• Despre
  • Autori
  • Parteneri
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact
Sustine Gradiva
 
Cafe Gradiva
Cauta terapeut
Esti terapeut? Inscrie-te!
  • Prima pagină
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Psi
    • Psihoterapie
    • Psihanaliză
    • Psihiatrie
    • Psihologie
  • Cultură
  • Societate
  • Podcast
No Result
View All Result
Cauta terapeut
Esti terapeut? Inscrie-te!
No Result
View All Result
Cafe Gradiva
No Result
View All Result
Caută terapeut | Terapeut? Înscrie-te!
Prima pagină Cafe Gradiva

10 actori celebri ne spun cum au trecut prin anxietate si atacuri de panica

Cafe Gradiva by Cafe Gradiva
in Cafe Gradiva
0
10 actori celebri ne spun cum au trecut prin anxietate si atacuri de panica
0 Shares
Share
Share
Pin
Tweet

Anxietate si atacuri de panica – realitati care ne afecteaza pe multi.

Avem statistici care arata incidenta tulburarilor anxioase, printre altele. Avem marturii tulburatoare si de neinteles pentru unii despre felul paroxistic in care este traita anxietatea, despre modurile in care poate aparea un atac de panica si despre idei despre cum poate fi prevenit ori cel putin despre cum poti trece – supravietui, cum se spune adesea – unui atac de panica.

Am putea spune ca sa fii anxios, sa ai un atac de panica face parte, pentru multi, din normalitate.

Citeştedespre

Salman Akhtar psihanalist

Sinuciderea ca distrugere a Selfului total, la Winnicott şi Akhtar

9 februarie 2021
Psihanalistul Salman Akhtar sacrificiu

Psihanalistul Salman Akhtar despre „ultimul strigăt de luptă” şi motivaţia sacrificială a terorismului

2 februarie 2021
antivaccinare vaccin covid-19 variola

Cei care susţin antivaccinarea în pandemia COVID-19 folosesc aceleași argumente de acum 135 de ani

4 martie 2021

Dar daca nu doar oamenii “obisnuiti” trec prin asa ceva? Daca si divele ecranului, de pilda, sunt de asemenea vulnerabile la anxietate, la fel de anxioase precum anxiosi putem fi noi toti? Daca si eroii filmelor de actiune trebuie sa invinga, din cand in cand sau mai des, cate un atac de panica?

anxietate atacuri de panica depresie actori

Vedeti 10 filme despre bolile psihice si ce putem invata din ele

10 actori celebri despre anxietate si atacuri de panica

Anxietatea sau anxietatea sociala, atacurile de panica, tulburarea obsesiv-compulsiva (pentru a nu mai aminti si alte afectiuni psihice, despre care am scris nu o data la Cafe Gradiva, cum ar fi tulburarea bipolara ori depresia) sunt realitati atat de des intalnite. Mult mai des decat s-ar putea crede.

Da, si actritele si actorii sunt anxiosi, au atacuri de panica, pot cadea prada depresiei. Si nu doar actorii, ci şi alte celebritati ale platourilor de filmare si televiziune ori ale scenelor de concert.

Depun marturie pentru aceasta vocile mai curajoase de la Hollywood. Iata cateva amintiri ale unor vedete de film despre (primele) experiente, nejucate, ci traite, de anxietate, depresie, atacuri de panica.

Exista cinci subtipuri de anxietate si depresie, arata un studiu de la Stanford 

Jennifer Lawrence si anxietatea sociala… scolara

anxietatea sociala jennifer lawrence jocurile foamei

Atunci cand mama imi povesteste despre copilaria mea, imi spune si despre cum aveam in mine parca o lumina, o scanteie, ce ma inspira mereu. Cand am inceput scoala, lumina s-a stins. Nu am stiut vreodata de ce si ce aveam atunci, probabil un fel de anxietate sociala.

Cititi despre Jennifer Lawrence si Cum sa filmezi experienta unui bipolar: Silver Linings Playbook

Emma Stone, atacurile de panica si nevoia de a sti ca nu va muri nimeni

atacurile de panica emma stone

Prima data cand am avut un atac de panica a fost in casa unei prietene, cand m-am gandit cum casa ardea din temelii. Am sunat-o pe mama, iar ea m-a adus acasa la mine, iar pentru urmatorii trei ani aceasta stare pur si simplu a continuat… Trebuia sa ii cer mamei sa imi spuna exact cum imi voi petrece ziua, iar apoi sa o intreb din nou, 30 de secunde mai tarziu, fix acelasi lucru. Aveam nevoie sa stiu ca nu va muri nimeni si ca nimic nu e la voia intamplarii.

Atacurile de panica se trateaza cel mai bine prin psihanaliza

Johnny Depp se refugiaza in casa dinaintea atacurilor de panica

atacurile de panica johnny depp piratii din caraibe

Nu ies o gramada din casa. Stau o gramada de vreme acasa. Ori atunci cand ies ca sa mananc, stiti, atunci chiar simt ca trebuie sa o fac intr-un fel anume – asa ca treaba asta devine un fel de plan strategic.

