vaccina in etapa I

Psihoterapeuţii şi psihologii se pot vaccina în etapa I a Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19

11 ianuarie 2021

De ce educatie prin film?

  • Pentru ca poti sa calatoresti gratuit prin alte tari si sa cunosti alte culturi. 
  • Pentru ca te provoaca sa gandesti. 
  • Pentru ca este o invitatie necesara catre constientizarea problemelor din societatea actuala. 

Prietenii ”Filme pentru liceeni” sustin educatia prin film si ne spun ce pelicula ar arata ei elevilor. Printre cei care au raspuns provocarii se numara actorii Florin Piersic Jr, Iulia Verdes, regizoarea Iulia Rugina si criticul de film, Irina Margareta Nistor.

Florin Piersic Jr. recomanda Mustang (2015), debutul regizoarei Deniz Gamze Erguven, un film multipremiat, plasat in societatea traditionala turca despre care Piersic Jr. spune ca este

o fabula extrem de necesara, in zilele noastre. Multi or sa ma contrazica. O sa spuna ca nu e doar o fabula, ci realitatea anului 2016, in multe locuri de pe planeta Pamant. Iar ei or sa aiba dreptate. Oricum, pana acum nu stiu pe nimeni care sa fi vazut filmul si sa nu se fi indragostit de Lale (personajul principal). Cel putin la mine pe Facebook, Lale a primit numai inimioare. Asa ca – vizionare placuta.

Iulia Verdes:

Le-as recomanda sa vada Moonrise Kingdom (r. Wes Anderson, 2012). Un film despre vointa si incapatanare, trecerea de la copilarie la adolescenta, printr-o poveste fascinanta si emotionanta, o intreaga aventura a unei lumi imaginative, o poveste despre dragoste si evadare.

Iulia Rugina:

Daca as fi profesor pentru o zi i-as indemna pe elevi sa vada Modern Times (Timpuri noi) – Charlie Chaplin (1936). Cred ca e usor sa incepi sa intelegi cinema-ul daca o iei cu pasi mici de la inceput, atat cronologic, cat si ca limbaj. Si cred ca un film de Chaplin poate sa serveasca usor drept litera A intr-un alfabet absolut fascinant care poate urma.

Irina Margareta Nistor:

Fara indoiala ca as alege Padurea spanzuratilor, filmul lui Liviu Ciulei (1964), impecabil cinematografic, perfect pentru a explica drama razboiului si dilemele combatantilor, dar si iubirea, prietenia, respectul, dragostea de tara.

Pe pagina de Facebook ”Filme pentru liceeni” puteti vedea si recomandarile realizate de Tudor Chirila, Ada Condeescu, Jean Lorin Sterian sau Laurentiu Calomfirescu.

In anul scolar 2015-2016, in cadrul programului de educatie prin film, “Filme pentru liceeni”, au avut loc 161 evenimente in 90 de licee din tara, la care au participat peste 15.000 de liceeni si profesori.

In noeimbrie 2016, echipa ”Filme pentru liceeni” va organiza o conferinta de trei zile in cadrul caruia se vor prezenta rezultatele si impactul metodei utilizate. Evenimentul va incheia prima editie a proiectului.

filme pentru liceeni asociatia macondo lanterna magica

Despre organizatori

Infiintata in 2007, Asociatia Culturala Macondo detine o experienta considerabila in dezvoltarea de proiecte in domeniul cultural, cu precadere in cel cinematografic, dar si in distributia de filme de arta pe piata din Romania.

Lanterna Magica este un club international de cinema pentru copii, fondat in Elvetia, cu o existenta de peste 20 de ani. Obiectivele sale constau in incurajarea tinerelor generatii in studiul culturii cinematografice si in oferirea de instrumente pentru a intelege imaginile cu care ei interactioneaza zi de zi.

