• Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
 
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Esti terapeut? Inscrie-te!
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Esti terapeut? Inscrie-te!
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut | Terapeut? Înscrie-te!
Prima pagină Cafe Gradiva

Filme pentru liceeni: Au inceput inscrierile la conferinta de final de proiect

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
0
Filme pentru liceeni: Au inceput inscrierile la conferinta de final de proiect
0 Shares
Share
Share
Pin
Tweet
filme pentru liceeni asociatia macondo lanterna magica

Filme pentru liceeni: Au inceput inscrierile la conferinta

Educatia prin film are multiple beneficii: le poti afla in cadrul conferintei din perioada 10-12 noiembrie

Filme pentru liceeni, unul dintre cele mai ample proiecte de educatie cinematografica si educatie sociala prin film, desfasurat in perioada 2015-2016 in 14 localitati din Romania a ajuns la final. Cu aceasta ocazie, conferinta de final de proiect, ce va avea loc in perioada 10-12 noiembrie la Institutul Italian din Bucuresti, va prezenta rezultatele unui program la care pe parcursul a zece luni au participat 15.000 de spectatori, elevi si profesori de liceu. Conferinta se adreseaza profesorilor si tuturor celor interesati de impactul educatiei nonformale si de metodele propuse in cadrul acestui proiect.

In prima zi a conferintei vor fi prezentate rezultatele proiectului si cercetarea realizata pe baza feedback-ului primit de la elevii și profesorii participanti la proiectiile de film si la cele sase workshop-uri destinate cadrelor didactice. De asemenea, vor fi prezentate propuneri de bune practici și prezentarea conținutului unei scrisori de intenție pentru sprijinirea acestor proiecte, inaintate Ministrului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice. Toate materialele pedagogice prezentate vor putea fi folosite ulterior, gratuit.

A doua zi va fi dedicata prezentarii metodei aplicate de lucru propuse in cadrul proiectului Filme pentru liceeni. Participantii vor viziona unul dintre cele sase filme incluse in proiect (Mustang in regia lui Deniz Gamze Ergüven), iar apoi vor asista la simularea activitatilor sociale aferente filmului si la prezentarea primei lectii de cinema: O scurta introducere in istoria cinematografului.

Citeştedespre

Curs de formare în psihoterapie psihanalitică şi curs de formare în consiliere psihologică

Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica – inscrieri 2020

22 noiembrie 2020
Ateliere de basme populare şi desen pentru copii, Bucureşti, decembrie 2019

Ateliere de basme populare şi desen pentru copii, Bucureşti, decembrie 2019

23 noiembrie 2020
Curs de formare in specialitatea psihoterapie psihanalitica adulti individual si dinamica relatiilor – inscrieri 2019

Curs de formare in specialitatea psihoterapie psihanalitica adulti individual si dinamica relatiilor – inscrieri 2019

22 noiembrie 2020

Profesori, elevi, parteneri si sustinatori ai educatiei prin film sunt invitati in ultima zi pentru un dialog care sa ne inspire și sa ne motiveze in demersurile viitoare. Programul pentru aceasta zi consta in vizionarea a trei mini-lectii video de cinema, prezentarea unor metode de decodificare a filmului ca arta si a felului in care privim aceste filme si se incheie cu o masa rotunda despre importanta educatiei cinematografice. La masa rotunda vor participa speakerii Filme pentru liceeni, cei care au lucrat cu elevii pe parcursul proiectului.

Accesul la conferința este gratuit si deschis publicului larg, cei interesati de participarea la conferinta se pot inscrie pana la data de 7.11.2016 completand formularul la acest link.

Mai multe detalii despre programul conferintei gasiti aici.

Pentru mai multe detalii despre proiect va invitam sa vizitati site-ul Filme pentru liceeni si pagina de facebook.

filme pentru liceeni macondo

Despre organizatori

Infiintata in 2007, Asociatia Culturala Macondo detine o experienta considerabila in dezvoltarea de proiecte in domeniul cultural, cu precadere in cel cinematografic, dar și in distribuția de filme de arta pe piața din Romania.

Lanterna Magica este un club international de cinema pentru copii, fondat in Elvetia, cu o existența de peste 20 de ani. Obiectivele sale constau in incurajarea tinerelor generații in studiul culturii cinematografice și in oferirea de instrumente pentru a ințelege imaginile cu care ei interacționeaza zi de zi.