Aflati un Psihoterapeut Bucuresti

Scarlett Johansson, moarta de anxietate

anxietate scarlett johansson captain america

Inainte de fiecare film simt o nervozitate, dar de aceasta data a fost cu mult mai rau. Am fost atat de anxioasa, incat atunci cand eram toti gata de a turna prima scena, eu eram aproape moarta de anxietate.

Anxietate e atunci cand simti prea mult

Wynona Ryder, depresia, atacurile de panica si cum e sa gandesti prea mult

depresia atacurile de panica wynona ryder

Eram epuizata si treceam printr-o teribila depresie. Avusesem atacuri de panica incepand cu varsta de 12 ani – probabil ca urmare a presiunii de a lucra, iar apoi de a-mi petrece adolescenta pe marile ecrane… Ma gandesc prea mult. Ma gandesc la ce va fi. Ma gandesc la ce a fost. Ma gandesc in stanga si-n dreapta. Ma gandesc la tot. Ma gandesc la orice de pe lumea asta.

Depresia introiectiva si depresia anaclitica: pledoarie pentru psihodiagnostic

Kim Basinger: Anxietate, atacuri de panica, plansete

anxietate atacuri de panica kim basinger

Frica am trait intreaga mea viata, frica de a ma afla in locuri publice – ce duce la anxietate si la atacuri de panica. Ramaneam in casa si plangeam zilnic, literalmente… Mainile imi tremurau. Transpiram atat de tare si nu ma puteam misca. Ma urcam in masina si trebuia sa fac un efort spre a-mi aminti cum sa bag cheile in contact, ca sa fatai masina incolo si incoace, sa ajung pe drumurile din spatele casei mele si sa parchez. Nu am mai iesit din casa vreme de sase luni.  

O poveste despre depresie si anxietate

Amanda Seyfried se gandeste prea mult la ce s-ar putea intampla rau

nervozitate anxietate amanda seyfried

Inca mai pot sa alunec intr-o stare de nervozitate teribila, iar asta pentru ca ma gandesc prea mult si analizez prea mult lucrurile. Incep sa ma ingrijorez pentru parintii mei ori pentru cainele meu, pe care mi-l imaginez deschizand geamul apartamentului meu si cazand, chiar daca acel geam nici eu nu il pot deschide.

Anxietatea in imagini suprarealiste

Chris Evans sau Captain America isi infrunta cel mai de temut dusman, anxietatea

anxietatea terapie chris evans captain america

Ma mai… lupt cu anxietatea uneori, mai ales cand promovez filme ca acesta [Captain America]. Tocmai viata pe care o am, de a ma afla mereu in atentia publica, imi creeaza un mediu stresant.

Dupa ce a obtinut rolul Captain America, Chris Evans a intrat in terapie, care se pare ca l-a ajutat sa inteleaga ca

este chiar foarte bine sa vorbesti despre problemele cu care te lupti. Nu e ca si cum as fi facut o mare descoperire, dar, dintr-un motiv sau altul, anxietatea a devenit mai suportabila, e acum ceva cu care ma pot descurca.

Anxietatea, un promotor in dezvoltare: lectii de psihanaliza cu Melanie Klein

Jessica Alba sau panica de a scoate din priza

panica jessica alba fantastic four

Obisnuiam sa scot din priza orice aparat din casa. Era ca si cum ma cuprindea o panica si trebuia neaparat sa fac ceva in privinta asta, iar, odata ce faceam, totul era apoi in regula.

Automutilare si suferinta psihica intr-un nou proiect fotografic

Audrey Hepburn si anxietatea care navaleste atat de repede

anxietatea atac de panica audrey hepburn mic-dejun la tiffany's

Acest sentiment a ceva atat de mic ce incepe sa iti ia mintea in stapanire, asa incat transforma orice intrebare in indoiala. Si uite asa incepem sa intram in starea a ceea ce tocmai e pe cale sa inceapa. Incercam sa nu ne exageram starea, si tot inspiram si expiram si incercam sa ne agatam de lucrurile pozitive. Sa ne spunem ca mintea e superioara materiei. Dar, de cele mai multe ori, anxietatea navaleste atat de repede in noi, incat nu mai avem cand sa ne gandim la lucrurile bune. O incordare si o teroare infernale, iata cum poate fi descris ce ni se intampla. Incepem sa ne simtim singuri si coplesiti de intreaga povara a negativitatii. Vrem sa vorbim cu cineva, dar simtim si aceasta ca pe o povara, asa incat incercam sa ne descurcam singuri. Insa se va gasi mereu un prieten care sa iti arate cum stau lucrurile. Iar atunci tu plangi si tot vorbesti si vorbesti pana cand identifici problema. Si te simti cu mult mai bine deoarece nu mai trebuie sa porti povara singur.  