Proiectul „Filme pentru liceeni” este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Proiectul „Filme pentru liceeni” este sustinut de Centrul National al Cinematografiei, Primaria Sectorului 5, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Inspectoratul Scolar Bucuresti, Casa Corpului Didactic Bucuresti, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Directia Municipala Pentru Cultura, Invatamant, Sport si Tineret Slobozia, Casa Corpului Didactic Ialomita, Casa Corpului Didactic Olt, Inspectoratul Scolar Judetean Harghita, Inspectoratul Scolar Judetean Dambovita, Inspectoratul Scolar Judetean Giurgiu, Inspectoratul Judetean Scolar Ialomita,Inspectoratul Scolar Judetean Olt,Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, Casa Corpului Didactic Dambovita, Casa Corpului Didactic Timis, Casa Corpului Didactic Giurgiu, Cinema Elvira Popescu, Casa de Cultura a Municipiului Toplita, Centrul Cultural Municipal Caracal, Ambasada, Hollywood Multiplex Bucuresti Mall.

Proiectul este promovat si sustinut de partenerii media: Kiss FM, Kiss TV, Femeia, Revista Ioana, Femeia de Azi, www.parinti.com, www.femeia.ro, www.revistaioana.ro, www.renne.ro, Cinemagia, Observatorul Cultural, Super Bravo Girl, Revista Stiinta si Tehnica, Revista FiLM, Revista LZR, www.ziarulmetropolis.ro, www.suntparinte.ro, www.edu-news.ro, www.examenultau.ro, Cinema RX, Historia, www.aarc.ro, www.cafegradiva.ro, www.movienews.ro, www.urban.ro .

Asociatia Macondo sustine Bucuresti 2021 – oras candidat la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021. Afla mai multe pe www.bucuresti2021.ro.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati:
Diana Cercel, Project Manager
Telefon: 0723.234.005
Email: diana[at]asociatiamacondo[dot]ro
https://www.facebook.com/filmepentruliceeni
http://filmepentruliceeni.ro/

Tags: rubrică: Ştiri

  Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.

Citeşte şi

Rata sinuciderilor COVID-19 coronavirus
Psi

Rata sinuciderilor a scăzut în primele 6 luni de pandemie COVID-19, spun studiile

by Cafe Gradiva
10 ianuarie 2021
migrenă hiperexcitabil cortex vizual
Psi

Migrena presupune hiperexcitabilitatea nervoasă a creierului, sugerează un studiu din 2020

by Cafe Gradiva
3 decembrie 2020
Donald Trump presedintia identificare proiectiva
Cafe Gradiva

Sechele: Vindecându-ne de preşedinţia lui Donald Trump

by Cafe Gradiva
29 noiembrie 2020
Load More
Next Post
Amiel sau coma elvetiana

Amiel sau coma elvetiana

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Primeşte Cafe Gradiva pe email

Terapeuţi

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti, sector 3

22 noiembrie 2020
psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov

Psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov, Carpaţilor 13

22 noiembrie 2020
Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

Despre întâlnirile posibile
Cafe Gradiva

Despre întâlnirile posibile

8 octombrie 2020
Alfred Adler despre sentimentul de inferioritate si fenomenul de supracompensare
Cafe Gradiva

Alfred Adler despre sentimentul de inferioritate si fenomenul de supracompensare

8 octombrie 2020
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Ultima oră

Salman Akhtar psihanalist

Sinuciderea ca distrugere a Selfului total, la Winnicott şi Akhtar

9 februarie 2021
tulburările funcţionale somatice

Tulburările funcționale somatice pot fi bine tratate prin psihoterapia psihodinamică pe termen scurt

3 februarie 2021
Psihanalistul Salman Akhtar sacrificiu

Psihanalistul Salman Akhtar despre „ultimul strigăt de luptă” şi motivaţia sacrificială a terorismului

2 februarie 2021
emoţiile negative gandirea pozitiva

„Emoţiile negative” sunt o parte extrem de necesară a experienţei umane

2 februarie 2021
Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalitici | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.