• Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
 
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Esti terapeut? Inscrie-te!
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Esti terapeut? Inscrie-te!
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut | Terapeut? Înscrie-te!
Prima pagină Cafe Gradiva

Ne mintim ca la meteo

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
5
Ne mintim ca la meteo
0 Shares
Share
Share
Pin
Tweet
mindfulness psihoterapia

Citind

Up to now, the mindfulness movement has avoided any serious consideration of why stress is so pervasive in modern business institutions. Instead, corporations have jumped on the mindfulness bandwagon because it conveniently shifts the burden onto the individual employee: stress is framed as a personal problem, and mindfulness is offered as just the right medicine to help employees work more efficiently and calmly within toxic environments. Cloaked in an aura of care and humanity, mindfulness is refashioned into a safety valve, as a way to let off steam — a technique for coping with and adapting to the stresses and strains of corporate life.


In many respects, corporate mindfulness training — with its promise that calmer, less stressed employees will be more productive — has a close family resemblance to now-discredited “human relations” and sensitivity-training movements that were popular in the 1950s and 1960s. These training programs were criticized for their manipulative use of counseling techniques, such as “active listening,” deployed as a means for pacifying employees by making them feel that their concerns were heard while existing conditions in the workplace remained unchanged. These methods came to be referred to as “cow psychology,” because contented and docile cows give more milk.

Bhikkhu Bodhi, an outspoken western Buddhist monk, has warned: 

absent a sharp social critique, Buddhist practices could easily be used to justify and stabilize the status quo, becoming a reinforcement of consumer capitalism.

Unfortunately, a more ethical and socially responsible view of mindfulness is now seen by many practitioners as a tangential concern, or as an unnecessary politicizing of one’s personal journey of self-transformation.

in Huffington Post, tragem concluzia ca societatea occidentala in care traim este in plina contradictie cu psihoterapia de lunga durata si cu orice nu este rapid (in 12 sedinte esti ca nou). Si totusi psihoterapia de lunga durata pare a fi o parte din solutie la impasul social, pentru ca ea cultiva cresterea tolerantei la frustrare si rabdarea, deci maturizarea.

Pentru corporatii este aparent convenabila o spoiala de “bine” psihologic – stil fast food – McMindfulness. Ele nu sunt interesate de integrare, care merge mana in mana cu timpul si rabdarea, ci de “eficienta”. O aparenta eficienta, care pe termen lung, cred ca ne costa pe noi toti.

Citeştedespre

Salman Akhtar psihanalist

Sinuciderea ca distrugere a Selfului total, la Winnicott şi Akhtar

9 februarie 2021
Psihanalistul Salman Akhtar sacrificiu

Psihanalistul Salman Akhtar despre „ultimul strigăt de luptă” şi motivaţia sacrificială a terorismului

2 februarie 2021
antivaccinare vaccin covid-19 variola

Cei care susţin antivaccinarea în pandemia COVID-19 folosesc aceleași argumente de acum 135 de ani

4 martie 2021

Daca privim reclamele, majoritatea promit „peste noapte” cate ceva (dieta-minune, medicamentul-minune, tehnica-minune, metoda-minune). Societatea actuala este ca un copil omnipotent de 3 ani care crede ca are lumea la picioare (care vrea totul “acum” sau cat se poate de repede), care crede ca daca stie sa scrie o litera, atunci stie tot.

Cititi si Psihoterapia pe scaunul clientului si slow psychotherapy

psiholog psihoterapeut Cristiana Alexandra Levitchi Cafe Gradiva

Cristiana Alexandra Levitchi

este psihoterapeut, psiholog clinician, facilitator constelatii. “Sunt om si nimic din ce e omenesc nu-mi este strain” – vorba lui Terentiu a devenit motto-ul sau.

Toate articolele acestui autor

Foto: verywell.com

Tags: autor: Cristiana Alexandra Leviţchimindfulnesspsihoterapiarubrică: Imagorubrică: Sic transit

  Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.

Citeşte şi

Masculinitate furata Zimbardo
Societate

Masculinitate furată, feminitate oprimată şi bătălia dintre sexe

by Alexandra Frîncu
2 februarie 2021
Cine nu munceşte nu mănâncă psihoterapeut
Societate

Despre bani și traumatizare: „Cine nu muncește nu mănâncă!”

by Franz Ruppert
1 decembrie 2020
De ce distanța (sau distanţarea) socială se numește „distanță socială”?
Societate

De ce distanța (sau distanţarea) socială se numește „distanță socială”?

by Alexandra Frîncu
29 noiembrie 2020
Load More
Next Post
Cum reactioneaza un copil cand afla ca va avea un nou fratior

Cum reactioneaza un copil cand afla ca va avea un nou fratior

Comments 5

  1. Anonim says:
    2 ani ago

    Acest text m-a dus cu gandul la terapia "en detail", cu beneficii de durata, propusa de Maria Sharapova ("Unstoppable") :

    "De-a lungul timpului am dezvoltat propriul tratament. Cand simti nevoia sa mergi la un psiholog, du-te si cumpara-ti o pereche de pantofi. Daca sunt niste pantofi cu-adevarat minunati, atunci grijile tale se vor evapora. De ce sa dai 300 de dolari pe discutii idioate cu un psihiatru cand poti sa platesti la fel de mult pe o pereche minunata de pantofi, pe care sa ii ai in fiecare zi. Oameni buni, e la mintea cocosului!"

    Dar dvs., desigur, n-ati auzit de Sharapova!

    Răspunde
    • Anonim says:
      2 ani ago

      funny
      acum… nu pot decat sa sper ca asta nu o sa va strice tabloul acestui clasic in viata al psihoterapiei si ds terapia prn pantofi de lux… da' vorbim despre aceeasi maria sharapova care dona bani copiilor din zona cernobal pentru recuperare prin jocuri interactive si sedinte de psihoterapie?