Vedeti si 4 filme TED despre tulburarile psihice

Surse: keepyourcalm.com, calmclinic.com, mic.com

Tags: anxietateanxietate socialăatac de panicăatacuri de panicărubrică: Imago

  Şi pentru că tot sunteţi aici…

...va solicităm sprijinul, dragă cititoare, dragă cititorule. Audiența noastră a crescut foarte mult, cu deosebire în ultima vreme. Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o publicație online unică, din câte cunoaștem, prin profil editorial, format și continuitate. Din 2007, am publicat mii de articole, eseuri, interviuri, știri, corespondențe și transmisiuni de la evenimente locale, naționale și internaționale, recenzii și cronici, anchete, sinteze și dosare, pictoriale, sondaje, opinii și comentarii - scrise, video, audio și grafice, de psihanaliză și psihoterapie de varii orientări, de psihiatrie, psihologie și dezvoltare personală, dar și sociale, educaţionale şi comunitare, pentru drepturile omului şi nediscriminare, culturale, literare și artistice, istorice și filosofice. Realizarea lor a presupus, cale de mulți ani, o muncă enormă, uneori „la foc continuu” ori „în direct”, consacrând nopți, weekend-uri și vacanțe. Au fost necesare felurite resurse, implicare și bani, toate în regim de voluntariat.

Faptul că ne citiți și că reveniți mereu ne încurajează și ne arată că suntem pe drumul bun. Ca publicație de tip magazin independentă editorial, nefinanţată, apărând într-o piață media vastă și cu mari resurse, avem nevoie de susținerea dv. pentru a face mai departe jurnalism psi de calitate. Fiecare contribuție de la dv., mai mare sau mai mică, este foarte importantă pentru a putea continua.
 Susţineţi Cafe Gradiva cu 1 euro sau mai mult - durează doar un minut. Vă mulţumim! 

Sustine Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este un magazin online de psihologie, psihoterapie, psihanaliză şi psihiatrie şi cu deschidere spre sfera artistică şi culturală, educaţională, socială şi a proiectelor comunitare.

Citeşte şi

Masculinitate furata Zimbardo
Societate

Masculinitate furată, feminitate oprimată şi bătălia dintre sexe

by Alexandra Frîncu
2 februarie 2021
Cine nu munceşte nu mănâncă psihoterapeut
Societate

Despre bani și traumatizare: „Cine nu muncește nu mănâncă!”

by Franz Ruppert
1 decembrie 2020
De ce distanța (sau distanţarea) socială se numește „distanță socială”?
Societate

De ce distanța (sau distanţarea) socială se numește „distanță socială”?

by Alexandra Frîncu
29 noiembrie 2020
Load More
Next Post
Himerismul, a fi propriul geaman si bolile autoimune

Himerismul, a fi propriul geaman si bolile autoimune

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni şi condiţii şi Acord de confidenţialitate.

Primeşte Cafe Gradiva pe email

Terapeuţi

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti

Psihoterapeut Dorin Bîtfoi în Bucureşti, sector 3

10 ianuarie 2021
Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa

Psihoterapeut Alina Neagoe în Constanţa, Traian 70

22 noiembrie 2020
Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva! Scrie la Cafe Gradiva!

Ca la carte

John Bowlby despre tendinta de patologizare si trairea doliului
Cafe Gradiva

John Bowlby despre tendinta de patologizare si trairea doliului

22 noiembrie 2020
Cand terapeutul-vrajitor da din cap plin de intelepciune
Cafe Gradiva

Cand terapeutul-vrajitor da din cap plin de intelepciune

8 octombrie 2020
Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva! Promovaţi-vă evenimentele la Cafe Gradiva!

Ultima oră

scrierea creativă expresivă traumei

Scrierea creativă ca act de reparație şi resemnificare a traumei

4 martie 2021
Mihai Rusen No Man's Land

Mihai Rusen: No Man’s Land

28 februarie 2021
tehnologii asistive boala Alzheimer carantină

„Rudele pacienţilor cu Alzheimer ne sunau aproape non-stop”: panică şi pregătiri în carantină

27 februarie 2021
Sindromul de fragilitate la vârstnici

Sindromul de fragilitate la vârstnici. Vă puteţi imagina o lume fără demenţă?

27 februarie 2021
Cafe Gradiva

Cafe Gradiva - Cultură, societate, psihoterapie este o revistă magazin online de psihoterapie, psihanaliză, psihologie şi psihiatrie, cu interese în sfera culturală şi artistică, socială, educaţională şi comunitară.

Urmăreşte-ne

Caută terapeut

Psihologi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa | Psihoterapeuţi | Braşov | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa | Psihoterapeuţi psihanalitici | Bucureşti | Sector 3 | Constanţa

Primeşte Cafe Gradiva pe email

  • Despre
  • Autori
  • Termeni şi condiţii
  • Acord de confidenţialitate
  • Cookies
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

No Result
View All Result
  • Ştiri
  • Evenimente
  • Gradiva Podcast
  • Cauta terapeut
  • Terapeut? Înscrie-te!
  • Scrie la noi
  • Promovează
  • Newsletter
  • Contact

© 2020 Cafe Gradiva - Pshanaliza, psihoterapie, psihiatrie, psihologie.

Utilizăm module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai mult aici.