Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică - ÎNSCRIERI 2022

  • Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
 
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Promovează-ţi evenimentul
  Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică
– înscrieri 2022 >>>
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut | Promovează-ţi evenimentul
Home Cafe Gradiva

Gandirea pozitiva dauneaza grav sanatatii mintale

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
1
Gandirea pozitiva dauneaza grav sanatatii mintale
696
SHARES
Share

Gandirea pozitiva… Ati simtit vreodata ca aveti o zi proasta in care nu aveti energie, nici chef de munca sau de scoala si va simtiti deprimat? Apoi sa va spuneti ca trebuie sa ganditi pozitiv si sa nu lasati gandurile negre sa va intunece dispozitia?

Cu totii am fost bombardati cu sfaturi de genul “Zambeste!”, “Gandeste pozitiv!”, “Nu lasa gandurile negative sa te influenteze!”, cand am avut o stare dispozitionala mai proasta in care gandurile si emotiile asa-zis negative isi faceau fagas in mintea noastra. Se pare insa ca aceste sfaturi de gandire pozitiva, aplicate pe termen lung, nu fac bine sanatatii psihice.

gandire pozitiva zambeste larry david sanatate mintala

Citeştedespre

George W. Bush act ratat Ucraina

Act ratat al lui George W. Bush, unde Ucraina devine Irak

19 mai 2022
Antidepresive şi somnifere

În primele 2 săptămâni de război cumpărătorii ruşi au stocat antidepresive şi somnifere de 1 miliard de dolari

6 aprilie 2022
De ce-l urau comuniştii pe Freud

De ce-l urau comuniștii pe Freud (cap. 3: despre ce ne frământă și pricepem parțial / prea târziu)

6 aprilie 2022

Gandirea pozitiva este si buna?

Un nou studiu publicat in Journal of Personality and Social Psychology la care au participat 1 300 de adulti, a analizat relatia dintre acceptarea emotiilor negative si sanatatea mintala. Rezultatul a fost acela ca oamenii care, in mod obisnuit, isi accepta emotiile negative experimenteaza, de fapt, mai putin acest tip de emotii, ceea ce duce la o sanatate psihica mai buna. Sentimentele de dezamagire, tristete sau resentiment provoaca daune mult mai mari persoanelor care au tendinta sa se apere impotriva lor prin negare sau autocritica.

Cititi si Boala psihica genereaza mai multa nefericire decat saracia

Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022 Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022 Curs de formare in psihoterapie psihanalitica & Curs de formare in consiliere psihologica psihodinamica – inscrieri 2022

Se pare ca felul in care reactionam la propriile emotii negative are un rol determinant pentru starea noastra de bine, explica coordonatorul studiului, Brett Fort, profesor de psihologie asistent la Universitatea din Toronto.

Persoanele care accepta aceste emotii fara sa se condamne sau sa incerce sa le schimbe, reusesc sa faca fata stresului cu mai mult succes,

conchide Fort.

Cercetatorii au coordonat trei studii, in total, in care s-a tinut cont de variabile precum varsta, sexul, statutul economic, precum si alte criterii demografice. La primul studiu au participat 1 000 de persoane carora li s-a cerut sa spuna in ce masura sunt de acord cu afirmatiile de tipul

Imi spun ca nu ar trebui sa simt ceea ce simt.

Cei care au raspuns ca se simt rau in legatura cu faptul ca au experimentat emotii negative au inregistrat un nivel mai scazut al starii de bine. Al doilea studiu a avut 150 de participanti care au fost dusi intr-un laborator si supusi unui interviu-fulger pentru un job, avand doar cateva minute la dispozitie sa se pregateasca inainte de inceperea interviului. Dupa incheierea lui, participantii au trebuit sa isi evalueze emotiile experimentate pe parcursul interviului. Rezultatele au aratat, din nou, ca aceia care au incercat sa evite emotiile negative (precum ne invata cu asiduitate gandirea pozitiva) au inregistrat un nivel ridicat al distresului emotional. Al treilea studiu a cuprins 200 de persoane carora li s-a cerut sa scrie despre cele mai stresante experiente pe care le-au avut in ultimele doua saptamani. Sase luni mai tarziu cei care s-au simtit rau in a exprima sentimentele si gandurile negative au inregistrat mai multe tulburari de dispozitie decat cei care si-au acceptat trairile.