      Răspunde
  2. Anonim says:
    2 ani ago

    🙂 Să nu fi auzit de Sharapova ar fi cu totul neobișnuit (în paranteză fie spus, regina Angliei știe de Mașa cel puțin din 2004, nu știu cine n-ar avea doza sănătoasă de snobism să respingă ce până și regina recunoaște!)

    Dar cred că le-am cere cam mult dacă ne-am aștepta să înțeleagă chestia cu pantofii.
    Păi doamnele-astea-bine care scrie p-aci mai ceva dăcât vorbește și face acte ratate d-na Dăăă…, știe altă versiune : că pantofii să face din terapie, nu din absența ei. Ele, sărmanele, dacă vrea pantofi minunați, tre să facă terapie, n-au nici constrângerea, nici libertatea alegerii între cele două! Poate doar între pantofii lor și ai copiilor din Cernobîl, între cămașă și haină, între mama lor și mama ta!

    P.S. Și mie mi-a plăcut cartea mult, mult… vă recomand și cartea autobiografică a lui Agassi 🙂

    Răspunde
    • Anonim says:
      2 ani ago

      anonim1 says:

      @anonim2

      In caz ca "ds" il prescurteaza pe "dumneavoastra" sau pe "detur signetur" :

      Am zis eu ca fac terapie cu pantofi de lux?!? 🤣 😂😅  Scuze, dar nu m-am putut abtine gandindu-ma la cum s-ar asorta cu vestimentatia. De fapt, daca ma gandesc bine, la acest moment n-am nicio pereche de pantofi pentru primavara si sper s-o fentez si de data asta – tenisi, espadrile, lucruri d-astea – varianta ieftina! (Nu zic, poate-as incerca o pereche dac-ar veni cu bani de la Sharapova 😃)
      In conditiile date insa, devine obligatorie (si posibila) o alta presupozitie cu privire la genul terapiei pe care o practic.

      @anonim3
      Multumesc pentru recomandare si interes.
      Aveti dreptate, problema, asa cum o ridica ea, nu se pune cand n-ai de ales, situatie pe care mizeaza cel mai adesea terapeutii, ci atunci cand iti mai ramane o doza de libertate de decizie. Probabil ca "doamnele de bine" n-au de ales, cum nici copiii din Cernobil nu au, cu atat mai mare meritul Mashei de a fi inteles si acceptat asta mai presus de propriile conceptii si optiuni – ceea ce, intr-adevar, nu mai mira dupa contactul cu admirabila lectie de autenticitate si caracter pe care-o reuseste aceasta biografie. ☺💓

      Răspunde
  3. Anonim says:
    2 ani ago

    simpatica discutie, am pute-o grupa sub titlul 'fiecare cu sarapova lui'

     ma ciocnesc bunaoara zilele trecute de o demonstratie precum ca pantofii vin la pachet cu terapia si de partea ailalta; adica daca te duci sa afli ce te-mpiedica la mers ajungi sa faci mai bine si bani de pantofi mai buniq (incidental, si de terapie)

    in tot cazul, te poti astepta ca pe masura ce avanseaza analiza sa-ti creasca nu numai pretul serviciului,  dar sicalitatea incaltarilor; aici se identifica doua cauze: 1 iti creste forta financiara  2 ti se restabileste stima de sime; bineinteles, terapeutul nu va admite sa se tina depoarte de noile achizitii si spre folosul tau in primul rind, isi va revendica partea leului

    altfel ce sa zic, cand iti iei emblema pildei statutare din andra ft whats up (si alte asemenea figuri, 'paraziti', 'paparazzi', 'papagali', 'paparude' care-au mai populat tabloaiele sulimenite de distinsii samariteni cand le-a picat oportun la filosofie), sharapova nu mai autoriza nici o intrebare ajutatoare pentru a fi unsa superstar (si) in domeniul psihoterapiei;  cat s-ar stradui mistocarul  analitic sa intoarca virtutea-i impotriva-i

    inchei cu o revelatie care mi s-a mai aratat si-n alte ocazii… nu stiu, au compozitiile dnei levitzchi ceva de invita la retorsiune…  reusesc ele sa trezeasca o emotie aparte, o aversiune particulara fata de terapiile psihodinamice carora isi pune ambitia sa le faca reclama
     
     leodelastrehaia (a, pardon, delapartealeuluidinfabula (am ajuns la vorba dv, m-am convins ca p-aici nu mai razbati fara, mi-am luat pseudonim :))

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Primeşte Cafe Gradiva pe email

Terapeuţi

psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov

Psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov, Carpaţilor 13

22 noiembrie 2020
Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti, sector 3

10 ianuarie 2021
Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

Gustave Le Bon despre caracteristicile multimii
Cafe Gradiva

Gustave Le Bon despre caracteristicile multimii

27 noiembrie 2020
Contractul psihanalitic demagogic
Cafe Gradiva

Contractul psihanalitic demagogic

8 octombrie 2020
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Ultima oră

scrierea creativă expresivă traumei

Scrierea creativă ca act de reparație şi resemnificare a traumei

4 martie 2021
Mihai Rusen No Man's Land

Mihai Rusen: No Man’s Land

28 februarie 2021
tehnologii asistive boala Alzheimer carantină

„Rudele pacienţilor cu Alzheimer ne sunau aproape non-stop”: panică şi pregătiri în carantină

27 februarie 2021
Sindromul de fragilitate la vârstnici

Sindromul de fragilitate la vârstnici. Vă puteţi imagina o lume fără demenţă?

27 februarie 2021
Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalitici | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Utilizăm module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.