„Ce crezi despre căsătorie? Copii ţi-ai dori?” Iată subiectele predilecte de discuţie la întâlniri. „Merg la terapie” este însă atuul din mânecă atunci când ieşi la o întâlnire fixată din aplicaţia de dating, arată un recent studiu american.
Aplicaţia de dating Pure a realizat în luna septembrie 2023 un chestionar la care au participat 1 000 de americani de peste 18 ani, diverşi ca sexualitate, etnie şi mediul social. Rezultatul a fost un pic… neaşteptat: cei mai mulţi dintre cei care recurg la aplicaţia de dating sunt atraşi de cei care au fost sau care merg la terapie, la psihoterapeut (sau la psiholog). Procentul acestora este de nu mai puţin de 92%!
>> Ce terapie psihologică ţi se potriveşte?
„Merg la terapie”. Nici o problemă. Dimpotrivă.
Potrivit chestionarului, 7 din 10 persoane singure nu au deloc probleme în a discuta despre sănătatea mintală cu cineva pe care abia l-au cunoscut, iar un procent de 50% a găsit că este atractiv să discute despre terapie de la prima întâlnire.
Pentru mulți dorința de a se întâlni cu cineva care a făcut terapie este un rezultat al experiențelor lor din trecut. Aproximativ 23% cred în mod absolut că cei care au fost în terapie sunt mai puțin predispuși să se angajeze în comportamente ciudate sau neplăcute, cum ar fi ghosting,
scrie aplicaţia de dating Pure într-un articol despre aceste rezultate.
>> Terapia prin cuvânt: de ce nu există scurtături pentru problemele tale
Subscrieţi la Cafe Gradiva
Primiţi în flux sau email evenimentele, ideile şi interpretările cu sens.
Urmăriţi-ne pe WhatsApp
Abonaţi-vă la Newsletter
Terapia ne oferă instrumentele necesare pentru a vorbi despre problemele noastre și ne face să fim mai atenți la emoțiile noastre (și, ulterior, la emoţiile celorlalți).
Merg la terapie? Trecerea la o mai mare transparență în ceea ce privește sănătatea emoțională și beneficiile consilierii au creat un spațiu în care mai multe persoane pot dezvolta o mai mare conștiință de sine și pot acorda prioritate autoreflecției, crede psihoterapeutul Esther Perel într-un interviu revista Vanity Fair, din iunie 2023.
>> Tipuri de psihoterapie. Explicaţii pe înţelesul tuturor
Este ceva legat de aducerea unei mai mari clarități și înțelegeri asupra unor lucruri cu care oamenii s-au luptat dintotdeauna, și adesea în izolare,
spune psihoterapeutul Esther Perel. Totodată însă, unii oameni s-ar putea ascunde în spatele „limbajului de terapie” sau l-ar putea folosi pentru a-i îndepărta pe ceilalţi.
>> Psiholog, psihoterapeut, psihiatru: 4 profiluri profesionale în Braşov, Bucureşti şi Constanţa
Foto: Kenny Eliason pe Unsplash