Cititi si Pledoarie pentru melancolie

Gandirea pozitiva, fericirea si sanatatea mintala

Vedem cum acceptarea propriilor trairi, mai ales a celor intunecate, contribuie la starea de bine a sanatatii noastre psihice. Cu alte cuvinte, imperativele pe care ideologia de astazi le vehiculeaza si care indeamna la fericire si gandire pozitiva nu fac decat sa ne alieneze si sa ne impiedice sa ne ascultam si sa ne acceptam pe noi insine. Putem vorbi despre o fixatie a societatii noastre, aceea de cautare maniacala a fericirii. Acest deziderat nerealist implica negarea, evitarea sau clivarea afectelor puternice care antreneaza mecanisme psihice de aparare arhaice si care stau in calea unei sanatati mintale satisfacatoare. Tristetea, furia, invidia, uneori ura, reprezinta trairi prezente in fiecare dintre noi. Negarea sau evitarea lor potrivit preceptelor gandirii pozitive nu le va face sa dispara, ci, dimpotriva, ele vor reveni si vor lovi cu o forta uimitoare impotriva careia, daca nu dispunem de mecanisme de aparare adecvate, vom ceda. Simptomele psihice sau somatice reprezinta doar unul dintre efectele acestei capitulari.

gandirea pozitiva sanatate mintala

Sursa: bigthink.com

psiholog Alexa Bîtfoi psihoterapeut Bucuresti copii Cafe Gradiva

Alexa Bîtfoi

este psiholog si lucreaza cu adulti, adolescenti si copii.

Toate articolele acestui autor

Tags: autor: Alexa Bîtfoigandirea pozitivarubrică: Imagorubrică: Ştirisănătate mintală

  Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.

Citeşte şi

neurastenie psihastenie burnout
Psihoterapie

Neurastenie, psihastenie și starea de oboseală: burnout-ul în secolul al XIX-lea

by Alexandra Frîncu
29 martie 2022
Refugiaţii din Ucraina
Cafe Gradiva

Cum îi putem ajuta pe refugiaţii din Ucraina

by Cafe Gradiva
5 aprilie 2022
Comuniştii, Freud, Ogodescu
Societate

De ce-l urau comuniștii pe Freud (cap. 2: în dubioasa umbră SDO)

by Marin Marian-Bălaşa
29 martie 2022
Load More
Next Post
God’s Own Country si dumnezeul lucrurilor marunte

God's Own Country si dumnezeul lucrurilor marunte

Comments 1

  1. Unknown says:
    5 ani ago

    Foarte adevarat. Din pacate, suntem la extreme. Ori dam loc numai trairilor negative neputand sa iesim din starea de rau, ori le negam. Ne trebuie intelepciune de la Tatal si Fiul. "O inima vesela e un bun leac", dar veselia trebuie sa se bazeze pe realitate, pe Adevar. Mesia a zis: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică Curs de formare în psihoterapie psihanalitică & Curs de formare în consiliere psihologică psihodinamică

Primeşte Cafe Gradiva pe email

Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

Atașamentul în psihoterapie și fiicele foarte tinere ale psihanalizei
Cafe Gradiva

Atașamentul în psihoterapie și fiicele foarte tinere ale psihanalizei

8 octombrie 2020
Metagenealogia Alejandro Jodorowsky arborele familial
Psi

Metagenealogia, între comoara şi capcana arborelui familial

15 decembrie 2020
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Terapeuţi

psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov

Psihoterapeut Gabriela Tudor Popescu în Braşov, Carpaţilor 13

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti, sector 3

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Alexa Bîtfoi în Bucureşti, sector 4

13 aprilie 2022
Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa, Traian 70

13 aprilie 2022
Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Sector 4 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalişti | Bucureşti | Sector 4 | Constanţa

Psihologi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihologi la telefon | Psihoterapeuţi online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi la telefon | Psihoterapeuţi psihanalişti online | Skype | WhatsApp | Zoom | Psihoterapeuţi psihanalişti la telefon

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Utilizăm module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.