Proiectul Filme pentru liceeni este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Proiectul Filme pentru liceeni este susținut de Centrul Național al Cinematografiei, Primaria Sectorului 5, Ministerul Educatiei și Cercetarii Științifice, Inspectoratul Școlar București, Casa Corpului Didactic București, Reprezentanța Comisiei Europene in Romania, Direcția Municipala Pentru Cultura, Invațamant, Sport și Tineret Slobozia, Casa Corpului Didactic Ialomița, Casa Corpului Didactic Olt, Inspectoratul Școlar Județean Harghita, Inspectoratul Școlar Județean Dambovița, Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, Inspectoratul Județean Școlar Ialomița,Inspectoratul Școlar Județean Olt,Inspectoratul Școlar Județean Bacau, Casa Corpului Didactic Dambovița, Casa Corpului Didactic Timiș, Casa Corpului Didactic Giurgiu, Cinema Elvira Popescu, Casa de Cultura a Municipiului Toplița, Centrul Cultural Municipal Caracal, Ambasada, Hollywood Multiplex București Mall.

Proiectul este promovat și susținut de partenerii media: Kiss FM, Kiss TV, Femeia, Revista Ioana, Femeia de Azi, www.parinti.com, www.femeia.ro, www.revistaioana.ro, www.renne.ro, Cinemagia, Observatorul Cultural, Super Bravo Girl, Revista Știința și Tehnica, Revista FiLM, Revista LZR, www.ziarulmetropolis.ro, www.suntparinte.ro, www.edu-news.ro, www.examenultau.ro, Cinema RX, Historia, www.aarc.ro, www.cafegradiva.ro, www.movienews.ro, www.urban.ro .

Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactați
Diana Cercel, Project Manager
Telefon: 0723.234.005
Email: diana[at]asociatiamacondo[dot]ro
https://www.facebook.com/filmepentruliceeni
http://filmepentruliceeni.ro/

Tags: Evenimente psi

  Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.

Citeşte şi

A 13-a Scoala de vara de psihanaliza, Iasi, 2-6 septembrie 2019
Cafe Gradiva

A 13-a Scoala de vara de psihanaliza, Iasi, 2-6 septembrie 2019

by Cafe Gradiva
22 noiembrie 2020
Divanul si ecranul: Complet straini, vineri, 7 iunie 2019, ora 18:30, Cinefeel – Braila
Cafe Gradiva

Divanul si ecranul: Complet straini, vineri, 7 iunie 2019, ora 18:30, Cinefeel – Braila

by Cafe Gradiva
22 noiembrie 2020
Caroline Andrew despre tulburarea de personalitate borderline, abordarea Masterson si profesia de psihoterapeut
Cafe Gradiva

Tulburarea de personalitate borderline: Caroline Andrew de la Masterson Institute – Sydney va sustine un curs de specialitate

by Cafe Gradiva
22 noiembrie 2020
Load More
Next Post
Copilul inlocuieste laptele cu cuvinte

Copilul inlocuieste laptele cu cuvinte

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Primeşte Cafe Gradiva pe email

Terapeuţi

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti, sector 3

10 ianuarie 2021
psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov

Psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov, Carpaţilor 13

22 noiembrie 2020
Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

Cum se vindecă Sindromul Pinocchio?
Cafe Gradiva

Cum se vindecă Sindromul Pinocchio?

8 octombrie 2020
Metagenealogia Alejandro Jodorowsky arborele familial
Psi

Metagenealogia, între comoara şi capcana arborelui familial

15 decembrie 2020
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Ultima oră

scrierea creativă expresivă traumei

Scrierea creativă ca act de reparație şi resemnificare a traumei

4 martie 2021
Mihai Rusen No Man's Land

Mihai Rusen: No Man’s Land

28 februarie 2021
tehnologii asistive boala Alzheimer carantină

„Rudele pacienţilor cu Alzheimer ne sunau aproape non-stop”: panică şi pregătiri în carantină

27 februarie 2021
Sindromul de fragilitate la vârstnici

Sindromul de fragilitate la vârstnici. Vă puteţi imagina o lume fără demenţă?

27 februarie 2021
Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalitici | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Utilizăm module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.